Fă-ți telefonul cu Android să arate ca nou: Cele mai bune aplicații pentru personalizarea telefonului

Telefoanele cu Android sunt printre cele mai ușor de personalizat device-uri existente. Se pot modifica ușor, se pot seta ușor și în scurt timp pot arăta exact așa cum ți-ai dorit. Wallpaper, temă, pictograme, fonturi, totul poate fi aranjat pentru ca telefonul cu Android să reflecte cel mai bine personalitatea ta.

Pentru a rezolva aceste lucruri mai ușor, îți punem la dispoziție o listă cu cele mai bune aplicații pentru personalizarea telefonului cu Android. Aceasta cuprinde launchere, pachete de pictograme, wallpapere, managere de notificări, teme, widgeturi precum și gadgeturi pe care să le atașezi telefonului.

Pasul 1: Instalează un launcher

Un launcher este o interfață prin care tu lansezi aplicațiile pe telefonul cu Android. Majoritatea aplicațiilor de acest tip îți permit personalizarea telefonului: poți aranja aplicațiile în ce ordine vrei tu, poți seta home screen-ul oricum dorești, setezi scurtături, ecrane și widgeturi, schimbi fontul și așa mai departe.

Pasul 2: Folosește un nou pachet de pictograme

Pictogramele sau iconițele aplicațiilor pot deveni plictisitoare, mai ales cele care vin preinstalate pe Android. Un pachet nou de pictograme, pe care îl poți instala printr-un launcher, vor da o viață nouă telefonului tău și îl vor face mai interesant. Sunt foarte multe pachete de pictograme la liber, trebuie doar să îl găsești pe cel care îți place ție cel mai mult.

Pasul 3: Schimbă wallpaperul

Un wallpaper îți va încânta ochiul. Însă cum te simți când ai la dispoziție peste 10.000 de wallpapere, gratis, care se schimbă regulat? De regulă, pachetele de pictograme vin și cu wallpapere care se potrivesc de minune iconițelor. Wallpaperele live se mișcă sau au efecte spectaculoase atunci când atingi ecranul. Tapetul își schimbă culoarea când faci swipe right sau modelul, atunci când faci swipe left.

Pasul 4: Îmbunătățește felul în care ești notificat

Dacă vrei ca telefonul tău să lumineze într-un anumit fel atunci când îți vine un SMS, în alt fel când primești notificare de la WhatsApp și în altul când primești ceva pe Instagram, e necesar să îți instalezi un manager de notificări. Prin această aplicație vei putea găsi cele mai cool combinații de notificări atât ale LED-ului frontal, cel colorat, cât și ale blitzului camerei din spate.

Pe lângă acestea, telefonul tău mai poate primi un lock screen interesant, widget-uri pentru aplicații sau gadgeturi cu care să stea conectat, precum un fitness tracker/smart watch, un joystick sau controller pentru ca jocurile să fie mai ușor de jucat sau o pereche de ochelari VR și căști bluetooth pentru o experiență audio-video care să te captiveze complet.

Tu cum ți-ai personalizat telefonul? Scrie-ne mai jos, într-un mesaj!

  1. CM Launcher - rapid, sigur

    CM Launcher – rapid, sigur

    CM Launcher – Small & Secure este un launcher complet. Ai la dispoziție peste 10.000 de teme 3D, pachete de pictograme, wallpapere live și multe altele pentru a-ți personaliza telefonul. Poți ascunde și bloca aplicațiile pe care le dorești, are funcție de căutare, sortare inteligentă a aplicațiilor precum și un phone booster.

  2. Lines Free - Icon Pack

    Lines Free – Icon Pack

    Lines – Icon Pack conține pictograme ale celor mai populare aplicații. Este un set minimalist de pictograme, realizate de mână, transparente și care se potrivest excelent unui widget de ceas analogic. Pachetul include și peste 200 de wallpapere HD pentru telefonul tău.

  3. 4K AMOLED Wallpapers - Auto Wallpaper Changer

    4K AMOLED Wallpapers – Auto Wallpaper Changer

    4K AMOLED Wallpapers este o aplicație ce îți pune la dispoziție foarte multe wallpapere 4K, Ultra HD sau Full HD și care le schimbă regulat. Fiind imagini la rezoluție mare, funcționează foarte bine pe orice fel de ecran.

  4. Bliț alerte pe apel și SMS-uri

    Bliț alerte pe apel și SMS-uri

    Blitz alerte pe apel și SMS-uri este aplicația care îți permite să setezi flashul camerei foto pentru a lumina atunci când primești apeluri, mesaje sau notificări. Este în special folositoare atunci când ai telefonul pe silent, dar vrei să vezi imediat dacă primești notificări. Poți schimba culoarea ledului frontal și tempoul în care luminează blitzul.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…