Funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp
Concurența dintre Telegram și WhatsApp face ca ambele aplicații să fie într-o continuă dezvoltare. Cele două miliarde de utilizatori WhatsApp și cele 550 de milioane ai Telegram sunt dovada că aplicațiile oferă servicii de calitate.
Atunci când vine vorba de alternative sigure la WhatsApp, Telegram este printre primele. În cele ce urmează, îți vom prezenta zece funcții ale Telegram pe care nu le vei găsi în aplicația WhatsApp.
Ce găsești pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp
- Editarea mesajelor: Dacă pe WhatsApp trebuie să ții cont de câteva lucruri înainte a șterge un mesaj, pe Telegram îți poți edita mesajele deja trimise. Orice typo sau chiar lucruri răutăcioase se pot edita. Dacă o faci în timp util, ai șanse ca destinatarul să nu fi citit mesajul.
- Transferă fișiere mari: Telegram îți oferă posibilitatea de a transfera fișiere mari între dispozitive Android sau între Android și PC. Limita de mărime a fișierelor transferate este de 2 GB.
- Nu se salvează pozele nedorite. Dacă vrei să anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram, mergi la Options – Automatic Media Download și debifezi Save to Gallery. Pozele trimise sau primite vor fi vizibile doar în aplicație, nu și în galeria telefonului.
- Blochează accesul la conversații. Dacă nu vrei ca prietenii sau partenerul să își bage nasul în conversațiile de pe telefonul tău, ai posibilitatea de a le proteja cu parolă. Mergi la Settings – Privacy and Security – Password Lock și setează parola. Apoi mergi la ecranul principal, apasă simbolul lacătului și vei bloca accesul. Când te întorci în aplicație, poți debloca fie cu parola, fie cu amprenta.
- Chat bazat pe locație. Te poți alătura grupurilor de conversație care sunt în apropiere atunci când activezi chatul bazat pe locație. Aceste grupuri trebuie să fie publice.
- Restricționează redirecționarea mesajelor. Dacă vrei ca cei cu care vorbești să nu dea forward mesajelor tale, activează opțiunea de la Settings – Privacy and Security – Forwarded Messages. Tot acolo vei găsi și o listă cu utilizatori exceptați de la regulă, pe care îi setezi personal.
- Ascunde–ți numărul de telefon. Această măsură se înscrie într-o serie de lucruri pe care trebuie să le faci pentru a evita hărțuirea. Păstrează-ți identitatea secretă mai ales în grupurile mari, de unde oricine poate lua numărul tău de telefon.
- Creează canale pentru a distribui informații. Dacă vrei să distribui informații sau știri fără a da posibilitatea participanților să discute și să încarce pagina, poți să o faci creând un canal pe Telegram. Poți alege dacă acesta este unul public sau privat.
- Folosește–te de boți. Aceștia te ajută să automatizezi task-uri precum vremea, răspunsuri automate, traducere. Pot fi folosiți pentru interacțiuni de bază atunci când nu poți răspunde imediat la mesaje.
- Filtrează conținutul sensibil. Mai ales pentru protejarea celor mici, Telegram îți pune la dispoziție filtre de conținut pentru a elimina rezultatele dăunătoare. Sunt bune în special pentru canalele publice pe care circulă tot felul de informații.
Așadar, Telegram are o sumedenie de funcții inedite, pe care nu le găsești în alte platforme de comunicare. Este bine să înveți să le folosești deoarece îți vor face viața mai ușoară.
Telegram
Telegram este o aplicație de comunicare pentru Android. Are foarte multe funcții ce pot fi folosite în avantajul tău, iar toate informațiile care trec prin ea sunt criptate și securizate. Comunică în siguranță folosind mesaje text, apeluri audio și video sau transfer de fișiere.