Cum convertești mesajele audio de pe WhatsApp în MP3 pe Android

WhatsApp este aplicația perfectă pentru a comunica. De la mesaje text, audio și video până la apeluri video și transfer de fișiere, pe toate le poți face în același loc.

Dacă vrei să păstrezi mesajele vocale de pe WhatsApp, după ce le-ai salvat pe telefonul cu Android, trebuie să știi câteva lucruri înainte. Iată cum faci acest lucru și de ce aplicații ai nevoie.

În ce format sunt salvate mesajele vocale WhatsApp

WhatsApp înregistrează și salvează mesajele vocale în format OPUS. Acesta a fost ales datorită faptului că ocupă puțin spațiu însă păstrează în mare parte calitatea înregistrării. Astfel, consumul de date este redus, făcând comunicarea facilă și la costuri mici.

Însă fișierele OPUS nu pot fi redate corect pe anumite dispozitive. De aceea, acestea trebuie întâi transformate în format MP3, pentru a fi compatibile cu dispozitivele mai vechi sau mai lente.

Cum transformi fișierele OPUS în MP3

Din categoria trucurilor și sfaturilor pentru mesajele vocale pe WhatsApp se află și transformarea fișierelor OPUS în MP3. Dacă vrei să păstrezi un mesaj vocal pentru a-l găsi mai târziu, acesta se află în memoria telefonului, la adresa WhatsApp / Media / WhatsApp Audio. Odată găsite, acestea pot fi editate cu ajutorul unei aplicații.

Pentru a transforma în MP3, noi am ales aplicația Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3. Interfața ei este simplă și ușor de folosit. Nu cere conexiune la internet și totul se salvează în telefon. O altă aplicație bună pentru transformarea și editarea fișierelor OPUS în MP3 este FilmoraGo – Free Video Editor.

Pentru a transforma fișierele dorite, descarcă și instalează aplicația, apoi urmează pașii aceștia:

  • Intră în aplicația Opus to MP3 Converter.
  • Acordă permisiunile cerute.
  • Apasă Select Files.
  • Vei fi dus în memoria telefonului. Alege fișierele dorite. Apasă lung și marchează, dacă dorești să transformi mai multe fișiere.
  • Apasă butonul Convert.
  • Pentru a le găsi, folosește File Explorer și mergi în memoria telefonului la Opus-To-Mp3-Converter.

În acest fel, poți trimite și apoi asculta în secret mesajele audio WhatsApp fără a risca să fii auzit de altcineva.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l trimiți și prietenilor tăi!

  1. Opus to Mp3 converter - Convert Opus to Mp3

    Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3

    Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3 este o aplicație simplă pentru Android prin care poți transforma fișierele audio Opus, mai greu de redat pe unele dispozitive, în MP3, un format universal. În format OPUS sunt salvate memo-urile și mesajele audio de pe WhatsApp.

  2. FilmoraGo - Free Video Editor

    FilmoraGo – Free Video Editor

    FilmoraGo – Free Video Editor este o aplicație dedicată editării audio și video pe telefonul cu Android. Cu aceasta poți transforma clipurile video în creații excelente pentru story-uri pe Instagram sau pentru TikTok. Curăță fișierele audio de zgomot de fond și le transformă în MP3 pentru a fi redate oriunde.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…