Cum salvezi pozele care se autodistrug pe Telegram

Funcția de autodistrugere oferită de Telegram este perfectă pentru păstrarea confidențialității și a intimității în timpul comunicării. Uneori, însă, poate fi frustrant să nu poți păstra acele momente speciale.

În cele  ce urmează, îți vom arăta câteva metode simple și eficiente pentru a salva aceste fotografii în siguranță pe dispozitivul tău. Iată cum să salvezi fotografiile cu autodistrugere de pe Telegram!

Fă o poză ecranului cu alt telefon

Pentru a salva pozele care dispar pe Telegram, cea mai simplă (și evidentă) metodă este să fotografiezi ecranul telefonului cu un alt telefon. Vei avea la dispoziție o copie slabă a imaginii, însă nu o vei pierde.

În mod evident, screenshot-ul este dezactivat de Telegram în momentul în care deschizi o astfel de poză. Ea se șterge inclusiv din memoria telefonului când timpul alocat de expeditor a expirat.

Sistemul de operare Android va bloca funcționarea oricărei aplicații de screenshot atunci când vezi o poză secretă sau când funcția este dezactivată din aplicație.

Folosește o extensie pentru screen mirroring

Dacă vrei totuși să faci un screenshot fără să fii detectat, trebuie să folosești o extensie Chrome. Scrcpy te ajută să proiectezi ecranul telefonului pe PC.

Nu necesită acces root la dispozitivul Android și se conectează prin USB sau prin protocolul TCP/IP. Cu ajutorul său poți face captură foto sau video a ecranului, copy/paste între telefon și PC sau chiar mirroring al telefonului cu ecranul închis.

Folosește Telegram Web

Dacă folosești Telegram pentru PC, poți face un screenshot fără să ai probleme. Imaginea va fi salvată în calculator.

Este necesar să nu deschizi imaginea pe telefon, ci să intri în Telegram Web. Apoi deschide imaginea și apasă imediat Print Screen sau Windows + Shift + S. Selectează zona din ecran pe care o dorești capturată. Deschide apoi Paint și apasă Paste (Ctrl + V) pentru a lipi imaginea și a o salva ca fișier .jpg sau pur și simplu dă paste într-o aplicație de chat pentru a o trimite unde dorești.

Fă un screenshot atunci când schimbi aplicația

Dacă nu ai dezactivată funcția de screenshot în Telegram, poți face acest lucru fără să pierzi o imagine care se autodistruge în ecranul de schimbare a aplicațiilor. Iată cum faci acest lucru:

  • Deschizi Telegram pe telefonul cu Android.
  • Mergi la chat-ul dorit.
  • Deschizi imaginea.
  • Imediat apeși butonul de schimbare a aplicației () care se găsește, la cele mai multe telefoane în stânga jos.
  • În ecranul de schimbare a aplicațiilor apeși printscreen (Power + Volume Down).

Vei găsi screenshot-ul salvat în galeria telefonului. De menționat că această metodă îți va oferi o imagine mai mică și de calitate inferioară, însă pe deplin lizibilă.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de mesagerie instant pentru Android. Cu ea trimiți mesaje, imagini, video sau alte fișiere cu mărimi de până la 2 GB. Dacă dorești să vorbești cu mai mulți prieteni odată, poți crea grupuri de comunicare. În ultima vreme, au început să apară metode prin care poți să faci bani pe Telegram.

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…