Cum recuperezi pozele și clipurile video șterse de pe telefonul cu Android

Telefonul înglobează cele mai recente tehnologii. Procesoare și grafică deja comparabilă cu unele notebook-uri, RAM asemenea, dar și aplicații de cameră foto în care megapixelii sunt mai mulți decât într-un aparat foto profesional.

Pozele de pe telefonul cu Android tind să devină albumul de fotografii personal sau al familiei. Iată de ce ștergerea accidentală a unor poze poate fi o mică tragedie. Pentru a evita acest lucru, ți-am pregătit câteva metode pentru recuperarea pozelor de pe telefoanele cu Android.

Recuperează pozele din Google Photos

Chiar dacă nu îți dai seama, telefonul tău cu Android îți salvează pozele în aplicația Google Photos. Pentru a le recupera, mergi în Google Photos, deschide fotografia dorită, apasă cele trei puncte pentru meniu și apoi Save to device.

Nu uita să îți activezi funcțiile de backup. Verifică dacă și telefonul tău salvează pozele în Google Photos. De asemenea, ai grijă că în curând orice upload în Google va fi contorizat într-un spațiu limitat, de 15 GB.

Utilizează o aplicație pentru a recupera pozele direct pe telefon

Pentru a recupera poze salvate anterior pe un card microSD, poți folosi aplicația DiskDigger undelete (root). Trebuie ca telefonul să fie root-at (ai aici un tutorial despre cum să faci root unui telefon cu Android) pentru ca aplicația să funcționeze corect.

Pornește aplicația și urmează pașii aceștia:

  • Sub FULL SCAN apasă folderul /data/.
  • Selectează tipul de fișiere pe care le vrei căutate (în cazul nostru .jpg, .mp4 sau alte extensii de imagine sau video).
  • În ecranul care se va popula cu fotografii, selectează-le pe cele care le vrei recuperate.
  • În următorul pop-up alege metoda preferată pentru a salva pozele. Alege să le salvezi în cloud pentru un plus de siguranță. Le poți salva și pe un card SD sau pe un server FTP la care ai acces.

DiskDigger te ajută să recuperezi și alte feluri de fișiere de pe telefonul Android. Trebuie să ai răbdare și să iei la rând toate rezultatele pentru a te asigura că nu pierzi nimic.

Folosește un program pe PC

Pentru a recupera pozele de pe telefonul cu Android cu ajutorul unui PC, este necesar programul Wondershare dr.Fone. Instalează-l și urmează acești pași:

  • Cu telefonul Android deconectat de la calculator, deschide programul dr.Fone.
  • Selectează Data Recovery și apoi conectează telefonul.
  • Selectează recuperare fotografii și apasă next.
  • După ce termină programul de scanat alege dacă vrei pozele restaurate pe telefon sau salvate în calculator.

Nu uita, este mai ușor să salvezi toate datele și să faci backup decât să încerci să salvezi imagini și clipuri video care au fost șterse din greșeală.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl trimiți și prietenilor tăi!

  1. DiskDigger undelete (root)

    DiskDigger undelete (root)

    DiskDigger undelete (root) este o aplicație utilitară pentru Android care îți permite recuperarea datelor de pe un card SD sau din memoria telefonului. Poți salva pozele recuperate atât în memoria telefonului, cât și într-un cont cloud, precum Google Drive sau Dropbox.

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok
Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok

TikTok este una dintre cele mai captivante platforme de social media. Aplicația, concentrată pe videoclipuri, te poate menține distrat cu o mulțime de creații interesante sau amuzante, ținându-te lipit de ecran. Deși această aplicație este excelentă pentru distracție și diver…

Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android
Cele mai bune aplicații IPTV gratuite pentru Android

Posibilitățile de divertisment la domiciliu au atins un nivel impresionant de accesibilitate și diversitate. În special, aplicațiile de streaming IPTV gratuite reprezintă o soluție avantajoasă pentru pasionații de televiziune care doresc să urmărească live TV direct pe dispoz…