Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri.

TikTok Shop este o platformă integrată de cumpărături unde utilizatorii pot achiziționa articole direct din aplicație, fără a fi redirecționați către alte site-uri. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă comparativ cu aplicații precum Instagram, unde de obicei ești redirecționat către un site terț pentru a finaliza cumpărăturile.

Cum să vizitezi și să cumperi de pe TikTok Shop

Pentru a explora TikTok Shop, accesează tab-ul Shop de pe pagina For You. Dacă vezi un articol care te interesează într-un videoclip, poți accesa produsul respectiv apăsând pe cardul din videoclip. Totuși, TikTok Shop nu este disponibil în toate regiunile, deci este posibil ca unii utilizatori să nu aibă această opțiune în aplicație.

Pentru a cumpăra, introdu adresa de livrare și informațiile cardului de credit ca pe orice alt site de comerț electronic. Ulterior, vei putea urmări comanda și actualizările despre livrare în tab-ul Inbox din aplicație.

Ce riscuri prezintă cumpărăturile pe TikTok Shop?

TikTok Shop este o platformă de tranzacții, nu un magazin propriu-zis. Astfel, cumperi de la vânzători individuali care folosesc platforma TikTok Shop. Există riscuri inerente, cum ar fi primirea unui articol de calitate scăzută, întârzieri în livrare, sau chiar riscul de a nu primi deloc articolul comandat. De asemenea, există riscuri asociate cu furnizarea informațiilor personale unui vânzător pe TikTok Shop. Deși TikTok afirmă că procesul de plată este securizat, informațiile detaliate sunt limitate, așa că trebuie să ții cont de procedurile de confidențialitate pe TikTok.

Când comanzi de pe TikTok Shop, trebuie să fii conștient și de etica producției articolelor achiziționate. Spre exemplu, nu există informații despre modul în care sunt produse, despre forța de muncă utilizată sau despre sustenabilitatea și efectele asupra mediului înconjurător pe care le-a implicat producerea acestora.

Cât de sigur este TikTok Shop?

Siguranța cumpărăturilor de pe TikTok Shop depinde în mare măsură de vânzătorul de la care cumperi. Este posibil să fie o afacere mică, unde produsele sunt fabricate manual și afacerea este condusă cu onestitate. Totuși, poți da și peste vânzători necinstiți sau companii care folosesc practici de muncă neetice.

Dacă vrei cu adevărat să cumperi ceva pe TikTok, cel mai bine este să cercetezi vânzătorul. Verifică utilizatorul și videoclipurile acestuia. Videoclipuri profi, recenziile oferite de alți cumpărători sau vechimea contului sunt informații prețioase de care să ții cont. Verificarea site-ului web al vânzătorului sau a altor profiluri de social media poate oferi indicii importante.

Cum devii vânzător pe TikTok Shop?

TikTok Shop este o nouă metodă pentru a face bani din TikTok. Pentru a utiliza TikTok Shop, trebuie să te încadrezi în una dintre următoarele patru categorii:

  • Vânzători
  • Creatori
  • Parteneri
  • Afiliați

Dacă ești vânzător, trebuie să te afli în Marea Britanie, China continentală, Hong Kong sau Indonezia și să poți dovedi acest lucru cu un număr de telefon din acea regiune, un certificat de înregistrare pentru afacerea ta și identificare.

Pentru a te înscrie ca creator, contul tău trebuie să fie în stare bună și trebuie să:

  • Ai peste 1000 de urmăritori
  • Ai peste 50 de vizualizări video în ultimele 28 de zile
  • Ai 18 ani împliniți
  • Postezi un videoclip pe TikTok în ultimele 28 de zile

Partenerii trebuie să aibă o afacere înregistrată în China, Indonezia, Italia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda, Turcia, Marea Britanie, Vietnam; afiliații se pot înregistra ca vânzători din Marea Britanie, China continentală și Hong Kong, Indonezia, Malaezia, Thailanda, Vietnam, Filipine sau Singapore.

Cum configurezi un magazin TikTok

Există posibilitatea ca, în viitor, TikTok să extindă posibilitatea de afiliere și pentru comercianți din alte țări europene. Reține aceste informații pentru a te afilia atunci când opțiunea va fi disponibilă pentru România.

Vânzătorii se pot înscrie la TikTok Seller Center. Încarcă toate documentele necesare, adaugă produsele tale, apoi leagă-ți contul bancar!

De aici, poți continua să adaugi noi produse în TikTok Shop-ul tău din Seller Center. Vei putea gestiona magazinul, inventarul, comenzile, promoțiile, parteneriatele cu creatorii și serviciul clienți, totul în Seller Center.

TikTok live shopping este opțiunea cea mai bună pentru prezentarea produselor. Astfel, comercianții sau creatorii transmit un flux live cu intenția de a prezenta și vinde marfa iar spectatorii se pot conecta, adăuga articole în coșul lor de cumpărături TikTok și pot achiziționa produse fără a părăsi aplicația. O prezentare onestă și corectă nu îți va aduce doar mai multe contracte, ci și like-uri și followeri.

Ți-a plăcut acest articol? Dacă da, folosește cu încredere unul din butoanele de share!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok e o aplicație social media care îți permite să explorezi și să creezi videoclipuri scurte, amuzante sau de prezentare. Urmărește trenduri, conectează-te cu o comunitate globală și exprimă-te liber!

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…