Cum activezi mesajele care dispar pe WhatsApp

WhatsApp vine cu noi îmbunătățiri ale aplicației pentru toate platformele. După ce a lansat în versiune beta mesajele care se autodistrug, acum a început distribuirea variantei oficiale într-un nou update pentru Android, iOS, și KaiOS.

Însă nu numai această opțiune este nouă. WhatsApp a făcut progrese și în ceea ce privește managementul spațiului de stocare.

Ce înseamnă mesaje care se autodistrug pe WhatsApp

Disappearing Messages are o funcție similară cu a story-urilor din Facebook sau din Instagram, însă este implementată la nivel de conversație. Astfel, dacă activezi această funcție, vei putea trimite mesaje care se autodistrug după șapte zile de la expediere.

Conform dezvoltatorilor WhatsApp, „noile mesaje trimise într-un chat vor dispărea în șapte zile, dând sentimentul unei conversații mai lejere și mai private.”

Opțiunea se va aplica doar mesajelor trimise după activarea acestei setări. Ea este valabilă atât pentru ferestre de chat private, cât și pentru grupuri. De asemenea, va afecta, pe lângă mesajele text, și fotografii, videoclipuri sau GIF-uri.

În cazul în care mesajul nu este deschis în cele șapte zile de la trimitere, acesta se va șterge oricum. Totuși, o previzualizare a sa va fi vizibilă în zona de notificări. De asemenea, previzualizarea va rămâne și în cazul mesajelor cărora li s-a dat reply direct. Mesajul va rămâne vizibil în telefonul destinatarului căruia i-a fost redirecționat cu forward.

Cum activezi mesajele care dispar pe WhatsApp

Pentru a activa noua funcție a WhatsApp, urmează acești pași:

  • Deschide fereastra de chat unde vrei să activezi opțiunea.
  • Apasă pe butonul de meniu din dreapta sus.
  • Apasă View contact.
  • Apasă Disappearing Messages.
  • Selectează opțiunea ON.

Aceiași pași trebuie urmați și pentru dezactivarea mesajelor care se autodistrug.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre această opțiune este că nu poți selecta timpul după care mesajul se va autodistruge. Acesta rămâne setat la șapte zile din momentul în care a fost trimis. Iar dacă te interesează și alte aplicații de comunicare, poți vedea aici o listă cu cele mai bune.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un share. 

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android destinată comunicării. Pe lângă mesajele text, WhatsApp suportă și trimiteri foto sau video, apeluri de grup cu până la 8 participanți, transferuri de fișiere  și apeluri de voce.

Cele mai bune aplicații reminder pentru Android
Cele mai bune aplicații reminder pentru Android

Dacă ai un stil de viață mai dezordonat, e foarte probabil să ai nevoie de o agendă în care să îți planifici lucrurile. Astfel, nu vei încurca datele și vei ști întotdeauna ce ai de făcut. Din fericire, agenda de lucru este încă un aspect al vieții care s-a mutat pe telefonul…

WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp
WhatsApp Plus: Ce este și cum diferă de WhatsApp

WhatsApp nu are foarte multe elemente pe care le poți customiza. Deși dezvoltatorii depun eforturi pentru a include opțiuni noi în aplicație, aceasta nu este nici pe departe una flexibilă. WhatsApp Plus a venit să schimbe aceste lucruri. Este un mod, o versiune neoficială și …

Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram
Cum poți afla cine ți-a vizitat profilul de Instagram

Fie că folosești Instagram în scop personal, ca să postezi poze pentru prieteni și familie, fie că îl folosești ca unealtă de business, Instagram este o rețea care nu trebuie ignorată. Una dintre marile întrebări ale tuturor utilizatorilor se referă la vizitatorii profilului.…

Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger
Cum dezactivezi opțiunea SMS în Facebook Messenger

Facebook Messenger a evoluat de la un serviciu de mesagerie simplu la unul plin de opțiuni. Pe lângă clasicele apeluri video sau audio, precum și transferul de fișiere, Messenger se oferă să înglobeze și SMS-urile. Deși pare tentantă, opțiunea va fi o bătaie de cap atunci cân…