Cum adaugi subtitrări pe TikTok pas cu pas

Dacă ești creator sau marketer pe rețelele sociale, vrei să oferi audienței tale o experiență completă. Pentru a captura atenția oamenilor, conținutul tău trebuie să fie accesibil pentru toate audiențele. Aici intervin subtitrările automate TikTok.

TikTok a introdus funcția de subtitrări automate pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu deficiențe de auz. Însă scopul acestora devine mult mai larg și ajută și alte categorii de persoane, precum cei care urmăresc un videoclip într-un context în care nu pot ridica volumul sau celor care nu cunosc limba vorbită în clipul respectiv. Iată cum poți adăuga subtitrări videoclipurilor tale TikTok, fie că ești creator sau urmăritor.

Ce sunt subtitrările automate pe TikTok

Subtitrările automate TikTok sunt subtitrări generate automat și afișate pe un videoclip pentru ca utilizatorii să poată citi transcrierea audio. Acestea fac videoclipurile mai accesibile și mai incluzive, permițând utilizatorilor să citească sau să asculte conținutul. Acest lucru nu este doar util pentru persoanele surde sau cu deficiențe de auz, ci și pentru utilizatorii care vizionează videoclipuri cu sunetul oprit.

Creatorii pot activa această funcție în timpul procesului de creare a conținutului și chiar pot edita subtitrările pentru acuratețe înainte de publicare. Urmăritorii au, de asemenea, opțiunea de a activa sau dezactiva subtitrările.

Cum folosești subtitrările automate

Activarea subtitrărilor pe TikTok este destul de simplă, fie că ești creator sau vizualizator. Iată pașii pentru ambele cazuri.

Pentru creatorii și managerii de social media ocupați, funcția de subtitrări automate TikTok face ușor să adaugi și să editezi subtitrările în timpul procesului de creare a conținutului. Iată cum:

  • Când încarci videoclipul, apasă pe butonul Captions din partea dreaptă a ecranului. TikTok va transcrie automat orice sunet din videoclip. Dacă vrei să reduci cantitatea de text pe care trebuie să o editezi, încearcă să încarci videoclipuri cu vorbire clară și cu cât mai puțin zgomot de fundal posibil.
  • După ce TikTok generează subtitrarea, revizuiește-o pentru acuratețe. Nu te stresa. Poți apăsa pe iconița creionului pentru a edita subtitrările generate automat și a scoate transcrierile pentru vocile de fundal sau cuvinte înțelese greșit.
  • Apasă Save când ai terminat de editat și subtitrările tale sunt gata să fie afișate.

Folosirea subtitrărilor TikTok ca urmăritor

Activarea subtitrărilor pe TikTok nu este limitată la creatori. Ca utilizator, ai și opțiunea de a viziona videoclipuri cu subtitrări activate sau dezactivate. Urmează acești pași pentru a începe:

  • Dacă vrei ca subtitrările să fie afișate automat, primul pas este să verifici dacă funcția de subtitrări automate este activată pe contul tău. Pentru a face acest lucru, mergi la Settings and privacy și apasă pe tab-ul Accessibility. Aici vei vedea opțiunea Always show auto-generated captions. Asigură-te că butonul este activat. Cu această funcție activată, nu va trebui să faci pași suplimentari pentru a vedea subtitrările pe videoclipurile TikTok create cu subtitrări automate. Dar ce faci dacă vizionezi un videoclip și te răzgândești în privința subtitrărilor? Sau dacă subtitrările acoperă o parte din videoclip pe care vrei să o vezi? Nu-ți face griji — chiar și cu această funcție activată, ai opțiunea de a dezactiva subtitrările pe videoclipuri individuale.
  • Pentru a dezactiva subtitrările TikTok, apasă pe subtitrările de pe videoclipul pe care îl vizionezi. Va apărea opțiunea de a ascunde subtitrările.
  • Dacă vrei să reactivezi subtitrările, apasă butonul subtitrărilor și acestea vor reapărea.

De ce sunt importante subtitrările automate pe TikTok?

În primul rând, subtitrările automate TikTok fac videoclipurile tale mai accesibile pentru o varietate largă de audiențe. Și a face conținutul de pe rețelele sociale inclusiv este un standard pe care toți marketerii ar trebui să-l practice, nu doar pentru a atrage like-uri și followeri.

Ești obligat să adaugi subtitrări videoclipurilor tale? Tehnic, nu. Dar a sări peste acest pas poate însemna a exclude o audiență care altfel ar aprecia și ar interacționa cu conținutul tău. Dacă vrei ca mai multe persoane să consume videoclipurile tale TikTok, fă experiența de vizionare cât mai ușoară și plăcută posibil prin adăugarea de subtitrări. Verifică audiența ta folosind funcția de statistici pe TikTok.

Majoritatea oamenilor vizionează videoclipuri cu sunetul oprit, fie din obișnuință, fie din motive de confidențialitate. Deci, este sigur să presupui că atunci când videoclipul tău apare pe For You Page a cuiva, acesta poate fi vizionat în modul silențios dar utilizatorul va da scroll dacă nu înțelege instant contextul. Pentru a menține oamenii implicați și a crește vizionările, videoclipurile tale au nevoie de subtitrări.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. TikTok

    TikTok

    TikTok este o aplicație media video unde utilizatorii creează, editează și distribuie videoclipuri scurte, adesea acompaniate de muzică, efecte speciale și filtre. Este populară pentru provocările virale, dansuri și conținut creativ, atrăgând milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …