Cum îți pregătești telefonul cu Android pentru vacanță

Vara este perioada vacanțelor. Iar, acum, în mijlocul anotimpului cald trebuie să înveți cum să îți pregătești telefonul pentru vacanță. Cu toții știm că o vacanță relaxantă este una fără întreruperi. Prin urmare, telefonul tău trebuie setat pe modul de vacanță pentru a nu fi deranjat de mesaje de la muncă și știri cotidiene care ar putea să îți strice vacanța.

Sunt o serie de lucruri pe care le poți face pentru a-ți trece telefonul pe modul de vacanță. Astfel, vei evita ca telefonul să îți știrbească relaxarea deoarece nu vei mai fi tentat să îți petreci tot timpul cu ochii în el. Iar dacă nu este posibil să pleci în vacanță fără Android, iată cum îți pregătești telefonul pentru vacanță.

Modul nu deranja

Modul nu deranja (Do not disturb) a câștigat popularitate în ultima vreme deoarece te ajută să îți setezi telefonul ca în anumite intervale de timp acesta să nu trimită notificări. Este o setare foarte permisivă. Poți să setezi ce notificări să primești și cât de mult timp să nu fii deranjat de celelalte mesaje. De asemenea, poți restricționa și numerele de telefon, mai puțin important, care te-ar putea deranja pe perioada vacanțe. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a activa modul Nu deranja:

  • Intră în Setări
  • Du-te la Secțiunea de sunet
  • Intră în Modul Nu deranja
  • Setează modul în funcție de dorințe

Oprește notificările pentru Android

O altă modalitate de a opri zgomotul de fundal pe care îl creează telefonul tău este să oprești notificările de la aplicațiile care nu sunt importante. Mail-urile de la muncă, grupurile de WhatsApp sau cele de Slack ale colegilor tăi te pot deranja pe perioada vacanței. Însă, poți închide notificările. Le vei citi tu atunci când vei avea dispoziția necesară. Aceste setări le poți face direct din Android. Iată pașii pe care trebuie să îi faci pentru a opri notificările aplicațiilor de Android.

  • Intră în setările Android
  • Du-te la Aplicații
  • Selectează o aplicația a cărei notificări vrei să le oprești
  • Apasă butonul Oprește notificațiile

În cazul în care nu vrei să oprești notificările de la toate aplicațiile care te-ar putea deranja, mai este o metodă prin care selectezi care sunt mesajele prioritare. Iată cum:

  • Deschide setările Android
  • Intră în Sunete și Notificări
  • Du-te la notificările aplicației
  • Selectează notificările care vor fi tratate cu prioritate.

Redirecționează apeluri

Nu numai email-urile și notificările aplicațiilor pe care le folosești la locul de muncă te pot deranja ci și telefoanele. Însă, poți să redirecționezi apelurile de muncă către un coleg urmând câțiva pași simpli.

  • Intră în aplicație de telefon
  • Du-te la Setări
  • Selectează Apeluri
  • Selectează redirecționare apeluri
  • Alege situațiile în care vrei ca apelul să fie redirecționat (Când nu răspunzi, când ești ocupat etc.)
  • Introdu numărul de telefon la care vrei să fie redirecționate apelurile
  • După salvare vei avea o notificare care nu poate fi ștearsă că apelurile tale sunt redirecționate

În cazul în care nu vrei să schimbi setările Android, poți să instalezi o aplicație, precum CallApp – Caller ID & Block, unde setările sunt mult mai simple. Poți bloca anumite numere de telefon permanent sau periodic și le poți redirecționa către altcineva.

Răspunsuri automate

Deși atunci când primești un telefon poți să trimiți un SMS cu un anumit mesaj, există și alte variante mai puțin invazive de a face asta. Serviciul de căsuță vocală îi va anunța pe toți cei care te sună că ești în vacanță sau ocupat. Poți să asculți mesajele vocale atunci când dorești tu.

De asemenea, mai poți folosi aplicații cu răspunsuri automate precum AutoResponder for WhatsApp™. Un mesaj preînregistrat va fi trimis ori de câte ori îți scrie cineva. Astfel, tu nu va mai trebui să depui efortul de a anunța pe toată lumea că ești în vacanță și nu dorești să fii deranjat. Și pe Gmail se pot trimite răspunsuri automate, însă este mai indicat să faci setările pe varianta desktop decât pe cea de Android.

Nu uita să faci backup

Dacă vrei să te întorci cu poze din vacanță este indicat să îți faci backup la telefon. Se face printr-o simplă apăsare. De asemenea, poți să folosești și servicii de backup precum Google Photos, Google Drive sau G Cloud Backup care salvează toate datele importante în cloud. Astfel, nu vei pierde toate pozele și filmulețele pe care le-ai făcut în vacanță.

Nu uita să instalezi aplicații și jocuri pentru vacanță

Hărți, aplicații pentru a asculta muzică și pentru a urmări filme, dar și pentru a citi cărți sunt printre cele mai utile aplicații. Nu uita să le descarci de acasă pentru a te asigura că merg și sunt pe placul tău.

Nu uita că AndroidListe publică în fiecare lună cele mai populare aplicații. Îți poți găsi inspirația aici.

Tu cum îți pregătești telefonul cu Android pentru vacanță? Scrie-ne mai jos.

  1. CallApp - Caller ID & Block

    CallApp – Caller ID & Block

    CallApp este o aplicație de comunicații care îți permite să blochezi contactele nedorite și să să restricționezi periodic sau permanent anumite apeluri. Numerele de telefon se pot bloca cu o simplă apăsare.

  2. AutoResponder for WhatsApp™ #NEW Beta

    AutoResponder for WhatsApp™ #NEW Beta

    Cu AutoResponder for WhatsApp răspunzi automat la mesajele pe WhatsApp. Mesajele sunt costumizabile, deci poți să le spui prietenilor nu doar că ești într-o ședință sau la film ci și că ești în vacanță sau nu ai chef să răspunzi.

  3. G Cloud Backup

    G Cloud Backup

    OG Cloud Backup este o aplicație de backup simplu de folosit cu care îți poți salva pozele, filmulețele și alte date în cloud cu o singură apăsare. Aplicația face backup automat zilnic.

Cele mai bune aplicații de aviație pentru Android
Cele mai bune aplicații de aviație pentru Android

Planificarea călătoriei nu trebuie să fie un coșmar și nici să nu te ruineze financiar. Cu o aplicație pe telefon poți găsi rapid cele mai bune oferte de avion către destinația ta de vis. Nu mai plăti comision suplimentar către diverși intermediari. Iată cele mai bune aplicaț…

Cele mai bune aplicații Android pentru localizarea familiei
Cele mai bune aplicații Android pentru localizarea familiei

Grija pentru cei dragi este un sentiment natural. Atunci când copilul nu este acasă și te simți îngrijorat, faptul că știi permanent unde se află te ajută să te liniștești. Când ești în vacanță și alegi să petreci puțin timp separat de grup, va trebui să știi unde te întâlneș…

Cum activezi și folosești modul de vacanță în WhatsApp
Cum activezi și folosești modul de vacanță în WhatsApp

Suntem în mijlocul sezonului vacanțelor. Plecăm în concediu pentru a ne recupera sănătatea fizică și psihică, pentru a ne reîncărca bateriile și pentru a ne deconecta de probleme. Dacă vrem să ne deconectăm cu adevărat, trebuie să ne deconectăm și de telefon, să limităm timpu…