Cum înregistrezi un apel video de pe WhatsApp pe Android

Apelul video de pe WhatsApp este o funcție extraordinară, deoarece aduce oameni din toate colțurile lumii împreună. Dacă ai o conexiune la internet, atunci te poți vedea cu oricine, de oriunde, fără să înregistrezi costuri suplimentare.

Însă, uneori, există dorința de a revedea acea conversație. Fie îți este dor de prietenii tăi, fie cauți detalii pe care nu le-ai observat în timpul apelului video. Ei bine, trebuie să știi că poți să înregistrezi apelurile video de pe WhatsApp, nu cu ajutorul unei funcții a aplicației, ci prin intermediul unei aplicații terțe.

Este legal să înregistrezi conversațiile video?

Înainte de a instala o aplicație pentru a înregistra conversațiile video de pe WhatsApp, trebuie să te gândești la legalitatea acestei fapte. În spațiul comunicat UE, inclusiv în România, nu este ilegal să înregistrezi o conversație, dacă nu o folosești în alte scopuri, cum ar fi să o publici apoi. Însă, conform GDPR, conversațiile video au un alt statut, deoarece se vede fața persoanei cu care tu vorbești. Prin urmare, interlocutorul trebuie avertizat că urmează să înregistrezi conversația.

Însă, dacă scopul înregistrării apelului video nu este altul decât de a-ți aduce aminte cu drag de acea persoană sau discuție, poți oricând să o faci. Însă, dacă vrei să mergi în instanță cu acea înregistrare, nu se va putea folosi ca probă, dacă nu ai anunțat persoana că este înregistrată.

Cum înregistrezi un apel video de pe WhatsApp pe Android

Ca să înregistrezi un apel video al WhatsApp pe Android trebuie să instalezi o aplicație. WhatsApp nu oferă această funcție. Însă, sunt producători de telefoane care îți permit că înregistrezi ce se întâmplă pe ecran cu sunet, cum este cazul Huawei. Dacă telefonul tău nu are această funcție, atunci trebuie să instalezi o aplicație terță. MNML Screen Recorder este cea mai bună. Iată ce trebuie să faci:

  • Descarcă aplicația MNML Screen Recorder de pe AndroidListe. Aceasta este gratis.
  • Deschide aplicația și apasă cele trei puncte din dreapta sus. Selectează Settings
  • Apasă pe Recording și activează Record Audio (înregistrează audio)
  • Du-te înapoi în aplicație și apasă Record din dreapta – jos. O numerotare de trei secunde va începe înainte de a porni înregistrarea ecranului (cu sunet) și îți va apărea un mesaj care îți indică că ecranul tău este înregistrat. Confirmă și apoi înregistrează.

  • Deschide WhatsApp și apelează contactul cu care vrei să înregistrezi conversația
  • Odată ce se termină conversația, oprește înregistrarea apăsând butonul de Stop din dreapta jos a ecranului.
  • Întoarce-te în aplicația MNML. Aici vei găsi conversația de pe WhatsApp. Poți să o revizionezi sau să o partajezi prietenilor tăi.

Tu ai altă metodă de înregistrare a apelurilor video pe WhatsApp? Scrie-ne în comentarii.

  1. MNML Screen Recorder

    MNML Screen Recorder

    MNML Screen Recorder este o aplicație cu care poți înregistra video și audio ecranul Androidului tău. Este foarte bun pentru a înregistra apeluri video de pe WhatsApp, Skype sau ale aplicații de mesagerie. Meniul este simplu de navigat. Și nu cere root pentru a fi utilizată.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…