Cum trimiți imagini ca documente pe WhatsApp

Nu este un secret pentru nimeni. WhatsApp scade calitatea pozelor atunci când le trimiți, pentru a nu încărca serverele sale. Pe telefon se vor vedea foarte bine, însă dacă le descarci pe PC vei constata că au pierderi de calitate.

În cazul în care folosești o aplicație de cameră foto care poate trage imagini RAW, acestea pot fi trimise astfel fără să piardă calitatea. Însă dacă trimiți imagini jpg, în mod sigur rezoluția lor va scădea. Soluția pentru această problemă este să trimiți imaginile ca documente pe WhatsApp.

Redenumește imaginile pe care vrei să le trimiți

Pozele pe care le trimiți pe WhatsApp vor avea o calitate scăzută. Nu le poți recupera la calitate maximă nici măcar dacă folosești o aplicație pentru editarea fotografiilor.

Dacă dorești să trimiți poze fără compresie pe WhatsApp de pe telefonul cu Android va trebui să schimbi extensia acestora. Noi îți recomandăm să o transformi din .jpg sau .jpeg în .doc sau .pdf, deoarece vor fi mai ușor de găsit în memoria telefonului. Iată cum faci acest lucru:

  • Intră în File Explorer pe telefonul cu Android (sau în orice aplicație manager de fișiere).
  • Mergi la imaginea dorită.
  • Apasă butonul More sau meniul contextual, în funcție de modelul telefonului.
  • Apasă Rename.
  • Redenumește fișierul cu extensia .doc sau .pdf și apoi confirmă.

Pentru a trimite fișierul, apasă lung pe el și apoi apasă butonul share, selectează WhatsApp și apoi trimite-l la persoana dorită. Apoi roagă persoana respectivă să schimbe extensia din doc sau pdf înapoi în jpg, pentru a putea vedea fotografia la calitate maximă. Ține cont că aceste poze nu pot fi salvate automat pe cardul SD.

Dacă ți-a plăcut acest articol, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de comunicare pentru Android. Cu ajutorul său trimiți mesaje, fișiere, poze sau clipuri video și efectuezi apeluri de voce sau videoconferințe gratuit. Poți să îți aduni prietenii în grupuri sau în WhatsApp Communities.

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…

Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul
Cum schimbi parola pe Telegram: securizează-ți contul

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie, dar pentru a te asigura că rămâi în siguranță, este important să îți actualizezi parola periodic. În acest ghid, vei învăța cum să schimbi parola pe Telegram și să-ți protejezi contul împotriva accesului neautorizat. De ce …

Cum să faci TikTok sigur pentru copii
Cum să faci TikTok sigur pentru copii

TikTok este rețeaua de socializare care a cucerit lumea, inclusiv pe cei mai mici membri ai familiei tale! Cu toate acestea, dacă ești părinte, probabil că te întrebi cum poți face această aplicație sigură pentru copilul tău, fără să-i furi bucuria de a explora și de a se exp…

Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas
Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas

TikTok este o platformă gratuită unde poți încărca și viziona videoclipuri scurte, poți face live și poți întâlni oameni cu aceleași interese. Deși este gratuită, aplicația are propria sa monedă virtuală, cunoscută sub numele de TikTok Coins. Aceste monede pot fi folosite pen…