Cum extragi imagini din clipuri video pe telefonul cu Android

Calitatea clipurilor video pentru telefoanele cu Android a crescut considerabil. Chiar și în condiții de luminozitate redusă poți obține secvențe uimitoare.

În cele ce urmează, îți vom arăta cum se extrage o imagine dintr-un clip video pe telefonul cu Android. Ai nevoie de aplicații dedicate, cu care să obții fotografii clare, pe care apoi să le treci printr-un editor foto sau să le pui direct pe aplicațiile social media pentru Android.

Cum obții o imagine bună dintr-un clip video

Nu, nu se folosesc aplicații pentru screenshot. Chiar și cu ajutorul acestora obții imagini neclare sau, câteodată, chiar imagini în care se observă doar conturul și comenzile.

Noi am ales să lucrăm cu Video to Image Converter datorită simplității și rapidității cu care poate fi folosită. Instalează aplicația, apoi urmează pașii de mai jos:

 • Intră în aplicația Video to Image Converter.
 • Acordă permisiunile necesare.
 • Apasă butonul SELECT, din centru.
 • Selectează clipul video din care vrei să extragi imaginea.
 • Oprește clipul la cadrul preferat și apoi apasă butonul de captură din dreapta ecranului.
 • Pentru alte setări și opțiuni, apasă simbolul cu patru puncte din dreapta sus.

Imaginea extrasă se găsește în folderul dedicat din memoria telefonului. De acolo, o poți transfera într-un editor de poze Android, pentru a îi face modificările necesare.

Aplicații pentru a extrage imagini din clipuri video

Dacă vrei să explorezi mai multe opțiuni de salvare a imaginilor, ți-am pregătit o serie de aplicații pentru Android. Fiecare are propriile avantaje de care te poți bucura.

 1. Video to Image Converter

  Video to Image Converter

  Video to Image Converter te ajută să capturezi cadre din clipurile video. Acestea pot fi salvate sau distribuite instant, direct din aplicație. Există trei opțiuni de calitate a imaginii și poți opta pentru salvarea mai multor cadre în același timp.

 2. Photos from Video - Extract Images from Video

  Photos from Video – Extract Images from Video

  Photos from Video – Extract Images from Video este o aplicație Android pentru extragerea pozelor din videoclipuri. Salvează cadre multiple, pe care le poți folosi ulterior într-o serie de imagini sau le poți transforma într-un GIF. Rezoluția imaginilor este la același nivel cu a clipului din care au fost salvate

 3. Video to Photo Frame Grabber

  Video to Photo Frame Grabber

  Video to Photo Frame Grabber este o aplicație utilitară Android pentru salvarea imaginilor din clipuri video. Pur și simplu oprește la cadrul dorit, apasă un buton și apoi vei fi îndrumat către imaginea salvată în galerie. Lucrează cu zoom și crop, astfel încât poți face mici ajustări direct în aplicație.

 4. Shutta

  Shutta

  Shutta este o aplicație Android complexă de tip frame grabber. Capturează orice moment dintr-un clip video, printr-o singură apăsare de buton. Aplicația are capacități avansate de editare foto. Înscrie-te la concursurile cu premii prezentate în aplicație sau dă un share către prieteni.

 5. Video To Photo Converter

  Video To Photo Converter

  Video To Photo Converter este o aplicație simplă pentru salvarea imaginilor din videoclipurile aflate pe telefonul cu Android. Caruselul de cadre prezent în josul clipului video te va ajuta să extragi ușor momentul perfect. Poți instrui aplicația să extragă automat cadre, la anumite intervale de timp.

Cum schimbi culorile emoji-urilor de pe WhatsApp
Cum schimbi culorile emoji-urilor de pe WhatsApp

Popularitatea WhatsApp este în creștere. Acest lucru se datorează update-urilor consistente, care țin pasul atât cu zona IT, dar și cu cererile utilizatorilor. Ultimul update al WhatsApp include schimbarea culorilor emoji. Dacă te-ai plictisit de vechiul aspect al emoji-urilo…

Cum descarci și salvezi toate pozele de pe Instagram
Cum descarci și salvezi toate pozele de pe Instagram

Pentru poze și clipuri video, Instagram este rețeaua socială perfectă. Aici ai la dispoziție toate instrumentele necesare pentru editare și publicare. Ce faci, însă, dacă vrei să schimbi sau să îți închizi contul de Instagram, dar nu vrei să pierzi imaginile, story-urile sau …

Cum reacționezi la mesajele WhatsApp prin emoji
Cum reacționezi la mesajele WhatsApp prin emoji

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații de chat din întreaga lume. Deși este disponibilă pe cele mai mari platforme mobile, WhatsApp a rămas în urmă cu multe funcționalități și opțiuni. Din fericire, dezvoltatorii se pregătesc să lanseze un nou update pentru apli…

Cum anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram pe Android
Cum anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram pe Android

Telegram se află în topul celor mai populare aplicații de comunicare pentru Android. Cu ajutorul său poți să faci inclusiv transferuri de fișiere mari, până la 2GB, spre exemplu. Printre funcțiile sale care, totuși, pun niște semne de întrebare, se află salvarea automată a im…

Cum pui link-uri la postările și story-urile de pe Instagram
Cum pui link-uri la postările și story-urile de pe Instagram

Dacă te numeri printre norocoșii care are un cont verificat pe Instagram și marcat cu bifa albastră, atunci acest articol nu este pentru tine. Tu faci parte dintre cei puțini care pot încărca un story care are opțiunea swipe up pentru a accesa link-ul ales de tine. Noi, ceila…