Tot ceea ce trebuie să știi despre confidențialitate pe TikTok

TikTok este o rețea social media tot mai mult folosită, în special de către tineri. În 2021 a trecut de un miliard de utilizatori. Însă printre aceștia se numără și oameni sau organizații cu intenții rele, care se bazează pe setări de securitate slabe pentru a comite diverse infracțiuni.

Dacă într-un articol anterior ți-am arătat cum știi dacă ți-a fost spart contul de TikTok și cum îl recuperezi, astăzi vom vorbi despre setările de confidențialitate pe TikTok. Datele personale pot fi folosite în scopuri care îți pot face rău, de aceea trebuie să fii precaut.

Nu da acces aplicației la contactele din telefonul tău

TikTok îți va cere în mod repetat acces la agenda telefonului. Deși este o metodă facilă de a găsi pe cineva căruia nu-i știi username-ul, consecințele pot fi negative.

Pentru a schimba această setare, mergi la profil și apoi la Settings and Privacy – Privacy și  debifează Sync contacts and Facebok Friends. În acest fel, vei tăia accesul aplicației atât în agenda telefonului tău, cât și la cercul tău de prieteni.

Limitează personalizarea reclamelor

TikTok, ca și alte aplicații, folosește date din telefonul tău pentru a-ți oferi reclame personalizate. Astfel, îți va ști locația și site-urile prin care ai trecut.

Pentru a limita accesul la datele personale mergi la Settings and Privacy – Privacy – Ads Personalization și debifează Use of Off-TikTok activity for Ad Targeting. Vei primi în continuare reclame, însă nu vor fi personalizate în funcție de activitățile tale.

Transformă-ți contul în unul privat

Dacă ai un cont public de TikTok, acesta va fi foarte ușor de găsit, iar accesul la contul tău va fi mai facil prin breșe de securitate, fie ale tale, fie ale aplicației. Un cont privat va fi mai greu de găsit, adăugând un nivel de protecție în plus.

Dacă nu vrei să folosești TikTok fără să creezi un cont, transformarea în cont privat este simplă. Mergi la Settings and Privacy – Privacy și bifează Private account. Un pas în plus este să revoci aplicației permisiunea de a promova contul tău către alții. Mergi la Suggest your account to others și debifează toate opțiunile.

În cele din urmă, dacă vrei să te protejezi, poți întotdeauna să dezactivezi sau să ștergi definitiv contul tău de TikTok. În cazul în care nu îți convine, limitează cât mai mult numărul de like-uri și de share-uri date. Algoritmul aplicației îți folosește activitatea pentru a sugera video-uri noi și pentru a le sugera pe ale tale altora. Cu cât știe mai puține lucruri din comportamentul tău, cu atât mai bine.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Tik Tok

    Tik Tok

    TikTok este o rețea socială destinată conținutului video. Clipurile video scurte pot fi editate fie în aplicație, fie folosind instrumente mai bune, iar apoi încărcate și distribuite. Un cont public îți poate aduce mai multe like-uri și share-uri dar, de asemenea, poate fi și o breșă de securitate.

Cum recuperezi mesajele șterse de pe Telegram
Cum recuperezi mesajele șterse de pe Telegram

Ai șters vreodată din greșeală un mesaj important din Telegram și ai dorit să existe o modalitate de a-l recupera? Nu îți griji – cu doar câțiva pași simpli poți recupera cu ușurință mesajele pe care le-ai pierdut. Poate ai pierdut imagini importante pentru muncă sau am…

Cum adaugi tranziții în clipurile de pe TikTok
Cum adaugi tranziții în clipurile de pe TikTok

TikTok este acum una dintre cele mai populare rețele de socializare, iar utilizatorii din întreaga lume își distribuie clipurile create. Pe lângă filtrele și efectele disponibile pe TikTok, utilizatorii pot să adauge tranziții între clipurile lor, pentru a le face mai interes…

Cum să faci bani din Telegram
Cum să faci bani din Telegram

Dacă ești în căutarea unui mod eficient de a face bani online, trebuie să știi că Telegram poate fi o sursă bună de venit. În acest articol, vom explora diferitele moduri prin care poți profita de această platformă de mesagerie instantanee pentru a-ți crește veniturile. Vom a…

Cum găsești videoclipurile salvate pe TikTok
Cum găsești videoclipurile salvate pe TikTok

Încerci să găsești un videoclip pe care l-ai salvat pe TikTok? Nu ești singurul! Cu milioane de videoclipuri încărcate în fiecare zi, poate fi greu să urmărești tot conținutul care te interesează. Din fericire, există o modalitate ușoară de a accesa videoclipurile preferate ș…

Cum schimbi fonturile pe Instagram
Cum schimbi fonturile pe Instagram

Instagram este limitat în ceea ce privește oferta de personalizare a interfeței. Nu ai setări care să îți permită să schimbi fontul în aplicație. Și pentru stories oferta este limitată. În cele ce urmează, îți vom arăta cum schimbi fontul în aplicația Instagram. Sunt câteva w…