Lucruri pe care trebuie să le faci pentru a evita hârțuirea pe WhatsApp

Hărțuirea digitală și bullying-ul sunt probleme foarte des întâlnite în zilele noastre. Din acest motiv este foarte important să îți iei precauțiile necesare atunci când folosești orice site sau aplicație.

WhatsApp este o aplicație pe care milioane de oameni o folosesc zilnic, și cel mai probabil și tu te numeri printre ei. Însă, această aplicație care este una dintre cele mai sigure de pe piață, vine cu o serie de riscuri. Iată ce măsuri trebuie să iei pentru a evita hărțuirea pe WhatsApp.

Nu accepta apeluri video de la numere pe care nu le cunoști

Apelurile video sunt una dintre cele mai practice funcții ale WhatsApp. Poți să te vezi cu cineva în timpul unei conversații, fără dificultăți. Un avantaj este faptul că acest serviciu este gratuit. De altfel, WhatsApp a propus un nou mod de a interacționa cu cei dragi, funcție care a devenit populară foarte repede. Iar pentru a-ți proteja tot timpul intimitatea, nu ar trebui să răspunzi la apeluri video de la numere pe care nu le cunoști.

Acoperă camera atunci când începe apelul video

În cazul în care nu este o opțiune să nu accepți un apel, poți să apelezi la un alt truc. Acoperă camera atunci când începe apelul. Astfel, vei avea timp să vezi cine te sună și să te decizi dacă merită sau nu să continui apelul.

Nu accepta apeluri de la numere de telefon din alte țări

Există fel de fel de metode de înșelătorie prin telefon. Metoda Accidentul este cea mai cunoscută la noi în țară, dar asta nu înseamnă că alți oameni nu sunt mai creativi. Poți cădea oricând pradă acestor atacuri asupra intimității, în special dacă răspunzi la numere de telefon din alte țări pe care nu le cunoști. Prin urmare, nu este recomandat că accepți apeluri pe WhatsApp de la numere din alte țări. Iar dacă acesta insistă, poți oricând să îl blochezi.

Pentru a bloca un contact trebuie să:

  • Deschizi conversația cu persoana respectivă
  • Selectează Mai multe
  • Apasă pe Blocați

Informațiile de profil ar trebui văzute doar de contactele tale

WhatsApp îți permite că configurezi securitatea informațiilor tale în moduri diferite. Poți alege dacă poza de profil și numărul de telefon pot fi văzute de toată lumea sau doar de contactele tale. În mod evident, recomandăm să alegi ca ele să fie văzute doar de persoanele pe care le cunoști, pentru a-ți proteja datele cu caracter personal. Urmează următorii pași:

  • Deschide aplicația WhatsApp și intră în setări
  • Selectează Cont
  • Deschide meniul Confidențialitate
  • La Poza de Profil și Info selectează contactele mele

Evită să fii introdus în grupuri noi

Grupurile de WhatsApp sunt foarte practice. Poți discuta cu mai multe persoane, cu care ai un interes comun, în același timp. Însă, este important să setezi aplicația să nu permită tuturor să te introducă în grupuri, ci numai contactele tale. Iată cum faci această setare:

  • Deschide aplicația WhatsApp și intră în setări
  • Selectează Cont
  • Deschide meniul Confidențialitate
  • Selectează Grupuri
  • Și apoi Contactele mele

 Indiferent ce aplicație de mesagerie folosești, este important să îți iei unele precauții pentru a evita hărțuirea și conversațiile neplăcute.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicatie de mesagerie care permite utilizatorilor să trimită mesaje gratuit prin intermediul internetului. Aplicația suportă apeluri video, mesaje vocale dar și multe alte funcții interesante.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…