Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru mesajele vocale WhatsApp

Una dintre cele mai folosite funcții ale aplicației de mesagerie WhatsApp este cea de mesaj vocal. Când nu poți scrie un mesaj, sau pur și simplu ai mai multă informație de transmis, mesajul vocal te ajută. De asemenea, le poți folosi pe post de memo-uri pentru tine. Trebuie să recunoști, că este mai ușor să vorbești decât să scrii totul.

Prin urmare, mesajele vocale sunt foarte practice, și fie ești adeptul lor, fie le urăști cu pasiune. Iată câteva trucuri și sfaturi despre cum să folosești la potențialul maxim mesajele vocale pe WhatsApp.

1. Folosește doar atunci când este nevoie

Trebuie să recunoști că este enervant să primești un mesaj audio cu un singur cuvânt. De asemenea, sunt situații în care interlocutorul tău nu poate asculta aceste mesaje pentru că este în public. Astfel, acest tip de masaj ar trebui folosit doar în situații urgente și atunci când nu ai de ales pentru că nu poți scrie, ca atunci când conduci, de exemplu. Dacă ele pot fi înlocuite cu o convorbire telefonică, este indicat să optezi pentru a doua variantă.

2. Blochează butonul pentru a înregistra în liniște

Este foarte simplu să înregistrezi un mesaj audio. Ții apăsat butonul cu microfon pe toată perioada mesajului. Însă, acesta scoate un sunet. Ca să îl eviți trage în sus iconița cu microfonul. Astfel, aceasta se va bloca, iar tu vei putea înregistra și trimite în liniște, apăsând butonul de trimitere (avionul de hârtie). Această funcție este perfectă pentru a trimite mesaje audio în timpul întâlnirilor, sau atunci când ești în locuri publice închise, precum restaurante și cinemauri.

3. Nu ține telefonul perpendicular pe gură

Majoritatea oamenilor au tendința să vorbească în microfonul din partea de jos a telefonului. Ei bine, ar trebui să te dezobișnuiești, dacă intri în această categorie. Telefonul este creat pentru a prelua vocea de la o distanță, prin urmare dacă vorbești direct în microfon, mesajul se înregistrează gâjâit, strident și uneori neclar.

4.Du telefonul la ureche pentru a asculta mesajul

Dacă nu ai căștile la îndemână, poți pur și simplu să apropii telefonul de ureche. În definitiv, dacă ești într-un spațiu populat, nu vrei ca toată lumea să îți asculte conversația.

5.Mărește viteza audio

Dacă ai un prieten care îți trimite multe mesaje audio lungi, poți să folosești aplicația TalkFaster! pentru a grăbi pasul mesajului audio. Astfel, vei putea trece direct la părțile interesante, fără să mai fii perturbat de detalii neimportante.

6.Ascultă mesajul înainte să îl trimiți

Dacă mesajul are o oarecare miză, ar trebui să fii atent ce spui. Ca să te asiguri că totul este ok, poți asculta mesajul înainte de a-l trimite. Trebuie să:

  • Deschizi conversația din WhatsApp cu persoana respectivă
  • Apasă butonul cu microfonul și apoi glisează în sus pentru a nu ține butonul apăsat
  • Ieși din aplicație
  • Când te vei întoarce vei putea asculta mesajul pe care vrei să îl trimiți

7.Convertește mesajele vocale în text

Dacă nu poți asculta mesajele sau pur și simplu nu ai chef să auzi vocea cuiva, poți să le transcrii instalând o aplicație terță Transcriber for WhatsApp. Mai multe informații despre pașii pe care trebuie să îi urmezi găsești în articolul nostru.

8.Modifică-ți vocea

Nu toate mesajele vocale trebuie să fie serioase. Dacă vrei să te distrezi, folosește o aplicație de modulare a vocii. Desigur, această funcție nu trebuie folosită în alte situații decât atunci când vrei să te distrezi și ești sigur că persoana care primește mesajul înțelege că este o glumă.

9.Ascultă mesajul fără ca persoana să știe

WhatsApp indică interlocutorului atunci când vezi mesajul, li implicit când îl asculți. Dacă vrei ca acesta să nu afle, deschide modul avion înainte de a asculta mesajul. O altă modalitate de a-ți masca acțiunile este să creezi un grup cu o altă persoană, să trimiți mesajul acolo și să dai afară persoana respectivă din grup înainte de a apăsa play.

10.Șterge toate mesajele audio deodată

Mesajele audio îți încarcă memoria telefonului. Prin urmare, din când în când ar trebui să le cureți. Citește articolul nostru despre unde le găsești. Le poți selecta pe toate și apoi să le ștergi, la fel ca orice alte fișiere din telefonul tău.

Tu trimiți mesaje audio? Spune-ne în comentarii! 

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este una dintre cele mai populare aplicații de comunicare cu prietenii și familia. Poți trimite mesaje scrise, audio, fișiere, poți crea grupuri și poți iniția apeluri video cu una sau mai multe persoane.

  2. TalkFaster! - Speed up voice messages

    TalkFaster! – Speed up voice messages

    Cu TalKFaster, poți crește viteza de redare a mesajelor vocale primite pe WhatsApp. Cu șase opțiuni de viteză, poți asculta mesajele chiar și fără ca cel care a trimis mesajul să vadă.

  3. Transcriber for WhatsApp

    Transcriber for WhatsApp

    Această aplicație transcrie mesaje audio WhatsApp și funcționează ca o opțiune pentru cei care nu pot sau nu doresc să asculte fișierele audio pe care le primesc. Ea este compatibilă cu ceasurile  Android Wear.

  4. schimbător de voce - efecte vocale SUPER

    schimbător de voce – efecte vocale SUPER

    Această aplicație te ajută să îți schimbi vocea cu cea a unui supererou. Îți permite să partajezi fișierele audio create pe rețelele de social media și mesagerii, inclusiv WhatsApp. Este perfectă pentru distracție.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…