Cum se joacă Among Us: Tot ce trebuie să știi pentru a câștiga

Among Us este un joc de strategie și deducție. Se joacă în rețea, cu prietenii, sau pe servere publice, și îți poate oferi ore întregi de distracție cu prietenii.

Există destule tactici pentru a câștiga acest joc, iar mai jos le vom enumera pe cele mai folosite și mai de succes dintre acestea. Iar dacă îți place genul acesta, aici ai o listă cu alternative gratuite ale jocului Among Us.

Cele mai bune tactici ca impostor

Impostorul este tipul care trebuie să îi omoare pe toți ceilalți membri ai echipajului. Infiltrat pe navă, acesta va face tot posibilul ca nava să fie sabotată. Iată ce poți face pentru ca ceilalți să nu îți cunoască identitatea:

 • Prefă-te că rezolvi task-uri. Doar în felul acesta vei băga confuzie între cei cu care joci. Fiecare participant are o listă de chestii de rezolvat. Ale tale, evident, sunt fake-uri.
 • Ucide un crewmate în mulțime. Cu cât mai mulți martori, cu atât suspiciunea se va diviza între ei. Vânează aglomerațiile.
 • Ai grijă la camerele de supraveghere. Acestea se află pe hărțile Skeld și Polus. Pot fi accesate din camera de securitate iar dacă vezi un led roșu pe ele, înseamnă că cineva te urmărește.
 • Scapă prin tunelurile de ventilație. După ce ucizi un crewmate, ai un timp de cooldown, în care nu poți ucide pe altcineva. Dacă nu te vede nimeni, intră pe o gură de ventilație și mergi în altă parte a hărții. Atenție, impostorul este singurul care poate folosi ventilația navei. Dacă ești văzut, vei fi raportat.
 • Atenție la funcțiile de sabotaj. Cel mai bine este să le folosești după ce ucizi un crewmate, în partea opusă a navei, pentru a crea confuzie și pentru a direcționa toată resursa umană la repararea stricăciunilor. Astfel, te poți ascunde în mulțime și poți scăpa de cei ce te suspectează.

Ce faci când ești crewmate în Among Us?

Cea de-a doua facțiune din jocul pentru Android Among Us este crewmate (membru de echipaj). Când ești crewmate ai treburi de îndeplinit și poți observa jocul în așa fel încât să prinzi impostorii. Iată ce poți face:

 • Rezolvă sarcinile trasate la începutul jocului. Astfel, cine te vede va ști că nu ești impostor (aceștia întotdeauna au task-uri fake). Participă la acțiunile de contrasabotaj rapid, pentru a nu pierde coechipieri.
 • Mergi întotdeauna cu un grup. E mai ușor să atragi atenția asupra ta când ești singur, și să pici la vot fără să ai vreo vină.
 • Raportează atunci când găsești cadavrul altui crewmate. Dacă a observat cineva că nu ai raportat, va intra la bănuieli.
 • Apasă butonul Emergency Meeting dacă ai o bănuială asupra unui impostor sau dacă ai fost martor la crimă sau la folosirea ventilației.
 • Înainte de vot, folosește chatul. Atenție, trebuie să te miști repede, nu sta să compui mesaje lungi. Jucătorii se raportează cel mai bine prin culoare: „Red sus” (jucătorul roșu este suspect), „Blue vent” (jucătorul albastru a folosit sistemul de ventilație) sunt câteva exemple.
 • Dacă ai murit, continuă să îți ajuți echipa ca fantomă, rezolvând task-urile. Odată ce acestea au fost îndeplinite, jocul va fi câștigat de crewmates.

Among Us este un joc excelent, de care te poți bucura inclusiv offline, sau doar împreună cu prietenii. Este varianta online a jocului de societate Mafia, cunoscut la noi și drept Killer, predă-te!

Nu uita să dai un share dacă ți-a plăcut acest articol!

 1. Among Us

  Among Us

  Among Us este un joc de deducție și strategie pentru telefonul cu Android. Folosește-ți inteligența pentru a depista impostorul în timp ce rezolvi task-uri pe nava în care te afli. Dacă ești impostor, alege victimele cu atenție și apoi creează diversiuni pentru a îndepărta suspiciunile.

Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube
Cum limitezi timpul de utilizare pe WhatsApp, TikTok sau YouTube

Dependența de telefonul cu Android începe să devină o problemă de sănătate psihică din ce în ce mai prevalentă și este aproape de a fi inclusă în manualele de psihiatrie. Timpul petrecut pe smartphone începe să ocupe din ce în ce mai mult ziua și mintea multora dintre noi. Pe…

Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android
Cum setezi aplicația implicită de mesagerie pe Android

Chiar dacă pare demodat sau implică o serie de costuri suplimentare, SMS-ul a rămas una dintre funcțiile de bază ale telefonului cu Android. Întotdeauna poți trimite un mesaj scurt atunci când nu ai acoperire de date. În schimb, nu este neapărat să păstrezi aplicația Android …