Cum trimiți poze și clipuri care dispar pe WhatsApp

WhatsApp oferă din ce în ce mai multe opțiuni pentru comunicare. Deși multă lume spune că securitatea convorbirilor nu este atât de bună pe WhatsApp, aplicația deținută de Facebook rămâne cel mai popular serviciu de mesagerie.

Dacă ești înscris în WhatsApp Beta, vei observa că acesta rulează un nou update prin care poți trimite imagini sau clipuri video ce pot fi văzute doar o dată.  Iată cum se folosește această opțiune.

Noua opțiune View Once

Opțiunea despre care vorbim se numește View Once (se vede doar o dată). Aceasta te asigură că poți trimite o poză sau un clip video, ce poate fi deschisă și vizualizată de către destinatar o singură dată.

Atenție, View Once nu este o soluție sigură pentru protejare. Cea mai răspândită posibilitate aici este ca destinatarul să folosească screenshot pentru care WhatsApp nu trimite notificări. Este bine ca, dacă trimiți o imagine din greșeală, să folosești opțiunea Delete For Everyone.

View Once este diferită de mesajele care dispar de pe WhatsApp. Prima dintre ele asigură vizualizarea unică a imaginii sau a clipului video, în timp ce mesajele care dispar pot fi văzute ori de câte ori dorește destinatarul, până la data limită impusă de tine. De asemenea, View Once se aplică unei singure poze selectate manual, în timp ce opțiunea mesajelor care dispar afectează toată conversația, indiferent de ce a fost trimis.

Cum folosești opțiunea View Once pe WhatsApp

Noua opțiune de imagini ce pot fi văzute o sigură dată este ușor de folosit. Înainte de a urma pașii din acest tutorial, asigură-te în primul rând că aplicația WhatsApp pentru Android are ultimele update-uri.

 • Intră în WhatsApp de pe telefonul cu Android.
 • Mergi la fereastra de chat unde vrei să trimiți imaginea.
 • Apasă simbolul agrafă din bara de jos a paginii.
 • În următorul ecran, în partea de jos, apasă simbolul cronometrului. Prin acesta activezi View Once pentru poza pe care o trimiți.
 • Alege poza și apoi apasă Send.
 • Atunci când destinatarul va vizualiza imaginea, în conversație va apărea mențiunea Opened.

Dacă aplicația WhatsApp pentru Android ți se pare riscantă pentru a trimite poze cu caracter intim, atunci este cazul să încerci aplicații alternative sigure pentru WhatsApp. În prezent nu mai sunt locuri în programul de testare WhatsApp Beta, însă poți să fii pe pace, de obicei update-urile care sunt trecute prin beta vor fi distribuite către toți utilizatorii în perioade foarte scurte.

Fii social! Dacă ți-a plăcut acest articol, trimite-l și prietenilor tăi.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android, însă are clienți și pe PC sau iOS. Prin ea poți să ții legătura cu familia, cu prietenii sau cu colegii de muncă. Dacă găsești oameni care au aceleași interese ca și tine, vă puteți crea un grup pe care să discutați subiectele voastre favorite.

Cum să creezi propriul sunet pe TikTok
Cum să creezi propriul sunet pe TikTok

Când scrollezi pe TikTok ești întâmpinat de aceeași muzică la nesfârșit. Asta pentru că majoritatea oamenilor folosesc piesele populare deja pentru a le pune pe fundalul clipurilor lor. Însă, dacă vrei să ai șanse să creezi un viral, atunci trebuie să faci ceva disruptiv. Pe …

Cum folosești funcția dual camera în Instagram
Cum folosești funcția dual camera în Instagram

Instagram introduce funcții noi pentru aplicația Android. Ultima opțiune adăugată este cea dual camera. În cele ce urmează îți vom arăta cum folosești dual camera pe Android și care sunt momentele în care o poți exploata cel mai bine. Ce este funcția dual camera pe Instagram …

Cum faci un duet pe TikTok
Cum faci un duet pe TikTok

TikTok a ajuns o rețea socială foarte apreciată, până în momentul de față numărând mai mult de un miliard de utilizatori. Clipurile video scurte și amuzante par a fi aici cheia succesului. Pe lângă faptul că are aproape toate tool-urile de care e nevoie pentru a realiza un cl…

Cum vezi cine a făcut screenshot la un Instagram Story sau post
Cum vezi cine a făcut screenshot la un Instagram Story sau post

Instagram este una dintre cele mai apreciate reţele sociale. Modul facil în care te ajută să distribui conţinut foto sau video i-a adus aproximativ două miliarde de utilizatori, număr ce se află în creştere. Însă pe o reţea socială atât de mare se găsesc şi probleme de privac…

Cum distribui poze și reels pe Instagram cu ajutorul unui cod QR
Cum distribui poze și reels pe Instagram cu ajutorul unui cod QR

Instagram evoluează și lansează opțiuni noi. Astăzi vom vorbi despre distribuirea unei imagini, a unui clip video sau a unei locații de pe Instagram cu ajutorul unui cod QR. Opțiunea este recent introdusă și ajută utilizatorii să își promoveze conținutul. Vestea bună este că …