Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok

TikTok este una dintre cele mai captivante platforme de social media. Aplicația, concentrată pe videoclipuri, te poate menține distrat cu o mulțime de creații interesante sau amuzante, ținându-te lipit de ecran.

Deși această aplicație este excelentă pentru distracție și divertisment, s-ar putea să nu vrei să pierzi ore din viața ta doar dând scroll pe TikTok. A limita timpul petrecut pe aplicație poate fi provocator, dar din fericire aplicația are un instrument pentru a te ajuta. Dacă vrei să înveți cum să-ți limitezi timpul de utilizare a TikTok, acest ghid îți va arăta cum.

Cum să restricționezi timpul pe ecran pe TikTok

Dacă algoritmul actualizat al TikTok pentru recomandările de feed te-a ținut lipit de ecran și te lupți să ieși din aplicația TikTok pe cont propriu, poți găsi setările de bunăstare digitală în cadrul aplicației pentru a te încuraja să iei o pauză. Acestea te ajută să limitezi timpul de utilizare.

Pentru a accesa această funcție, iată ce trebuie să faci:

  • Deschide aplicația TikTok.
  • Atinge pictograma profilului tău în colțul din dreapta jos al paginii.
  • Mergi la pictograma meniu hamburger în colțul din dreapta sus.
  • Selectează Settings and privacy.
  • Sub subtitlul Content & Display, atinge Screen time.
  • Selectează Daily screen time.
  • Atinge Set time limit și alege între 40, 60, 90 sau 120 de minute. Acesta este timpul maxim pe care vrei să-l folosești aplicație în fiecare zi.
  • Înapoiază-te și apasă butonul roșu din josul ecranului.
  • Setează-ți parola și atinge Next, și confirmă parola pe pagina următoare.

Când setările de gestionare a timpului pe ecran sunt activate și atingi limita, TikTok va navigarea trimițându-ți un prompt pentru a introduce codul de patru cifre.

Există mai multe restricții de timp dintre care poți alege, dar limita implicită de o oră pare să fie adecvată pentru majoritatea oamenilor care folosesc aplicația doar pentru consumul de conținut (în opoziție cu creatorii de conținut care fac bani din TikTok).

Pauzele de timp pe ecran sunt remindere pentru a lua o pauză de la aplicație, dacă a existat o perioadă neîntreruptă în care ai utilizat-o. Poți alege dintre 10, 20 sau 30 de minute sau poți selecta o oră personalizată.

Poți folosi promptul ca un indiciu pentru a ieși din aplicație, sau poți introduce parola și să continui să te bucuri de TikTok FYP.

Petrece mai puțin timp pe TikTok

Deoarece TikTok este proiectat să te mențină pe aplicație, poate fi dificil să ieși odată ce ai început să răsfoiești. Din fericire, există setări disponibile pentru a te ajuta să eviți pierderea de timp pe TikTok.

Tu cât timp petreci pe TikTok în fiecare zi?

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok este o aplicație media-video populară, cunoscută pentru clipurile sale scurte și creative. Utilizatorii pot crea, edita și distribui clipuri, adesea acompaniate de muzică, efecte și flitre. Este un spațiu pentru exprimarea liberă și interacțiunea socială.

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok
Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok

TikTok este una dintre cele mai captivante platforme de social media. Aplicația, concentrată pe videoclipuri, te poate menține distrat cu o mulțime de creații interesante sau amuzante, ținându-te lipit de ecran. Deși această aplicație este excelentă pentru distracție și diver…

Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android
Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android

Posibilitățile de divertisment la domiciliu au atins un nivel impresionant de accesibilitate și diversitate. În special, aplicațiile de streaming IPTV gratuite reprezintă o soluție avantajoasă pentru pasionații de televiziune care doresc să urmărească live TV direct pe dispoz…