WhatsApp: măsuri pentru o securitate crescută

image for whatsapp in siguranta

Fiecare utilizator de telefoane smart trebuie să îți ia măsuri de siguranță pentru ca informațiile personale să nu îi poată fi accesate de persoane terțe. Prima și cea mai importantă măsură este să apelați la o măsură de blocare a telefonului, amprentă, scanare facială, cod de securitate.

Pe lângă acestea, pentru a vă proteja conversațiile din cadrul aplicației WhatsApp, îți recomandăm să îți iei o serie de măsuri de siguranță suplimentare. Citește mai jos și aplică măsurile care ți se potrivesc.

Autentificarea în doi pași la WhatsApp

 • Deschide aplicația WhatsApp și intră la Settings 
 • Selectează butonul „Two-step verification
 • Apasă „Enable” pentru a activa opțiunea

Folosește un cod greu de intuit

Una dintre cele mai bune metode să îți protejezi datele de pe telefon este să folosești un cod cât mai complex, pe lângă amprentă sau scanare facială. Cu cât codul este mai complex, cu atât mai greu va fi pentru o persoană străină să acceseze datele de pe telefonul propriu.

Dezactivează backup-ul în cloud

Pentru a preveni posibilitatea ca hackerii să îți acceseze datele de backup, intră în setările aplicației și dezactivează-le.

 • Deschide aplicația și intră la Settings 
 • Accesează Chats, iar apoi Chat backup 
 • Personalizează setările astfel încât să ai o securitate sporită a contului.

image for chat backup

Ferește-te de fraude

Nu accesa linkuri promoționale primite de la persoane care nu sunt în lista ta de contacte. Înainte să accesezi un link primit, asigură-te că nu este sub forma unui spam, chiar dacă este primit de la un contact din agendă.

Evită site-urile neoficiale WhatsApp

Pentru a fi sigur că toate informațiile sunt oficiale, nu intra pe site-uri asemănătoare WhatsApp Web. Folosește doar versiunea oficială de la WhatsApp, iar contul tău va fi în siguranță.

Verifică dispozitivele conectate la WhatsApp Web

Dacă te-ai logat în WhatsApp Web de pe un calculator care nu îți aparține, nu uita să îi dai delogare. În cazul în care ai uitat să faci asta, urmează pașii de mai jos.

 • Deschide aplicația pe telefon și intră la Settings 
 • Accesează WhatsApp Web
 • Verifică dispozitivele conectate și deconectează-le pe cele care nu le recunoști

image for dispozitive conectate whatsapp web

Ascunde statusul online

 • Deschide aplicația WhatsApp și intră pe cele trei puncte verticale din colțul dreapta sus
 • Selectează Setări – Settings
 • Intră la Cont – Account
 • Alege Privacy

image-of-whatsapp--1024x625

 • Accesează opțiunea Last Seen. În căsuța noua care se va deschide selectează Nobody, pentru ca nimeni să nu poată vedea dacă esti online sau când ai fost ultima dată online.

37420329_790018201208673_4804691334629687296_n

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger este o aplicatie de comunicare cu prietenii și familia concepută pentru smartphone-uri. Aceasta permite utilizatorilor să trimită mesaje, fotografii și videoclipuri prin rețeaua wireless sau datele mobile.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…