S-a închis biroul sau școala? Iată care sunt cele mai bune aplicații de Android pentru a lucra și învăța de acasă

Să muncești sau să înveți de acasă vine cu propriile provocări, în special dacă faci asta pentru prima dată. Dar te poți ajuta de aplicațiile pentru Android ca să-ți fie mai ușor să te adaptezi

Având în vedere contextul generat de pandemia cu coronavirus, din ce în ce mai multe companii își trimit angajații acasă, ca să îi protejeze de rata mare de îmbolnăvire. Și chiar dacă oamenilor le-au fost puse la dispoziție aplicațiile necesare pentru desfășurarea muncii, tot mai ai nevoie de unele ca să ții pasul. 

Școlile și universitățile, de asemenea, au fost și ele printre primele închise. Pentru clasele I-VIII Guvernul României a creat programul de Teleșcoală în parteneriat cu Televiziunea Română. Elevilor și se predau lecțiile de profesori începând cu ora 9, pe TVR 2. Cursurile pot fi urmărite și pe site-ul Televiziunii Române dar și pe canalul lor de YouTube. Dar, desigur, acest program nu este suficient pentru a acoperi volumul mare de informații pe care școala românească îl impută elevilor. 

La fel se întâmplă și în cazul angajaților. Chiar dacă platforma pe care muncești de obicei îți este pusă la dispoziție, mai ai nevoie de multe alte aplicații pentru a menține comunicarea, pentru a te informa corect și nu în ultimul rând, pentru a fi la curent cu toate cursurile și știrile din domeniul tău

Cele mai bune aplicații de Android pentru a lucra și a învăța de acasă

Doar pentru că înveți sau lucrezi de acasă, asta nu înseamnă că trebuie să nu mai vorbești cu colegii, să nu mai fii la curent cu ultimele informații din domeniul tău și nici să muncești mai puțin. Desigur, toate taskurile sunt mai greu de îndeplinit de acasă. Dar poți să te ajuți de aplicații pentru Android ca să rezolvi lucrurile mai repede și mai bine. Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru a lucra și învăța de acasă.

 1. YouTube

  YouTube

  Pe YouTube poți viziona clipurile de la Teleșcoală dar și alte tutoriale informative despre subiectele la care ai neclarități. Poți folosi această resursă oricând, nu numai în perioada de carantină, deoarece conține clipuri care te ajută să înveți. 

 2. PhotoMath

  PhotoMath

  poză la exercițiul de matematică pentru a-i găsi rezolvarea cu Photo Math. Acastă aplicație nu numai că îți oferă rezultatul dar îți indică și rezolvarea. Iar dacă vrei să înveți la matematică în această perioadă, Photo Math te poate ajuta.

 3. Învaţă engleză cu Duolingo

  Învaţă engleză cu Duolingo

  Dacă tot stai acasă, poți să înveți o limbă străină sau să o exersezi pe cea cu care ai probleme. Probleme de gramatică, pronunție și vocabular te vor ajuta să înveți una dintre cele 40 de limbi străine, printre care se numără  engleza și franceza.

 4. Coursera

  Coursera

  Coursera este o librărie de cursuri onbline oferite de profesori de la marile universități internaționale. Cursurile sunt variate, ceea ce înseamnă că poți învăța orice. Poți să auditezi cursul și să înveți ce vrei tu fără să plătești diploma.

 5. Khan Academy

  Khan Academy

  Khan Academy este o altă universitate online unde poți învăța orice, de la scriere creativă la programare Java. Unele cursuri trebuie plătite, deci trebuie să ai grijă. Însă, poți folosi timpul petrecut acasă pentru a învăța ceva nou și practic.

 6. WPS Office + PDF

  WPS Office + PDF

  Kingsoft Office 5.7.3 este un editor de fişiere pentru vizualizarea şi modificarea formatelor de fişiere de pe telefonul mobil. Astfel, poți să trimiți modificări colegilor tăi mult mai simplu, în special acum, că stai acasă. Kingsoft este gratuit.

 7. Trello - Organize Anything

  Trello – Organize Anything

  Trello este un instrument de management foarte simplu de folosit. Aplicația îți oferă posibilitatea de a personaliza întru totul planul de muncă, astfel că toată lumea va ști ce are de făcut. În plus, poți să comunici mai ușor cu colegii în privința task-urilor.

 8. ZOOM Cloud Meetings

  ZOOM Cloud Meetings

  ZOOM Cloud Meetings îți oferă posibilitatea de a iniția și participa la conferințe telefonice și video foarte simplu. Această aplicație este un instrument perfect pentru perioada de carantină, pentru că așa poți să discuți cu colegii tăi probleme importante.

 9. Google Drive

  Google Drive

  Cu Google Drive stochezi fișierele într-un loc singur și ai acces la ele de pe telefonul mobil oricând. Poți partaja documente din Google Drive rapid. Aplicația nu este exclusivă fișierelor, ci poți stoca clipuri și fotografii, în funcție de natura muncii.

 10. PayPal

  PayPal

  Paypal este o aplicație utilă, care te ajută să-ţi accesezi contul PayPal şi să faci toate tranzacțiile financiare de pe dispozitivul mobil. Astfel, poți trece toate plățile în online, inclusiv facturarea, dacă nu ai un alt serviciu cu care să faci acest lucru.

Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni
Cum ieși de pe un grup de WhatsApp fără să știe nimeni

Deși grupurile de WhatsApp sunt locuri excelente pentru a conversa cu familia, cu prietenii sau cu colegii, situația se poate schimba rapid. Pot deveni locuri toxice, în care membrii pot fi abuzați sau discuțiile se pot îndrepta spre subiecte nu tocmai plăcute. Câteodată, chi…

Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde
Cum arhivezi conversațiile de pe WhatsApp pentru a le ascunde

WhatsApp a lansat o nouă opțiune la care a lucrat mai bine de doi ani:  arhivarea permanentă a mesajelor. Momentan această funcție nouă se găsește doar în WhatsApp Beta, aplicația de test. Noua funcție are rolul de a clasa și de a trece pe silent toate conversațiile pe care l…

Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android
Ce e de făcut când YouTube nu merge pe telefonul cu Android

YouTube este una dintre aplicațiile care au devenit sinonime cu conținutul video. Este o resursă zilnică de fun, muzică sau de chestii serioase, precum tutoriale sau podcast-uri. Însă există momente în care YouTube nu funcționează pe telefonul cu Android. Iată câteva metode p…