Cum reduci spațiul ocupat de Telegram fără a șterge fișiere

Telegram este una dintre cele mai apreciate aplicații de comunicare pentru Android. Există chiar foarte multe funcții utile ale Telegram care nu se găsesc pe WhatsApp.

Însă nici Telegram nu este aplicația perfectă. I se reproșează foarte des că ocupă prea mult spațiu în memoria telefonului. De aceea, în cele ce urmează, vom afla cum reducem spațiul ocupat de Telegram în memoria telefonului fără a șterge fișiere.

Redu timpul de păstrare a fișierelor Telegram pe telefonul cu Android

Fiind una dintre alternativele sigure pentru WhatsApp, Telegram a dezvoltat funcții care să îl păstreze în competiție la nivel înalt. Spre exemplu, poți trimite fișiere de până la 2 GB.

Telegram păstrează tot ceea ce trimiți sau primești. Spre exemplu, dacă ștergi din greșeală un număr de telefon, poți să resetezi contactele în aplicație. Chiar și pozele sau clipurile video șterse se pot descărca din cloud-ul Telegram.

De aceea, dacă aplicația îți mănâncă prea mult din memoria internă a telefonului, o poți face să reducă spațiul utilizat. Urmează acești pași:

  • Deschide aplicația Telegram și apasă pe butonul de opțiuni (stânga sus).
  • Mergi la SettingsData and Storage.
  • Selectează Storage Usage.
  • În dreptul secțiunii Keep Media trage de slider pentru a seta timpul de păstrare a fișierelor Telegram pe telefonul cu Android. O săptămână ar trebui să fie de ajuns.

Aplicația va șterge gradual fișierele care ating vârsta de trei săptămâni. În plus, dacă ștergi ceva, vei putea descărca din nou direct în fereastra de chat, apăsând butonul de download de pe elementul media. O altă metodă bună este să anulezi salvarea automată a pozelor de pe Telegram.

Pentru a face aceste setări pe PC, mergi la Options – Settings – Advanced – Manage Local Storage și apoi selectează limitele. Dacă memoria cache folosită este prea mică, vechile elemente vor fi șterse pentru a le înlocui pe cele noi.

Fii social! Trimite acest articol și prietenilor tăi!

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram este o aplicație de comunicare pentru Android. Suportă grupuri, canale, transfer de fișiere de până la 2 GB, poze, clipuri, apeluri audio și video. Are o mulțime de funcții inedite, originale, și este una dintre alternativele sigure la WhatsApp. Disponibilă și pe PC.

Cum adaugi un bot în aplicația Telegram
Cum adaugi un bot în aplicația Telegram

Automatizările sunt un proces esențial în aplicațiile comerciale. Cu ajutorul acestora poți limita interacțiunea umană pentru task-uri repetitive, lăsând loc unui bot pentru a face aceste lucruri. Boții sunt mici programe care se atașează aplicației Telegram. Constituie una d…

Cum oprești mențiunile pe Instagram
Cum oprești mențiunile pe Instagram

Instagram este o rețea socială excelentă pentru distribuirea de fotografii și clipuri video. Totuși, unele funcții ale sale pot fi abuzate de către utilizatori. Una dintre aceste funcții este menționarea. Este ok să fii menționat într-o poză în care apari, însă este neplăcut …

Cum știi dacă te-a blocat cineva pe Telegram
Cum știi dacă te-a blocat cineva pe Telegram

Telegram este o aplicație de comunicare excelentă. Datorită numeroaselor sale opțiuni de securitate, este considerat unul dintre alternativele sigure la WhatsApp pentru Android. Una dintre aceste opțiuni este blocarea cuiva, destinată în special boților, spammerilor sau celor…