Trimite notificări WhatsApp atunci când cineva face screenshot conversației?

WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicații de chat. Disponibilă pe aproape toate platformele (Android, PC, iOS etc), a atras un număr de peste două miliarde de utilizatori.

Devenit sinonim cu comunicarea facilă, această aplicație instant messenger este folosită zilnic, dar scopurile unor utilizatori par a fi nu tocmai cinstite. Deși un screenshot făcut conversației de pe WhatsApp pare a fi un lucru benign, lucrurile nu sunt așa simple. Încrederea dintre participanții la conversație poate fi încălcată atunci când aceste screenshot-uri ajung în posesia altora.

Notificări WhatsApp în cazul unui screenshot

În urma unor dezbateri, WhatsApp a exclus funcția de notificare la screenshot, cel puțin pentru viitorul previzibil. Așadar, WhatsApp NU trimite notificări în cazul în care faci o captură de ecran unei conversații.

Ce trebuie să știi este faptul că și tu poți fi afectat de aceste breșe de securitate, aparent inevitabile. Conversații și mesaje confidențiale pot ajunge oricând sub ochii cui nu trebuie dacă unul dintre participanți nu este atent.

Cum te ferești de capturile de ecran care îți prind conversațiile

Există aplicații pentru Android care sunt alternative sigure la WhatsApp. Acestea beneficiază de setări care împiedică screenshot-ul pe telefonul cu Android. Însă pot fi fotografiate întotdeauna cu un alt telefon, metodă puțin mai dificilă dar totuși la îndemână.

O altă metodă, adoptată de WhatsApp dar și de multe alte aplicații, o reprezintă mesajele care dispar. În WhatsApp acestea se autodistrug după șapte zile. În alte aplicații timpul poate varia, la alegerea utilizatorului.

Alte aplicații trimit deja notificări. Dacă cineva care ți-a văzut statusul de WhatsApp îl poate salva, nu același lucru se poate spune în cazul direct messages din Instagram, dacă a fost trimisă o poză sau un clip cu setarea disappearing. Dacă faci screenshot la o astfel de postare, aplicația va notifica utilizatorul căruia i-ai pozat conținutul.

Nu uita, datele cu caracter personal au devenit un fel de marfă și se poate profita de ele. De aceea trebuie să îți iei măsuri de protecție pentru ca acestea să nu ajungă în mâinile unor răufăcători.

Nu uita să dai un share dacă ți-a plăcut acest articol!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este una dintre cele mai apreciate și utilizate aplicații de chat. Cu ea se pot trimite mesaje, transfera fișiere, se pot efectua apeluri de voce sau video. De asemenea, are opțiunea de a posta un status foto sau video. Poți crea grupuri de discuție în care să adaugi oamenii cu care împărtășești aceleași interese.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…