Funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp

Concurența dintre Telegram și WhatsApp face ca ambele aplicații să fie într-o continuă dezvoltare. Cele două miliarde de utilizatori WhatsApp și cele 550 de milioane ai Telegram sunt dovada că aplicațiile oferă servicii de calitate.

Atunci când vine vorba de alternative sigure la WhatsApp, Telegram este printre primele. În cele ce urmează, îți vom prezenta zece funcții ale Telegram pe care nu le vei găsi în aplicația WhatsApp.

Ce găsești pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp

  • Nu se salvează pozele nedorite. Dacă vrei să anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram, mergi la Options – Automatic Media Download și debifezi Save to Gallery. Pozele trimise sau primite vor fi vizibile doar în aplicație, nu și în galeria telefonului.
  • Blochează accesul la conversații. Dacă nu vrei ca prietenii sau partenerul să își bage nasul în conversațiile de pe telefonul tău, ai posibilitatea de a le proteja cu parolă. Mergi la Settings – Privacy and Security – Password Lock și setează parola. Apoi mergi la ecranul principal, apasă simbolul lacătului și vei bloca accesul. Când te întorci în aplicație, poți debloca fie cu parola, fie cu amprenta.
  • Chat bazat pe locație. Te poți alătura grupurilor de conversație care sunt în apropiere atunci când activezi chatul bazat pe locație. Aceste grupuri trebuie să fie publice.
  • Restricționează redirecționarea mesajelor. Dacă vrei ca cei cu care vorbești să nu dea forward mesajelor tale, activează opțiunea de la Settings – Privacy and Security – Forwarded Messages. Tot acolo vei găsi și o listă cu utilizatori exceptați de la regulă, pe care îi setezi personal.
  • Creează canale pentru a distribui informații. Dacă vrei să distribui informații sau știri fără a da posibilitatea participanților să discute și să încarce pagina, poți să o faci creând un canal pe Telegram. Poți alege dacă acesta este unul public sau privat.
  • Foloseștete de boți. Aceștia te ajută să automatizezi task-uri precum vremea, răspunsuri automate, traducere. Pot fi folosiți pentru interacțiuni de bază atunci când nu poți răspunde imediat la mesaje.
  • Filtrează conținutul sensibil. Mai ales pentru protejarea celor mici, Telegram îți pune la dispoziție filtre de conținut pentru a elimina rezultatele dăunătoare. Sunt bune în special pentru canalele publice pe care circulă tot felul de informații.

Așadar, Telegram are o sumedenie de funcții inedite, pe care nu le găsești în alte platforme de comunicare. Este bine să înveți să le folosești deoarece îți vor face viața mai ușoară.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare pentru Android. Are foarte multe funcții ce pot fi folosite în avantajul tău, iar toate informațiile care trec prin ea sunt criptate și securizate. Comunică în siguranță folosind mesaje text, apeluri audio și video sau transfer de fișiere.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…