Cum golești memoria cache a Telegram pe telefonul Android

Memoria cache a Telegram reprezintă un spațiu destinat stocării temporare a informațiilor pentru a evita descărcarea lor repetată și costurile de date. Totuși, memoria cache poate ocupa mult spațiu pe telefon și poate încetini performanța acestuia. Prin urmare, este important să știi cum să golești memoria cache a Telegram pentru a menține telefonul într-o stare optimă de funcționare.

Ce este memoria cache a Telegram?

Memoria cache a Telegram este un spațiu unde se stochează temporar informațiile pentru a nu fi nevoie de descărcarea lor repetată. Aceasta include, de exemplu, fotografii și videoclipuri din grupuri și canale, care, odată descărcate, se salvează în memoria cache a Telegram. Curățarea memoriei cache te ajută să reduci spațiul ocupat fără a șterge fișiere.

Pentru a șterge memoria cache a Telegram urmează pașii aceștia:

  • Deschide Telegram și apasă pe iconița cu trei linii orizontale situată în partea de sus a paginii.
  • Selectează Settings din meniu.
  • Selectează Data & Storage.
  • Apasă Storage Usage.
  • Apasă pe Clear Telegram Cache.

Se va deschide o fereastră care indică spațiul ocupat de memoria cache a Telegram pe dispozitivul tău. Poți de asemenea să vezi cât spațiu ocupă fotografii, videoclipuri, documente, stickere etc. Dacă apeși pe Clear Cache, toate datele stocate în memoria cache a Telegram vor fi șterse.

Deoarece fotografiile și videoclipurile ocupă cel mai mult spațiu, poți alege să ștergi doar aceste tipuri de fișiere! Pentru a șterge fotografiile și videoclipurile stocate în memoria cache a Telegram, dar să păstrezi celelalte informații, tot ce trebuie să faci este să debifezi toate opțiunile în afară de fotografii și videoclipuri.

Cum golești automat memoria cache a Telegram

Lasă Telegram să își curețe automat memoria cache. Este mai simplu și nu trebuie să verifici de fiecare dată dacă aplicația ocupă prea multă memorie.

Pentru acest scop, după pașii de mai sus, intră pe pagina Storage Usage. Există o secțiune în partea de sus a paginii numită Keep Media. În această secțiune ai patru opțiuni: 3 zile, 1 săptămână, 1 lună și Forever. Dacă selectezi „Forever”, înseamnă că Telegram nu are voie să șteargă automat nicio informație din memoria cache. Dar selectând oricare dintre celelalte 3 opțiuni înseamnă că informațiile din memoria cache a Telegram pe care nu le-ai folosit în această perioadă de timp vor fi șterse automat de Telegram.

Diferențele între Clear Cache și Clear History în Telegram

Ștergerea mesajelor din chatul Telegram nu va goli memoria cache a Telegram, iar chiar dacă ștergi o fotografie sau un videoclip din chatul tău Telegram, fișierul va rămâne în memoria telefonului până când golești memoria cache a Telegram. Deci, este mai bine să golești memoria cache a Telegram conform pașilor menționați pentru a crește viteza și a îmbunătăți performanța dispozitivului tău.

În acest articol, am discutat despre natura memoriei cache a Telegram și am examinat impactul său asupra performanței telefonului. Deși memoria cache a Telegram îți permite să accesezi rapid fișierele pe care le-ai descărcat anterior, pe de altă parte, dacă dimensiunea fișierelor cache crește, aceasta poate avea un impact negativ asupra performanței dispozitivului tău. Dar nu-ți face griji; cu ajutorul instrucțiunilor pe care ți le-am oferit în acest articol, poți accesa și șterge fișierele din memoria cache a Telegram.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare cu ajutorul căreia trimiți mesaje, poze, video sau fișiere. Are funcții variate, care fac experiența utilizării una plăcută și complexă. De asemenea, poți face bani din Telegram dacă distribui conținut original pe un canal sau creezi boți premium.

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…

Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp
Cum creezi și administrezi un eveniment pe WhatsApp

Cu toții folosim WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii, familia și colegii. Dar știai că poți să creezi și să gestionezi evenimente direct din aplicație? Această funcție este extrem de utilă pentru organizarea întâlnirilor, cursurilor online sau altor activități de gru…

Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp
Cum blochezi și ascunzi conversații individuale pe WhatsApp

WhatsApp este o aplicație de comunicare foarte populară, dar uneori este necesar să păstrezi anumite conversații private și protejate de ochii curioși. WhatsApp îți permite acum să blochezi și să ascunzi conversațiile individuale, ceea ce înseamnă că chiar dacă cineva reușeșt…

Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp
Cum restaurezi istoricul apelurilor șterse din WhatsApp

Dacă ai șters din greșeală istoricul apelurilor pe WhatsApp, nu este o problemă. Vei putea să îl recuperezi dacă ai făcut un back-up al conversațiilor de pe telefonul cu Android, care va include și această listă de apeluri. Iată cum restaurezi apelurile șterse din aplicația W…