Analize, date și statistici TikTok: unde le găsești și ce poți afla din ele

Datele statistice sunt importante atunci când deții sau administrezi un cont social media business. Fie că vorbim de influenceri sau de manageri de conturi pe rețelele sociale, acești profesioniști țin mereu cont de analiza datelor și statistici atunci când creează și distribuie conținut.

Nu este de ajuns doar să ai followeri și like-uri pe TikTok. Dacă nu cunoști profilul acestor oameni și dacă nu afli ce le place, când intră să urmărească noutățile și felul în care reacționează, îi vei pierde. În cele ce urmează îți vom explica unde găsești analiticele și statisticile pentru contul de TikTok și ce îți spun aceste date.

Cum accesezi analiticele pe TikTok

Pentru a avea acces la aceste date, trebuie să îți schimbi contul personal cu unul TikTok Pro. Iată cum faci acest lucru:

 • Intră în aplicația TikTok.
 • Apasă butonul de profil din dreapta jos.
 • Mergi la meniu (trei puncte) în dreapta sus.
 • Mergi la Manage account.
 • Apasă Switch to Pro Account.
 • Alege tipul de cont: Creator sau Business.
 • Completează detaliile cerute.
 • Apasă Done.

Cum verifici analiza pentru conținutul video

Datele analitice pentru videoclipurile TikTok se accesează în felul următor:

 • În aplicația TikTok apasă butonul de profil.
 • Mergi la clipul video pe care dorești să îl verifici.
 • Apasă cele trei puncte din josul clipului.
 • Apasă butonul Analytics.

Aici vei găsi date precum care este timpul mediu de vizionare, de câte ori a fost deschis și locația sau regiunea celor ce au deschis clipul pe TikTok.

Ce ne spune analiza datelor de pe TikTok

În tabul Overview vei găsi date generale despre conținutul postat de tine: număr total de vizualizări, creșterea sau descreșterea față de săptămâna trecută, număr total de followeri, numărul de followeri câștigat sau pierdut, numărul total de vizualizări ale profilului și evoluția acestuia. Datele pe care le primești pot fi ajustate pentru o săptămână, 28 de zile sau 60 de zile. Aceste cifre îți spun starea generală a contului, precum și dacă ai generat conținut bun în ultima săptămână.

Pentru detalii despre conținut, apasă tab-ul Content. Aici vei găsi numărul total de clipuri postate, numărul de clipuri care sunt acum în trending și date specifice pentru fiecare clip în parte, de la cel mai noul la cel mai vechi.

Secțiunea Followers îți dă date despre cei ce te urmăresc. Vei afla câți sunt, un grafic al creșterii din ultima săptămână, date demografice (vârstă, gen, locație), care sunt cele mai vizualizate clipuri și ce muzică ascultă aceștia. Din păcate, vei primi aceste date doar după ce treci de o sută de followeri.

Analiza pentru fiecare clip video în parte îți va spune de câte ori a fost redat acesta, câte like-uri, comentarii și share-uri a primit, cât stă un utilizator, în medie, să se uite la acel clip, surse de acces ale vizitatorilor (direct de pe profilul tău, de pe Facebook, alte rețele social media etc.)

Cu analiticele TikTok vei învăța cum funcționează și cum se folosește această mină de aur a conținutului video. De asemenea, îți vei cunoaște audiența și vei posta precum un profesionist.

 1. TikTok

  TikTok

  TikTok este o rețea socială destinată conținutului video de scurtă durată. Creează clipuri amuzante sau extraordinare, concise, pe care să le postezi doar pentru prietenii tăi sau distribuie-le pentru a ajunge la cât mai multă lume.

Cum să creezi propriul sunet pe TikTok
Cum să creezi propriul sunet pe TikTok

Când scrollezi pe TikTok ești întâmpinat de aceeași muzică la nesfârșit. Asta pentru că majoritatea oamenilor folosesc piesele populare deja pentru a le pune pe fundalul clipurilor lor. Însă, dacă vrei să ai șanse să creezi un viral, atunci trebuie să faci ceva disruptiv. Pe …

Cum folosești funcția dual camera în Instagram
Cum folosești funcția dual camera în Instagram

Instagram introduce funcții noi pentru aplicația Android. Ultima opțiune adăugată este cea dual camera. În cele ce urmează îți vom arăta cum folosești dual camera pe Android și care sunt momentele în care o poți exploata cel mai bine. Ce este funcția dual camera pe Instagram …

Cum faci un duet pe TikTok
Cum faci un duet pe TikTok

TikTok a ajuns o rețea socială foarte apreciată, până în momentul de față numărând mai mult de un miliard de utilizatori. Clipurile video scurte și amuzante par a fi aici cheia succesului. Pe lângă faptul că are aproape toate tool-urile de care e nevoie pentru a realiza un cl…

Cum vezi cine a făcut screenshot la un Instagram Story sau post
Cum vezi cine a făcut screenshot la un Instagram Story sau post

Instagram este una dintre cele mai apreciate reţele sociale. Modul facil în care te ajută să distribui conţinut foto sau video i-a adus aproximativ două miliarde de utilizatori, număr ce se află în creştere. Însă pe o reţea socială atât de mare se găsesc şi probleme de privac…

Cum distribui poze și reels pe Instagram cu ajutorul unui cod QR
Cum distribui poze și reels pe Instagram cu ajutorul unui cod QR

Instagram evoluează și lansează opțiuni noi. Astăzi vom vorbi despre distribuirea unei imagini, a unui clip video sau a unei locații de pe Instagram cu ajutorul unui cod QR. Opțiunea este recent introdusă și ajută utilizatorii să își promoveze conținutul. Vestea bună este că …