Cum salvezi mesajele vocale WhatsApp pe telefonul cu Android

La apariția lor, mesajele vocale au reprezentat o adevărată revoluție a telefoniei. Dintr-o dată, a devenit mult mai eficient să asculți mesajul cuiva care a vrut să te apeleze, decât să stai tot timpul lângă telefon, în speranța că va suna.

Principiul mesajelor vocale pe WhatsApp are mai multe scopuri. În afară de cel clasic, acestea te ajută să primești sau să trimiți un mesaj fără a fi nevoie să interacționezi prea mult cu telefonul. Iar dacă dorești să salvezi aceste mesaje, ai la dispoziție două metode simple.

Salvează mesajele audio WhatsApp pe e-mail

Pentru a salva un mesaj vocal de pe WhatsApp în aplicația de e-mail, urmează pașii aceștia:

 • Mergi la mesajul pe care dorești să îl salvezi în WhatsApp.
 • Apasă lung pe el.
 • Apasă butonul de meniu (trei puncte verticale) din dreapta sus.
 • Apasă Share.
 • Trimite-l la adresa dorită (sau chiar la propria adresă).

Atenție! Mesajele vocale WhatsApp au extensia .OPUS, care nu este suportată de multe playere audio. Dacă dorești să folosești înregistrările în alte aplicații, trebuie să le schimbi formatul audio într-unul comun (.MP3, .WAW)  folosind un convertor audio.

Cum descarci un mesaj vocal din WhatsApp Web

Și din WhatsApp Web este simplu să salvezi mesajele vocale. Trebuie să urmezi instrucțiunile de mai jos:

 • Mergi la mesajul pe care dorești să îl descarci.
 • Apasă săgeata care apare în momentul în care treci cu cursorul peste mesaj.
 • Apasă Download.
 • Selectează folderul în care dorești să fie descărcat mesajul.

Și în cazul WhatsApp Web, mesajele vocale au o extensie mai puțin obișnuită: .OGG. Și pe acestea va trebui să le transformi, cu ajutorul unui convertor, într-un format obișnuit, dacă dorești să le asculți în alte playere.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un share.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger este una dintre cele mai folosite și apreciate aplicații de comunicare Android. Suportă atât mesaje text cât și vocale. Alte metode de comunicare facilitate sunt apelurile audio și video, dar și transferul de fișiere. Poți purta conversații și în grupuri cu până la 256 de utilizatori.

Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi
Cum editezi un story pe Instagram după ce îl postezi

Instagram este platforma (aproape) perfectă pentru postarea de imagini și clipuri. Folosită de persoane fizice, companii sau guverne, această rețea socială a depășit un miliard de utilizatori activi pe lună. Instagram a implementat sistemul de Instagram Stories, postări care …