Cum faci un screenshot în aplicațiile de chat fără să fii detectat

Protecția datelor este o problemă din ce în ce mai presantă. Scurgerile de date vin întotdeauna cu probleme atât pentru utilizatorii care s-au trezit cu informațiile personale ajunse în mâinile unor infractori, cât și pentru dezvoltatorii de aplicații care pierd încrederea publicului.

O formă aparent banală de scurgere de informații cu caracter personal sunt screenshot-urile. Acestea, realizate de multe ori cu aplicații Android speciale pentru screenshot, ocolesc setările de privacy și securitate, iar participanții riscă să fie expuși. Multe aplicații de chat, în schimb, oferă opțiuni care împiedică participanții să facă screenshot conversațiilor, fie dezactivând scurtătura Volume down – Power button, direct din Android, fie atenționând participanții că a fost făcut screenshot conversației.

În cele ce urmează, îți vom arăta cum să faci un screenshot fără să fii detectat.

Folosește o aplicație dedicată pentru screenshot

Multe aplicații de chat pentru Android blochează accesul la screenshot. Pentru a ocoli această interdicție, poți folosi o aplicație dedicată pentru screenshot-uri. Private Screenshots nu numai că te ajută să faci screenshot în orice condiție, ci și te va ajuta să elimini notificarea de screenshot trimisă altor participanți la conversație. Iată cum se folosește.

  • Deschide aplicația Private Screenshots.
  • Apasă simbolul de diafragmă din dreapta sus.
  • Acordă permisiunile cerute.
  • Apasă Start Now.

După ce efectuezi acești pași, mergi la aplicația căreia vrei să îi faci screenshot și apasă simbolul diafragmei de culoare portocalie din dreapta ecranului. Atenție, nu folosi combinația de taste pentru Android sau orice altă metodă de a face screenshot.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl trimiți și prietenilor tăi.

  1. Private Screenshots

    Private Screenshots

    Private Screenshot este o aplicație utilitară pentru Android. Îți permite să faci screenshot chiar și în aplicațiile care interzic acest lucru, fără să fie detectată și fără ca ceilalți participanți la conversație să primească notificări atunci când o folosești.

Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi
Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi

Instagram este platforma (aproape) perfectă pentru postarea de imagini și clipuri. Folosită de persoane fizice, companii sau guverne, această rețea socială a depășit un miliard de utilizatori activi pe lună. Instagram a implementat sistemul de Instagram Stories, postări care …