Cum activezi mesajele care dispar pe WhatsApp

WhatsApp vine cu noi îmbunătățiri ale aplicației pentru toate platformele. După ce a lansat în versiune beta mesajele care se autodistrug, acum a început distribuirea variantei oficiale într-un nou update pentru Android, iOS, și KaiOS.

Însă nu numai această opțiune este nouă. WhatsApp a făcut progrese și în ceea ce privește managementul spațiului de stocare.

Ce înseamnă mesaje care se autodistrug pe WhatsApp

Disappearing Messages are o funcție similară cu a story-urilor din Facebook sau din Instagram, însă este implementată la nivel de conversație. Astfel, dacă activezi această funcție, vei putea trimite mesaje care se autodistrug după șapte zile de la expediere.

Conform dezvoltatorilor WhatsApp, „noile mesaje trimise într-un chat vor dispărea în șapte zile, dând sentimentul unei conversații mai lejere și mai private.”

Opțiunea se va aplica doar mesajelor trimise după activarea acestei setări. Ea este valabilă atât pentru ferestre de chat private, cât și pentru grupuri. De asemenea, va afecta, pe lângă mesajele text, și fotografii, videoclipuri sau GIF-uri.

În cazul în care mesajul nu este deschis în cele șapte zile de la trimitere, acesta se va șterge oricum. Totuși, o previzualizare a sa va fi vizibilă în zona de notificări. De asemenea, previzualizarea va rămâne și în cazul mesajelor cărora li s-a dat reply direct. Mesajul va rămâne vizibil în telefonul destinatarului căruia i-a fost redirecționat cu forward.

Cum activezi mesajele care dispar pe WhatsApp

Pentru a activa noua funcție a WhatsApp, urmează acești pași:

  • Deschide fereastra de chat unde vrei să activezi opțiunea.
  • Apasă pe butonul de meniu din dreapta sus.
  • Apasă View contact.
  • Apasă Disappearing Messages.
  • Selectează opțiunea ON.

Aceiași pași trebuie urmați și pentru dezactivarea mesajelor care se autodistrug.

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre această opțiune este că nu poți selecta timpul după care mesajul se va autodistruge. Acesta rămâne setat la șapte zile din momentul în care a fost trimis. Iar dacă te interesează și alte aplicații de comunicare, poți vedea aici o listă cu cele mai bune.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai un share. 

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android destinată comunicării. Pe lângă mesajele text, WhatsApp suportă și trimiteri foto sau video, apeluri de grup cu până la 8 participanți, transferuri de fișiere  și apeluri de voce.

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…

Cum descarci audio de pe Instagram
Cum descarci audio de pe Instagram

Instagram este o sursă nesfârșită de inspirație și conținut creativ, inclusiv clipuri audio pe care ai putea dori să le folosești în propriile tale proiecte video. Chiar dacă Instagram nu oferă o opțiune directă pentru descărcarea audio-urilor din Reels, există câteva metode …

Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?
Ce este TikTok Shop și cum să-l folosești?

TikTok Shop urmărește să transforme modul în care facem cumpărături online, combinând shopping-ul cu social media. Funcția poate ajuta la rămânerea la curent cu ultimele tendințe în modă, frumusețe și altele, dar vine și cu anumite riscuri. TikTok Shop este o platformă integr…

Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram
Cum afli cine ți-a văzut clipul pe Instagram

Ești curios să afli dacă poți vedea cine îți urmărește videoclipurile pe Instagram sau te întrebi dacă creatorii pot afla când le vizualizezi creațiile? Ei bine, în acest ghid vom explora opțiunile disponibile pe Instagram pentru a înțelege mai bine cine interacționează cu vi…