Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android

Calitatea clipurilor video pentru telefoanele cu Android a crescut considerabil. Chiar și în condiții de luminozitate redusă poți obține secvențe uimitoare.

În cele ce urmează, îți vom arăta cum se extrage o imagine dintr-un clip video pe telefonul cu Android. Ai nevoie de aplicații dedicate, cu care să obții fotografii clare, pe care apoi să le treci printr-un editor foto sau să le pui direct pe aplicațiile social media pentru Android.

Cum obții o imagine bună dintr-un clip video

Nu, nu se folosesc aplicații pentru screenshot. Chiar și cu ajutorul acestora obții imagini neclare sau, câteodată, chiar imagini în care se observă doar conturul și comenzile.

Noi am ales să lucrăm cu Video to Image Converter datorită simplității și rapidității cu care poate fi folosită. Instalează aplicația, apoi urmează pașii de mai jos:

  • Intră în aplicația Video to Image Converter.
  • Acordă permisiunile necesare.
  • Apasă butonul SELECT, din centru.
  • Selectează clipul video din care vrei să extragi imaginea.
  • Oprește clipul la cadrul preferat și apoi apasă butonul de captură din dreapta ecranului.
  • Pentru alte setări și opțiuni, apasă simbolul cu patru puncte din dreapta sus.

Imaginea extrasă se găsește în folderul dedicat din memoria telefonului. De acolo, o poți transfera într-un editor de poze Android, pentru a îi face modificările necesare.

Aplicații pentru a extrage imagini din clipuri video

Dacă vrei să explorezi mai multe opțiuni de salvare a imaginilor, ți-am pregătit o serie de aplicații pentru Android. Fiecare are propriile avantaje de care te poți bucura.

  1. Video to Image Converter

    Video to Image Converter

    Video to Image Converter te ajută să capturezi cadre din clipurile video. Acestea pot fi salvate sau distribuite instant, direct din aplicație. Există trei opțiuni de calitate a imaginii și poți opta pentru salvarea mai multor cadre în același timp.

  2. Photos from Video - Extract Images from Video

    Photos from Video – Extract Images from Video

    Photos from Video – Extract Images from Video este o aplicație Android pentru extragerea pozelor din videoclipuri. Salvează cadre multiple, pe care le poți folosi ulterior într-o serie de imagini sau le poți transforma într-un GIF. Rezoluția imaginilor este la același nivel cu a clipului din care au fost salvate

  3. Video to Photo Frame Grabber

    Video to Photo Frame Grabber

    Video to Photo Frame Grabber este o aplicație utilitară Android pentru salvarea imaginilor din clipuri video. Pur și simplu oprește la cadrul dorit, apasă un buton și apoi vei fi îndrumat către imaginea salvată în galerie. Lucrează cu zoom și crop, astfel încât poți face mici ajustări direct în aplicație.

  4. Shutta

    Shutta

    Shutta este o aplicație Android complexă de tip frame grabber. Capturează orice moment dintr-un clip video, printr-o singură apăsare de buton. Aplicația are capacități avansate de editare foto. Înscrie-te la concursurile cu premii prezentate în aplicație sau dă un share către prieteni.

  5. Video To Photo Converter

    Video To Photo Converter

    Video To Photo Converter este o aplicație simplă pentru salvarea imaginilor din videoclipurile aflate pe telefonul cu Android. Caruselul de cadre prezent în josul clipului video te va ajuta să extragi ușor momentul perfect. Poți instrui aplicația să extragă automat cadre, la anumite intervale de timp.

Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok
Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok

TikTok este una dintre cele mai captivante platforme de social media. Aplicația, concentrată pe videoclipuri, te poate menține distrat cu o mulțime de creații interesante sau amuzante, ținându-te lipit de ecran. Deși această aplicație este excelentă pentru distracție și diver…

Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android
Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android

Posibilitățile de divertisment la domiciliu au atins un nivel impresionant de accesibilitate și diversitate. În special, aplicațiile de streaming IPTV gratuite reprezintă o soluție avantajoasă pentru pasionații de televiziune care doresc să urmărească live TV direct pe dispoz…

Cum găsești Reels vizionate recent pe Instagram
Cum găsești Reels vizionate recent pe Instagram

Știi momentul acela când navighezi pe Instagram, găsești un reel care îți place și apoi îl pierzi pentru că ai dat un swipe aiurea? Sau poate ai găsit Reel-ul perfect pentru un articol pe care îl scrii, doar pentru a uita să-l salvezi? Nu ar fi util să ai un istoric al Reels-…

Cum să dezactivezi istoricul de linkuri pe Instagram
Cum să dezactivezi istoricul de linkuri pe Instagram

Instagram îți permite să vezi toate site-urile pe care le-ai vizitat recent în aplicație, ceea ce poate fi util când vrei să recuperezi un link de produs pe care ai apăsat în timp ce navigai prin platformă. Pentru a profita de acest lucru, trebuie să activezi funcția de istor…