Cum transferi fișiere mari între două dispozitive Android

Telefoanele cu Android încep să fie din ce în ce mai apropiate de laptopuri sau PC-uri. Sistemul de operare suportă aproape toate operațiunile pe care ai putea să le desfășori pe un device clasic.

Acestea includ și lucrul cu fișiere mari. Însă transferul acestora se poate dovedi complicat, dacă nu dispui de aplicațiile necesare. Iată cum poți rezolva acest inconvenient.

Dacă cele două device-uri se află în apropiere

Dacă vrei să transferi fișiere mari între două dispozitive cu Android aflate în aceeași casă, te poți ajuta de câteva aplicații sau servicii la îndemână.

Snapdrop îți permite să transferi fișiere între două telefoane Android legate la aceeași rețea Wi-Fi. Pentru a face acest lucru:

  • Asigură-te că ambele telefoane sunt legate la aceeași rețea Wi-Fi.
  • Caută celălalt dispozitiv.
  • Alege fișierele de transmis.
  • Permite transferul din celălalt telefon.

SHAREit este o aplicație care funcționează similar cu cea prezentată mai sus. Din fericire, funcționează doar prin Wi-Fi, ceea ce este un mare avantaj, deoarece nu te mai încarcă la traficul de date.

Send Anywhere este o aplicație care conectează două dispozitive cu Android prin serviciul Wi-Fi Direct. Limita de dimensiune a unui fișier este de 50GB, care va fi criptat pe 256 de biți. După ce încarci, trebuie să-i dai destinatarului un cod prin care acesta se poate loga și primi transferul.

Dacă cele două device-uri nu se află în apropiere

Pentru transferul de fișiere la distanță, un serviciu foarte util și eficient este WeTransfer. Cu toate că versiunea fără plată este limitată la 2GB, este ideal pentru transferul de fișiere și date între colegii de muncă sau de școală.

Și Google Drive este o unealtă excelentă pentru acest lucru. Fișierele încărcate în cloud-ul propriu pot fi partajate. Tot ceea ce trebuie să faci este să generezi un link unic pentru fiecare fișier, pe care apoi să îl trimiți celor interesați. Acel link poate duce către o versiune editabilă a documentului sau spre o versiune care poate fi doar vizualizată.

Tu ce serviciu de transfer fișiere folosești? Scrie-ne mai jos, într-un comentariu.

  1. SHAREit - Transfer & Share

    SHAREit – Transfer & Share

    SHAREit – Transfer & Share este o aplicație Android care îți permite transferul de fișiere. Rata de transfer este de 20Mb pe secundă, are încorporate player video și audio și suportă transferul oricărui tip de fișier.

  2. Send Anywhere (File Transfer)

    Send Anywhere (File Transfer)

    Send Anywhere (File Transfer) este aplicația care îți permite să transferi fișiere fără limită. Conectează două dispozitive Android prin Wi-Fi Direct și generează un cod unic de 6 cifre cu care primitorul se poate autentifica în condiții de siguranță.

  3. Google Drive

    Google Drive

    Google Drive este serviciul tău personal de cloud oferit de Google. Funcționează pe orice smartphone cu Android, tabletă sau computer. Cu acest serviciu poți partaja fișiere și tot în acest spațiu poți face backup datelor din telefon.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…