Ce sunt WhatsApp Communities și când vor fi disponibile

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a anunțat o nouă opțiune pentru WhatsApp. Aceasta va fi testată în următoarele luni prin programul Beta înainte de a fi disponibilă pe scară largă.

Opțiunea se numește WhatsApp Communities și va aduce împreună oameni cu aceleași interese.

Ce sunt comunitățile WhatsApp

Comunitățile WhatsApp sunt un pas mai încolo de grupuri. Ca și în cazul canalelor pentru Telegram, vor putea fi create feed-uri de știri și informații controlate de administratori. Arhitectura a fost descrisă în felul următor: o comunitate va include mai multe grupuri și chiar sub-grupuri unde se vor desfășura discuțiile

Cum vor funcționa WhatsApp Communities

Principalele caracteristici anunțate de Meta pentru comunități sunt aducerea împreună a grupurilor bazate pe aceleași interese, trimiterea de update-uri către membri, organizarea în grupuri mai mici de discuții, dar și setări mai puternice pentru administratori precum anunțuri și control asupra mai multor grupuri (aceștia vor putea să șteargă mesaje), 2 GB limită pentru fișierele distribuite și apeluri de grup cu maximum 32 de participanți. Vei putea să reacționezi la mesaje, așa cum se întâmplă acum pe Telegram.

Numerele de telefon ale participanților vor fi ascunse în comunitate, însă nu și pe grupuri în mod implicit. Aici ai un tutorial despre cum îți ascunzi numărul de telefon pe grupurile de WhatsApp. Comunitățile vor fi în mod inerent private. Mesajele dintre membri au criptare end-to-end, însă vor fi vizibile numele comunității și descrierea. Nu va exista funcția de căutare sau descoperire de comunități.

Când vor fi disponibile WhatsApp Communities

Primele update-uri de test vor fi rulate în câteva luni, însă doar în anumite țări. Pe măsură ce sunt făcute ajustările, noua opțiune va fi disponibilă la nivel global. De asemenea, Meta a anunțat că lucrează la implementarea unor modele de comunități pe Facebook și pe Messenger.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android. Ține legătura cu prietenii instant, în discuții unu la unu sau în grupuri. Trimite poze și clipuri video, fă sharing de fișiere sau fă apeluri video și audio.

Cum adaugi un bot în aplicația Telegram
Cum adaugi un bot în aplicația Telegram

Automatizările sunt un proces esențial în aplicațiile comerciale. Cu ajutorul acestora poți limita interacțiunea umană pentru task-uri repetitive, lăsând loc unui bot pentru a face aceste lucruri. Boții sunt mici programe care se atașează aplicației Telegram. Constituie una d…

Cum oprești mențiunile pe Instagram
Cum oprești mențiunile pe Instagram

Instagram este o rețea socială excelentă pentru distribuirea de fotografii și clipuri video. Totuși, unele funcții ale sale pot fi abuzate de către utilizatori. Una dintre aceste funcții este menționarea. Este ok să fii menționat într-o poză în care apari, însă este neplăcut …