Ce este Wi-Fi Direct și cum se folosește pe Android

Image 1 of Ce este Wi-Fi Direct și cum se folosește pe Android

Wi-Fi Direct este o nouă generație de conexiuni Wi-Fi care permite conectarea și partajarea dispozitivelor care nu sunt legate la internet.

Printre dispozitivele care suportă Wi-Fi Direct se numără laptopuri, smartphone-uri cu Android, televizoarele de tip smart, media playere portabile, camere foto, scannere și foarte multe alte aparate care au implementată tehnologia Wi-Fi.

Ce este Wi-Fi Direct?

Wi-Fi Direct este un protocol nou de conexiune wireless cu care sunt dotate foarte multe dispozitive Android. Este posibil să nu fi realizat că dispui de această opțiune datorită faptului că numărul de opțiuni prezente în sistemul de operare Android este foarte mare.

Certificarea este emisă de către Wi-Fi Alliance, o organizație care include peste 600 de membri printre care Apple, Broadcom, Cisco, Huawei, Intel, Dell, Microsoft, Samsung sau Sony. Pe Android, Wi-Fi Direct este prezent începând cu versiunea 4.0 – Ice Cream Sandwich.

La ce îți folosește Wi-Fi Direct?

Wi-Fi Direct permite dispozitivelor fără acces la internet să se conecteze la internet prin cele care au acces. De asemenea, se pot realiza conexiuni directe între diverse dispozitive pentru transferuri de date. Spre exemplu, te poți lega cu telefonul direct la o imprimantă cu wireless pentru a printa ceva sau poți lega două telefoane cu Android între ele pentru a transfera fișiere în mod direct.

Avantajul față de alte conexiuni bazate pe unde radio, spre exemplu Bluetooth, este faptul că Wi-Fi Direct acoperă o suprafață mai mare iar vitezele de transfer sunt cu mult mai bune.

Image 2 of Ce este Wi-Fi Direct și cum se folosește pe Android

Cum pui în funcțiune Wi-Fi Direct

Cu câteva (foarte puține) excepții, Wi-Fi Direct este prezent pe toate dispozitivele care rulează Android 4.0 Ice Cream Sandwich sau o versiune mai nouă. Setările sunt cam aceleași pe toate telefoanele însă transferul de fișiere direct nu este implementat în momentul de față, deci o să ai nevoie de o aplicație dedicată.

Pentru a seta Wi-Fi Direct urmează acești pași:

  • Activează Wi-Fi.
  • Mergi la Setări => Conexiuni => Wi-Fi => Preferințe => Wi-Fi Direct.
  • Așteaptă să se actualizeze lista de conexiuni și alege dispozitivul la care vrei să te conectezi.
  • Și celălalt dispozitiv trebuie să aibă activată opțiunea Wi-Fi Direct.

image 3 of Ce este Wi-Fi Direct și cum se folosește pe Android

Dacă ai avut nevoie de o conexiune de acest tip și ai reușit să o folosești, lasă un comentariu mai jos și povestește-ne cum ai reușit!

  1. Send Anywhere (File Transfer)

    Send Anywhere (File Transfer)

    Send Anywhere este o aplicație care îți permite să transferi fișiere, indiferent de dimensiune, în condiții de siguranță și rapid. Aceasta transferă fișiere și prin Wi-Fi Direct.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…