Cum reduci spațiul ocupat de Telegram fără a șterge fișiere

Telegram este una dintre cele mai apreciate aplicații de comunicare pentru Android. Există chiar foarte multe funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp.

Însă nici Telegram nu este aplicația perfectă. I se reproșează foarte des că ocupă prea mult spațiu în memoria telefonului. De aceea, în cele ce urmează, vom afla cum reducem spațiul ocupat de Telegram în memoria telefonului fără a șterge fișiere.

Redu timpul de păstrare a fișierelor Telegram pe telefonul cu Android

Fiind una dintre alternativele sigure pentru WhatsApp, Telegram a dezvoltat funcții care să îl păstreze în competiție la nivel înalt. Spre exemplu, poți trimite fișiere de până la 2 GB.

Telegram păstrează tot ceea ce trimiți sau primești. Spre exemplu, dacă ștergi din greșeală un număr de telefon, poți să resetezi contactele în aplicație. Chiar și pozele sau clipurile video șterse se pot descărca din cloud-ul Telegram.

De aceea, dacă aplicația îți mănâncă prea mult din memoria internă a telefonului, o poți face să reducă spațiul utilizat. Urmează acești pași:

  • Deschide aplicația Telegram și apasă pe butonul de opțiuni (stânga sus).
  • Mergi la SettingsData and Storage.
  • Selectează Storage Usage.
  • În dreptul secțiunii Keep Media trage de slider pentru a seta timpul de păstrare a fișierelor Telegram pe telefonul cu Android. O săptămână ar trebui să fie de ajuns.

Aplicația va șterge gradual fișierele care ating vârsta de trei săptămâni. În plus, dacă ștergi ceva, vei putea descărca din nou direct în fereastra de chat, apăsând butonul de download de pe elementul media. O altă metodă bună este să anulezi salvarea automată a pozelor de pe Telegram.

Pentru a face aceste setări pe PC, mergi la Options – Settings – Advanced – Manage Local Storage și apoi selectează limitele. Dacă memoria cache folosită este prea mică, vechile elemente vor fi șterse pentru a le înlocui pe cele noi.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare pentru Android. Suportă grupuri, canale, transfer de fișiere de până la 2 GB, poze, clipuri, apeluri audio și video. Are o mulțime de funcții inedite, originale, și este una dintre alternativele sigure la WhatsApp. Disponibilă și pe PC.

Cum recuperezi mesajele șterse de pe Telegram
Cum recuperezi mesajele șterse de pe Telegram

Ai șters vreodată din greșeală un mesaj important din Telegram și ai dorit să existe o modalitate de a-l recupera? Nu îți griji – cu doar câțiva pași simpli poți recupera cu ușurință mesajele pe care le-ai pierdut. Poate ai pierdut imagini importante pentru muncă sau am…

Cum adaugi tranziții în clipurile de pe TikTok
Cum adaugi tranziții în clipurile de pe TikTok

TikTok este acum una dintre cele mai populare rețele de socializare, iar utilizatorii din întreaga lume își distribuie clipurile create. Pe lângă filtrele și efectele disponibile pe TikTok, utilizatorii pot să adauge tranziții între clipurile lor, pentru a le face mai interes…

Cum să faci bani din Telegram
Cum să faci bani din Telegram

Dacă ești în căutarea unui mod eficient de a face bani online, trebuie să știi că Telegram poate fi o sursă bună de venit. În acest articol, vom explora diferitele moduri prin care poți profita de această platformă de mesagerie instantanee pentru a-ți crește veniturile. Vom a…

Cum găsești videoclipurile salvate pe TikTok
Cum găsești videoclipurile salvate pe TikTok

Încerci să găsești un videoclip pe care l-ai salvat pe TikTok? Nu ești singurul! Cu milioane de videoclipuri încărcate în fiecare zi, poate fi greu să urmărești tot conținutul care te interesează. Din fericire, există o modalitate ușoară de a accesa videoclipurile preferate ș…

Cum schimbi fonturile pe Instagram
Cum schimbi fonturile pe Instagram

Instagram este limitat în ceea ce privește oferta de personalizare a interfeței. Nu ai setări care să îți permită să schimbi fontul în aplicație. Și pentru stories oferta este limitată. În cele ce urmează, îți vom arăta cum schimbi fontul în aplicația Instagram. Sunt câteva w…