Cele mai bune jocuri Android pentru îmbunătățirea memoriei și a concentrării

Pe lângă relaxare, jocurile, fie ele pe PC, consolă sau telefon, au capacitatea de a-ți antrena memoria și capacitatea de concentrare. De altfel, o echipă de cercetători a descoperit că practicarea jocurilor video poate crește, la propriu, materia cenușie în rândul tinerilor.

Anumite jocuri pentru Android sunt realizate exclusiv cu acest scop. De a dezvolta abilități de memorie, concentrare și cunoaștere. Atenția este concentrată mai mult pe puzzle și pe soluțiile out-of-the-box decât pe detaliile video. Iată, așadar, cele mai bune jocuri Android pentru memorie și concentrare.

 1. Mind Games

  Mind Games

  Mind Games este o colecție de jocuri Android bazată pe exersarea diferitelor abilități mentale. În aplicație poți urmări scorurile și evoluția de-a lungul timpului. De asemenea, scorurile sunt folosite și pentru a-ți arăta unde ai deficiențe și trebuie să insiști.

 2. Roll the Ball: unroll me

  Roll the Ball: unroll me

  În Roll the Ball trebuie să rezolvi puzzle-uri. Activitatea principală este de a aranja piesele de pe tablă în așa fel încât bila să urmeze cursul natural spre ieșire. Mai ai labirinturi, match-3 , dar și retro, pentru fanii jocurilor clasice. Este un joc cu care să învingi plictiseala în timpul carantinei.

 3. Cut the Rope 2

  Cut the Rope 2

  Cut the Rope 2 este un joc de aventură. Ești Om Nom, o creatură care iubește bomboanele și care trebuie să treacă prin 160 de nivele, din ce în ce mai grele. Sari obstacole și încearcă să rezolvi problemele de logică oferite într-un stil cât mai original.

 4. Checkers Elite

  Checkers Elite

  Checkers Elite este jocul de dame, foarte popular în întreaga lume. Stabilește tactici și variabile, dar urmărește-ți adversarul și contracarează-i mișcările. Se poate juca și offline, fără să ai nevoie de internet.

 5. Chess Fusion Free

  Chess Fusion Free

  Chess Fusion Free este un joc Android care aduce șahul cât mai aproape de realitate. Se poate juca atât offline, împotriva unui modul AI, cât și împotriva unor oponenți reali. Are grafică 3D, chat pentru comunicarea cu oponenții, 2400 de niveluri de dificultate și indicii pentru începători.

 6. NeuroNation - brain training

  NeuroNation – brain training

  NeuroNation – Brain Training & Brain Games este o aplicație fitness pentru creier. Antrenează-ți neuronii 15 minute pe zi cu ajutorul celor 27 de exerciții special create pentru creier. Acestea sunt axate pe patru abilități: Memorie, Atenție, Viteză și Raționament. Jocul a fost dezvoltat cu ajutorul neurologilor.

Cele mai bune alternative la Fortnite pentru Android
Cele mai bune alternative la Fortnite pentru Android

Puține jocuri au făcut deliciul gamerilor împătimiți de shootere pe Android precum Fortnite. Grafica excelentă și multitudinea de arme a contribuit la acest lucru. Jocul a ajuns și în Top cinci cele mai populare jocuri Battle Royale pentru Android în 2019, publicat de site-ul…

Cele mai bune jocuri offline cu lupte pentru Android
Cele mai bune jocuri offline cu lupte pentru Android

Petrece timpul luptându-te cu monștri, în sistem open world sau în arenă. Persistă și fii învingător, iată filozofia din spatele jocurilor cu lupte pentru Android. Deși popularitatea lor se află în declin, fiind devansat de mult de jocuri de acțiune, shooter-e sau MMORPG-uri,…