Cum convertești mesajele audio de pe WhatsApp în MP3 pe Android

WhatsApp este aplicația perfectă pentru a comunica. De la mesaje text, audio și video până la apeluri video și transfer de fișiere, pe toate le poți face în același loc.

Dacă vrei să păstrezi mesajele vocale de pe WhatsApp, după ce le-ai salvat pe telefonul cu Android, trebuie să știi câteva lucruri înainte. Iată cum faci acest lucru și de ce aplicații ai nevoie.

În ce format sunt salvate mesajele vocale WhatsApp

WhatsApp înregistrează și salvează mesajele vocale în format OPUS. Acesta a fost ales datorită faptului că ocupă puțin spațiu însă păstrează în mare parte calitatea înregistrării. Astfel, consumul de date este redus, făcând comunicarea facilă și la costuri mici.

Însă fișierele OPUS nu pot fi redate corect pe anumite dispozitive. De aceea, acestea trebuie întâi transformate în format MP3, pentru a fi compatibile cu dispozitivele mai vechi sau mai lente.

Cum transformi fișierele OPUS în MP3

Din categoria trucurilor și sfaturilor pentru mesajele vocale pe WhatsApp se află și transformarea fișierelor OPUS în MP3. Dacă vrei să păstrezi un mesaj vocal pentru a-l găsi mai târziu, acesta se află în memoria telefonului, la adresa WhatsApp / Media / WhatsApp Audio. Odată găsite, acestea pot fi editate cu ajutorul unei aplicații.

Pentru a transforma în MP3, noi am ales aplicația Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3. Interfața ei este simplă și ușor de folosit. Nu cere conexiune la internet și totul se salvează în telefon. O altă aplicație bună pentru transformarea și editarea fișierelor OPUS în MP3 este FilmoraGo – Free Video Editor.

Pentru a transforma fișierele dorite, descarcă și instalează aplicația, apoi urmează pașii aceștia:

 • Intră în aplicația Opus to MP3 Converter.
 • Acordă permisiunile cerute.
 • Apasă Select Files.
 • Vei fi dus în memoria telefonului. Alege fișierele dorite. Apasă lung și marchează, dacă dorești să transformi mai multe fișiere.
 • Apasă butonul Convert.
 • Pentru a le găsi, folosește File Explorer și mergi în memoria telefonului la Opus-To-Mp3-Converter.

În acest fel, poți trimite și apoi asculta în secret mesajele audio WhatsApp fără a risca să fii auzit de altcineva.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l trimiți și prietenilor tăi!

 1. Opus to Mp3 converter - Convert Opus to Mp3

  Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3

  Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3 este o aplicație simplă pentru Android prin care poți transforma fișierele audio Opus, mai greu de redat pe unele dispozitive, în MP3, un format universal. În format OPUS sunt salvate memo-urile și mesajele audio de pe WhatsApp.

 2. FilmoraGo - Free Video Editor

  FilmoraGo – Free Video Editor

  FilmoraGo – Free Video Editor este o aplicație dedicată editării audio și video pe telefonul cu Android. Cu aceasta poți transforma clipurile video în creații excelente pentru story-uri pe Instagram sau pentru TikTok. Curăță fișierele audio de zgomot de fond și le transformă în MP3 pentru a fi redate oriunde.

Cum schimbi culorile emoji-urilor de pe WhatsApp
Cum schimbi culorile emoji-urilor de pe WhatsApp

Popularitatea WhatsApp este în creștere. Acest lucru se datorează update-urilor consistente, care țin pasul atât cu zona IT, dar și cu cererile utilizatorilor. Ultimul update al WhatsApp include schimbarea culorilor emoji. Dacă te-ai plictisit de vechiul aspect al emoji-urilo…

Cum descarci și salvezi toate pozele de pe Instagram
Cum descarci și salvezi toate pozele de pe Instagram

Pentru poze și clipuri video, Instagram este rețeaua socială perfectă. Aici ai la dispoziție toate instrumentele necesare pentru editare și publicare. Ce faci, însă, dacă vrei să schimbi sau să îți închizi contul de Instagram, dar nu vrei să pierzi imaginile, story-urile sau …

Cum reacționezi la mesajele WhatsApp prin emoji
Cum reacționezi la mesajele WhatsApp prin emoji

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații de chat din întreaga lume. Deși este disponibilă pe cele mai mari platforme mobile, WhatsApp a rămas în urmă cu multe funcționalități și opțiuni. Din fericire, dezvoltatorii se pregătesc să lanseze un nou update pentru apli…

Cum anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram pe Android
Cum anulezi salvarea automată a pozelor din Telegram pe Android

Telegram se află în topul celor mai populare aplicații de comunicare pentru Android. Cu ajutorul său poți să faci inclusiv transferuri de fișiere mari, până la 2GB, spre exemplu. Printre funcțiile sale care, totuși, pun niște semne de întrebare, se află salvarea automată a im…

Cum pui link-uri la postările și story-urile de pe Instagram
Cum pui link-uri la postările și story-urile de pe Instagram

Dacă te numeri printre norocoșii care are un cont verificat pe Instagram și marcat cu bifa albastră, atunci acest articol nu este pentru tine. Tu faci parte dintre cei puțini care pot încărca un story care are opțiunea swipe up pentru a accesa link-ul ales de tine. Noi, ceila…