Ce este WhatsApp Proxy și cum se folosește

Ai fost vreodată în situația în care ai dorit să utilizezi WhatsApp, dar ți s-a refuzat accesul din cauza restricțiilor geografice? Poate fi o experiență incredibil de frustrantă, mai ales dacă aplicația de chat este principala sursă de comunicare cu familia și prietenii pentru mai mult de două miliarde de oameni. Din fericire, există o soluție: utilizarea unui proxy WhatsApp. În această postare pe blog, îți vom prezenta exact ce este și cum poți configura un WhatsApp Proxy astfel încât, indiferent unde te afli, să nu mai fie niciodată o problemă în a rămâne conectat cu cei care contează.

Ce este un WhatsApp Proxy

Un proxy WhatsApp este un server intermediar care îți oferă o modalitate prin care să poți masca adresa IP și să îți protejezi identitatea online atunci când trimiți mesaje WhatsApp. Acest tip de proxy oferă un nivel suplimentar de securitate pentru conținutul mesajelor, deoarece ascunde traficul real de internet al utilizatorului.

Atunci când mesajele sunt trimise prin intermediul unui proxy WhatsApp, expeditorul original nu poate fi identificat, contribuind la asigurarea anonimatului și a confidențialității complete. În plus, proxy-urile pot crește viteza de livrare a mesajelor și pot îmbunătăți performanța rețelei. Pe măsură ce popularitatea WhatsApp continuă să crească, crește și nevoia de securitate suplimentară pentru a se asigura că datele rămân în siguranță. Utilizarea unui proxy WhatsApp le oferă utilizatorilor încă un instrument pentru a-și proteja activitatea online și pentru a se apăra de potențiale amenințări cibernetice.

De asemenea, atunci când persoane din diferite părți ale lumii nu pot utiliza WhatsApp, aplicația fiind interzisă în acele țări, anumiți voluntari și organizații pot crea servere proxy care ajută la restabilirea conexiunii cu aplicația pentru a comunica liber și în siguranță.

Cum setezi un server proxy pentru WhatsApp

Serverele proxy pentru WhatsApp trebuie să ruteze prin porturile 80 (HTTP), 443 (HTTPS) sau 5222 (Jabebr). Pe lângă acestea, aveți nevoie și de un nume de domeniu sau subdomeniu care să trimită la adresa IP a serverului. Pentru explicații mai detaliate, WhatsApp are un repository pe GitHub cu documentație detaliată și coduri sursă pentru a vă crea propriul server proxy. Dacă îl cuplezi cu o aplicație VPN, deja nivelul securității este foarte crescut.

În cazul în care nu ai acces la un server sau nu îl poți crea, încearcă și aceste alternative sigure pentru WhatsApp. Deja foarte multă lume migrează pe Telegram sau pe Signal pentru securitatea crescută implementată în aplicații.

Ține cont de faptul că proxy-ul funcționează doar pentru mesajele text. Apelurile, apelurile video sau transferul de fișiere (inclusiv imagini și clipuri video) nu sunt trecute prin proxy și pot fi blocate.

După ce ai adresa de proxy la îndemână, urmează pașii aceștia:

  • Intră pe WhatsApp și mergi la meniu.
  • Mergi la Settings și apoi la Storage and data.
  • Apasă Proxy Settings și bifează Use proxy.
  • Apasă Set proxy și introdu adresa serverului.

Aceiași pași se pot folosi și pentru dezactivarea proxy-ului și utilizarea normală a WhatsApp. Dincolo de serverul proxy, nu uita să iei și celelalte măsuri pentru o securitate crescută pe WhatsApp. Funcția aceasta îți va fi utilă atunci când călătorești sau lucrezi într-o țară care a interzis accesul la WhatsApp.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android. Cu ajutorul ei trimiți mesaje, clipuri video și poze sau faci apeluri audio și video. În cazul în care te afli într-o regiune fără acces la WhatsApp, poți folosi un server proxy pentru a restabili conexiunea.

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email
Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email

WhatsApp a continuat să îmbunătățească platforma pentru siguranța și securitatea utilizatorilor săi. Serviciul de mesagerie a suportat conversații criptate end-to-end și backup-uri criptate pentru o lungă perioadă, dar din motive de securitate online, aceste măsuri nu sunt su…