Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android

Memoria cache a Telegram reprezintă un spațiu destinat stocării temporare a informațiilor pentru a evita descărcarea lor repetată și costurile de date. Totuși, memoria cache poate ocupa mult spațiu pe telefon și poate încetini performanța acestuia. Prin urmare, este important să știi cum să golești memoria cache a Telegram pentru a menține telefonul într-o stare optimă de funcționare.

Ce este memoria cache a Telegram?

Memoria cache a Telegram este un spațiu unde se stochează temporar informațiile pentru a nu fi nevoie de descărcarea lor repetată. Aceasta include, de exemplu, fotografii și videoclipuri din grupuri și canale, care, odată descărcate, se salvează în memoria cache a Telegram. Curățarea memoriei cache te ajută să reduci spațiul ocupat fără a șterge fișiere.

Pentru a șterge memoria cache a Telegram urmează pașii aceștia:

  • Deschide Telegram și apasă pe iconița cu trei linii orizontale situată în partea de sus a paginii.
  • Selectează Settings din meniu.
  • Selectează Data & Storage.
  • Apasă Storage Usage.
  • Apasă pe Clear Telegram Cache.

Se va deschide o fereastră care indică spațiul ocupat de memoria cache a Telegram pe dispozitivul tău. Poți de asemenea să vezi cât spațiu ocupă fotografii, videoclipuri, documente, stickere etc. Dacă apeși pe Clear Cache, toate datele stocate în memoria cache a Telegram vor fi șterse.

Deoarece fotografiile și videoclipurile ocupă cel mai mult spațiu, poți alege să ștergi doar aceste tipuri de fișiere! Pentru a șterge fotografiile și videoclipurile stocate în memoria cache a Telegram, dar să păstrezi celelalte informații, tot ce trebuie să faci este să debifezi toate opțiunile în afară de fotografii și videoclipuri.

Cum golești automat memoria cache a Telegram

Lasă Telegram să își curețe automat memoria cache. Este mai simplu și nu trebuie să verifici de fiecare dată dacă aplicația ocupă prea multă memorie.

Pentru acest scop, după pașii de mai sus, intră pe pagina Storage Usage. Există o secțiune în partea de sus a paginii numită Keep Media. În această secțiune ai patru opțiuni: 3 zile, 1 săptămână, 1 lună și Forever. Dacă selectezi „Forever”, înseamnă că Telegram nu are voie să șteargă automat nicio informație din memoria cache. Dar selectând oricare dintre celelalte 3 opțiuni înseamnă că informațiile din memoria cache a Telegram pe care nu le-ai folosit în această perioadă de timp vor fi șterse automat de Telegram.

Diferențele între Clear Cache și Clear History în Telegram

Ștergerea mesajelor din chatul Telegram nu va goli memoria cache a Telegram, iar chiar dacă ștergi o fotografie sau un videoclip din chatul tău Telegram, fișierul va rămâne în memoria telefonului până când golești memoria cache a Telegram. Deci, este mai bine să golești memoria cache a Telegram conform pașilor menționați pentru a crește viteza și a îmbunătăți performanța dispozitivului tău.

În acest articol, am discutat despre natura memoriei cache a Telegram și am examinat impactul său asupra performanței telefonului. Deși memoria cache a Telegram îți permite să accesezi rapid fișierele pe care le-ai descărcat anterior, pe de altă parte, dacă dimensiunea fișierelor cache crește, aceasta poate avea un impact negativ asupra performanței dispozitivului tău. Dar nu-ți face griji; cu ajutorul instrucțiunilor pe care ți le-am oferit în acest articol, poți accesa și șterge fișierele din memoria cache a Telegram.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare cu ajutorul căreia trimiți mesaje, poze, video sau fișiere. Are funcții variate, care fac experiența utilizării una plăcută și complexă. De asemenea, poți face bani din Telegram dacă distribui conținut original pe un canal sau creezi boți premium.

Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email
Cum primești codul de verificare WhatsApp prin email

WhatsApp a continuat să îmbunătățească platforma pentru siguranța și securitatea utilizatorilor săi. Serviciul de mesagerie a suportat conversații criptate end-to-end și backup-uri criptate pentru o lungă perioadă, dar din motive de securitate online, aceste măsuri nu sunt su…

Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android
Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android

Memoria cache a Telegram reprezintă un spațiu destinat stocării temporare a informațiilor pentru a evita descărcarea lor repetată și costurile de date. Totuși, memoria cache poate ocupa mult spațiu pe telefon și poate încetini performanța acestuia. Prin urmare, este important…

Cum creezi un chat AI pe Instagram
Cum creezi un chat AI pe Instagram

Instagram este o platformă cunoscută pentru modul său de a conecta oameni din întreaga lume. Acum există o noutate interesantă: posibilitatea de a crea un chat AI pe Instagram. Fie că dorești un asistent virtual sau pur și simplu vrei să te distrezi, Instagram îți oferă acum …