Cum te poți muta de pe WhatsApp pe Telegram și ce diferențe sunt între ele
Deși WhatsApp are o cotă de piață uriașă, aplicația Telegram pentru Android vine puternic din urmă, câștigând din ce în ce mai mulți utilizatori.
Iată, așadar, cele mai importante diferențe dintre cele două aplicații pentru chat, dar și felul în care fiecare dintre ele îți afectează comunicarea
Care e alegerea potrivită?
Aceasta este întrebarea care îi macină pe mulți. Sigur, cele două pot funcționa în paralel pe telefonul cu Android, însă este bine să știi că nu toți cei ce au un cont pe WhatsApp sunt și pe Telegram. De asemenea, în ambele aplicații ai la dispoziție destul de multe opțiuni:
- Stickere.
- Emoji.
- Gif-uri.
- Transfer de fișiere.
Se pot transfera conversațiile din WhatsApp în Telegram?
Tehnic, acest lucru este foarte greu. Însă dacă acea conversație contează, o poți face folosind TLImporter pe PC. Aceasta îți extrage conversația dorită din WhatsApp și o mută în Telegram. Dar nu este cazul să te aștepți la minuni. Va fi un proces complicat, iar rezultatul final nu va arăta precum o conversație obișnuită.
Ce este diferit la Telegram față de WhatsApp?
Iată câteva diferențe semnificative dintre cele două aplicații de mesagerie:
- WhatsApp se poate folosi pe un singur device în același timp (sau cel mult două dacă folosești WhatsApp Web) pe când Telegram este o aplicație multiplatformă.
- Telegram suportă conexiune individuală a device-urilor. Asta înseamnă că fiecare funcționează independent, spre exemplu poți rula Telegram pe PC fără să fie nevoie să ții telefonul conectat la internet. Conversațiile se sincronizează ulterior.
- În cazul Telegram, conversațiile sunt stocate în propriul cloud. Spre deosebire de WhatsApp, care salvează totul local și în contul Google Drive, la telegram nu este nevoie să faci backup. Totul este salvat automat și accesibil pe orice device, chiar și atunci când schimbi telefonul.
- Pe Telegram îți poți ascunde numărul de telefon, chiar și în grupuri. Poți seta chiar cine îți poate vedea numărul de telefon și cine nu.
- Telegram nu suportă apeluri video, nici de grup, nici între două persoane. Însă suportă conversații de voce și transferul de fișiere video.
- Pe Telegram nu ai limita de cinci conversații cărora le poți trimite un mesaj. Este permis să trimiți către toată agenda.
- Telegram nu ascunde identitatea celui ce a scris un mesaj. Astfel, dacă primești un forward, vei vedea cine este la originea acelui mesaj, cu tot cu link către profilul său (în cazul în care nu este blocat pentru necunoscuți).
- Capacitățile de personalizare ale Telegram sunt peste cele ale WhatsApp. Deși de curând WhatsApp a introdus dark mode, Telegram poate fi customizat în culori diferite, îți poți crea propria temă, poți alege culorile mesajelor și chiar culoarea marginii ferestrei de chat.
- Mesajele nu pot fi marcate ca favorite sau descărcate automat pe Telegram. Iar atunci când primești un mesaj cu forward din altă conversație, acestea apar doar ca preview. Se vor descărca la tine doar când apeși pe ele.
Tu ce aplicație de chat preferi? WhatsApp sau Telegram? Răspunde-ne cu un comentariu!
Telegram
Telegram este o aplicație de chat multiplatformă. Are opțiuni de anonimizare a utilizatorului și a numărului de telefon și suportă mesaje text, transfer video, audio, de imagini sau de fișiere precum și apeluri de voce. Telegram salvează automat mesajele în cloud, neavând nevoie de backup local.