Cum anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram pe Android

Telegram se află în topul celor mai populare aplicații de comunicare pentru Android. Cu ajutorul său poți să faci inclusiv transferuri de fișiere mari, până la 2GB, spre exemplu.

Printre funcțiile sale care, totuși, pun niște semne de întrebare, se află salvarea automată a imaginilor în memoria telefonului. Dacă primești multe astfel de fișiere, s-ar putea să te trezești cu telefonul plin și mișcându-se foarte greu. Iată cum dezactivezi opțiunea.

Cum oprești descărcarea automată a imaginilor

Dacă nu mai vrei ca imaginile primite să fie descărcate automat în telefon, urmează acești pași:

 • Intră în aplicația Telegram pe telefonul cu Android.
 • Mergi la MeniuSettings.
 • Mergi la Data and Storage.
 • La Automatic media download debifează atât opțiunea de descărcare prin date mobile, cât și cea prin Wi-Fi. O poți dezactiva și pe cea de roaming, dacă pleci din țară și nu vrei să îți vină o factură enormă la telefon.
 • Când apeși una dintre cele două opțiuni, vei fi dus la un meniu în care fie poți debifa Auto-Download Media, fie poți alege tipul de fișiere care vor fi descărcate.

Aceste mici dar utile opțiuni fac din Telegram una dintre alternativele sigure la WhatsApp.

Dezactivează salvarea imaginilor de pe Telegram în galeria telefonului

Dacă te enervează să găsești toate imaginile, meme-urile sau alte fișiere primite pe Telegram în galeria de imagini a telefonului, urmează pașii aceștia:

 • Intră în Telegram pe telefonul cu Android.
 • Mergi la Settings.
 • Mergi la Chat Settings.
 • Debifează Save to Gallery.

Dacă, totuși, te răzgândești și dorești să salvezi acele fișiere, le poți încărca în cloud. Ai aici un ghid despre cum reactivezi salvarea imaginilor în Google Photos.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un share către prietenii tăi!

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram este o aplicație de comunicare pentru Android. Cu ajutorul ei transmiți mesaje text, faci apeluri sau transferi fișiere. Poți crea sau poți fi invitat pe grupuri și, de asemenea, poți înființa canale pentru transmiterea mesajelor.

Cum folosești WhatsApp în modul invizibil
Cum folosești WhatsApp în modul invizibil

WhatsApp poate fi un instrument foarte bun de comunicare. O lume întreagă îl apreciază și îl folosește. Cu toate acestea poate fi o adevărată bătaie de cap când te vede cineva online și te asaltează cu mesaje. De aceea, este bine să faci câteva setări pentru a-ți asigura conf…

Cum ascunzi statusurile Last Seen și Online pe Instagram
Cum ascunzi statusurile Last Seen și Online pe Instagram

Instagram este o rețea socială excelentă pentru distribuirea de poze și clipuri video. Însă mulți utilizatori tind să fie foarte sâcâitori și te deranjează cu dm-uri și cereri dacă te văd online. Dacă alegi să îți ascunzi statusul pe Instagram, nimeni nu va mai vedea atunci c…

Cum scoți watermark-ul din clipurile TikTok
Cum scoți watermark-ul din clipurile TikTok

Pe TikTok ai posibilitatea să vezi clipuri foarte interesante, pentru toate vârstele și gusturile. Dacă dorești, poți da un share pentru ca și alții să vadă aceste clipuri. Însă dacă dorești să dai share în alte aplicații, clipurile descărcate vor apărea cu un watermark de la…

Cum adaugi muzică la postările şi story-urile de Instagram
Cum adaugi muzică la postările şi story-urile de Instagram

Instagram a ajuns cea mai populară reţea social media pentru sharing de conținut foto și video. Multitudinea de opțiuni pentru editarea postărilor este printre avantajele sale majore. În cele ce urmează îți vom arăta cum să adaugi muzică la postări și story-uri pe Instagram. …