Cum dezactivezi screenshot-ul în grupurile și canalele de Telegram

Dacă ești utilizator Telegram, este posibil să vrei să dezactivezi din când în când funcția de screenshot. Aceasta poate fi considerată o invazie a intimității și ar fi mai bine să păstrezi aceste conversații private.

Din fericire, Telegram le permite utilizatorilor să renunțe la această funcție ușor. Este suficient să faci câteva setări pentru a dezactiva funcția de screenshot pe Telegram.

Folosește funcția de conversație privată

Telegram a introdus funcția de conversație privată, una dintre cele mai utile funcții ale Telegram. Această funcție nu permite efectuarea de capturi de ecran. În locul acestora, vei primi o notificare din partea sistemului de operare Android în care ți se va spune că este interzis screenshot-ul făcut la conținut privat.

Iată cum începi o conversație privată:

  • Intră în Telegram.
  • Apasă simbolul creionului din dreapta jos pentru o conversație nouă.
  • Apasă New Secret Chat.
  • Selectează contactul
  • Începe conversația.

Dacă această funcție nu este activată, Telegram nu trimite notificări atunci când cineva face screenshot conversației. Va trebui să ai grijă atunci când discuți conținut sensibil.

În plus, trebuie să știi că o metodă rudimentară, dar bună, este o poză făcută ecranului cu alt telefon. Pentru a contracara acest lucru, trebuie să activezi mesajele cu autodistrugere. În fereastra de chat secret din Telegram apasă meniu și apoi Set self-destruct timer. Setează timpul de autodistrugere la una-două secunde, apoi apasă Done. Acest gen de mesaje șterse pe Telegram nu se pot recupera.

Dezactivează vizualizarea conținutului în managerul de activități

O măsură în plus pentru a securiza conținutul Telegram împotriva unui screenshot este să dezactivezi vizualizarea acestuia în Task Switcher. Practic, dacă vrei să treci dintr-o aplicație în alta fără să închizi Telegram, conținutul acesteia nu se va vedea în ferestrele micșorate.

Pentru a face acest lucru:

  • Intră în Telegram.
  • Mergi la meniu.
  • Mergi la Settings.
  • Mergi la Privacy and Security.
  • Apasă Pascode Lock.
  • Setează parola.
  • Dezactivează butonul Show Content.

După ce efectuezi această operație, nu vei mai putea intra în Telegram decât cu cod sau cu amprentă. De asemenea, pentru Telegram nu vor mai funcționa niciun fel de aplicații Android pentru screenshot.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare prezentă pe toate platformele. Cu ajutorul său trimiți mesaje, dai telefoane sau faci apeluri video. Poți trimite imagini și clipuri ca în orice aplicație de chat, iar limita pentru transfer fișiere este de 2 GB.

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…