Coronavirus Update: Protejează-te cu cele mai bune aplicații despre coronavirus pentru Android

Răspândirea rapidă a coronavirusului a creat o adevărată panică din cauza faptului că se răspândește rapid și nimeni nu știe foarte multe despre acest virus, deoarece abia a apărut. Prin urmare, au apărut foarte multe aplicații și siteuri care răspândesc știri false.

Informează-te din surse oficiale

Este foarte important să fii informat tot timpul pentru a te pregăti cât mai bine pentru măsurile impuse de guvern. Astfel, pentru știri poți urmări site-urile Mediafax și Agerpres, ambele agenții de presă care transmit rapid și nepărtinitor ultimele știri cu privire la COVID-19, atât în țară cât și în străinătate. De asemenea, aplicația de știri Biziday îți va trimite alerte pe telefon de câte ori apare un update nou cu privire la coronavirus.

De asemenea, este foarte important să urmărești site-ul Organizației Mondiale a Sănătății, unde se publică cele mai noi descoperiri cu privire la COVID-19. Iar dacă vrei să vezi harta răspândirii coronavirusului creată de statisticienii de la Universitatea Johns Hopkins, apasă aici. Aceasta este interactivă și se updatează aproape instant.

Site-ul ministerului Sănătăți dar și paginile de Facebook și Twitter ale instituției ar trebui urmărite de fiecare român. Acolo vei găsi ultimele informații cu privire la răspândirea coronavirusului în România. Iar dacă ai intrat în contact cu o persoană care a venit din zona roșie sau ai interacționat cu cineva care este purtător de COVID-19, sună la numărul de telefon: 0800.800.358.

Cele mai bune aplicații despre coronavirus pentru Android

Există, de asemenea, și aplicații care sunt mai ușor de folosit atunci când vine vorba de găsirea informațiilor despre coronavirus. Iată care sunt cele mai bune:

  1. DSU

    DSU

    DSU este aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență de la care primești alerte pe telefon în cazul în care se întâmplă ceva în zona în care locuiești. Aplicația are și ultimele informări cu privire la COVID-19 pe teritoriul României.

  2. Biziday - Știri verificate

    Biziday – Știri verificate

    Aplicația de știri Biziday oferă ultimele informații cu privire la cazuri în desfășurare, statistici, analize și opinii. Știrile sunt selectate și verificate înainte de publicare. Aici poți citi informări interne și externe despre răspândirea COVID-19.

  3. Facebook

    Facebook

    Facebook este cea mai folosită platformă de social media în România. Poți să urmărești instituțiile importante, precum ministerul Sănătății și Ministerul de Interne pentru a primi informările oficiale despre coronavirus.

  4. Your.MD's Symptom Checker

    Your.MD’s Symptom Checker

    Dacă nu știi exact care sunt simptomele, poți să le verifici cu Your MD’s Symptom Checker. Aplicația este utilă atât în cazul infectării cu COVID-19 dar și pentru alte boli. Toată lumea ar trebui să o instaleze!

  5. Coronavirus Tracker

    Coronavirus Tracker

    Află știrile despre coronavirus din întreaga lume cu acest agregator de știri. Toate informațiile sunt legate de pandemia creată de COVID-19, deci nu vei fi bombardat cu știri conexe. De asemenea, conține sfaturi și informații importante despre virus.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…