Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android

Vrei să vezi parolele de Wi-fi salvate de telefonul cu Android pentru a-i face o copie de backup sau pur și simplu pentru a le împărțiți cu prietenii tăi? Ei bine, acum vei învăța cum să le vezi, în funcție de versiunea de Android pe care o ai instalată.

Cu un singur telefon te conectezi la zeci de rețele Wi-Fi: la serviciu, în cafenele, acasă, la prieteni și chiar la rețelele publice. Ceea ce înseamnă că telefonul tău a memorat toate aceste parole, pentru a nu te obliga să le introduci la fiecare conectare, ceea ce este de apreciat, desigur.

Însă, dacă vrei să vezi acesta parole, după ce le-ai memorat, nu mai poți, sau cel puțin nu puteai până la Android 10. Astfel, dacă voiai să conectezi un al doilea dispozitiv sau să îi spui parola unui prieten, trebuia să ceri din nou acordul proprietarului. Există însă, posibilitatea de a vedea aceste parole, fie că ai instalat pe telefon Android 10 sau versiuni mai vechi.

Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 10?

Android 10 a venit cu mai multe update-uri, printre care se numără și funcția de a vedea parolele de Wi-Fi salvate. De asemenea, poți să partajezi aceste parole prietenilor și cunoștințelor tale, astfel eviți dictarea de înșiruiri complicate de caractere și nici nu te mai chinui să le introduci manual pe un al dispozitiv încă o dată. Iată cum vezi și partajezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 10.

  • Du-te la Settings/ Setări și apoi Conexiuni / Network and Internet
  • Apasă Wi-Fi
  • Selectează rețeaua Wi-Fi a cărei parolă vrei să o afli
  • Alege Partajează/ Share
  • Va trebui să treci prin etapa de verificare, fie prin recunoaștere facială, amprentă, pin sau parolă
  • Vei primi un cod QR pe care să îl trimiți prietenilor sau pe care să îl folosești pentru a accesa rețeaua Wi-Fi de pe un alt dispozitiv

Cum vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android 9 Pie sau mai vechi?

Sistemele de operare mai vechi de Android 10 nu oferă funcția de a vedea parolele de Wi-Fi salvate. Însă, poți să instalezi o aplicație care să te ajute în acest sens sau să rutezi telefonul. Rootarea telefonului este într-adevăr complicată, iar dacă nu ești un utilizator avansat, mai bine treci peste această etapă.

Pentru cei care nu se simt confortabil să îndeplinească primul pas (de root) există aplicații care sar această etapă.

Iată care sunt cele mai bune aplicații pe care să le folosești atunci când vrei să vezi parolele de Wi-Fi salvate pe Android.

  1. WiFi Key Recovery (needs root)

    WiFi Key Recovery (needs root)

    WiFI Key Recovery este o aplicație cu ajutorul căreia poți recupera orice parolă, inclusiv pentru rețelele WiFi salvate în telefon. Acesta are nevoie de root, ceea ce însemnă că este destinată utilizatorilor avansați de Android. Meniul este simplu de navigat și intuitiv.

  2. Amaze File Manager

    Amaze File Manager

    Amaze File manager permite gestionarea dosarelor și a fișierelor stocate în memoria internă și pe cardul SD al dispozitivului Android. Aceasta și funcția de afișare a parolelor, prin urmare îți va fi mai ușort să afli parolele de Wi-Fi salvate.

  3. Wifi Password Show

    Wifi Password Show

    WiFi Password Show îți afișează toate parolele atunci când ai nevoie. Aplicația are și funcția de a recupera parolele uitate. Ea funcționează ca un manager de parole, astfel vei avea întotdeauna la dispoziție parolele de WiFi pe care le cauți.

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…

Cum să ajungi pe pagina Explore de pe Instagram
Cum să ajungi pe pagina Explore de pe Instagram

Instagram este o rețea socială excelentă pentru promovarea de brand sau de business. Pagina explore, în care căutarea se întâlnește cu sugestiile date de algoritm, este cea mai bună zonă în care te pot găsi potențialii clienți. Ajungerea pe pagina Explore de pe Instagram este…

Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok
Cum setezi limite de timp pentru utilizarea TikTok

TikTok este una dintre cele mai captivante platforme de social media. Aplicația, concentrată pe videoclipuri, te poate menține distrat cu o mulțime de creații interesante sau amuzante, ținându-te lipit de ecran. Deși această aplicație este excelentă pentru distracție și diver…