Cum configurezi passkeys pe WhatsApp

WhatsApp a anunțat că introduce suportul pentru passkeys, o noutate care urmează după introducerea similară a passkeys de către Google.

Passkeys sunt considerate viitorul securității online, având avantajul că sunt mult mai ușor de folosit decât securitatea tradițională bazată pe parole, care poate deveni greu de gestionat datorită cerințelor sale tot mai complexe.

Prin passkeys te poți autentifica folosind doar fața, amprenta sau un dispozitiv mobil fizic, folosind telefonul ca pe o cheie de securitate. Acest lucru înseamnă că vei putea accesa mesajele mai rapid ca niciodată. Hai să vedem cum se configurează passkeys pe WhatsApp pentru Android.

Cum configurezi passkeys pe WhatsApp pentru Android

WhatsApp, platforma de mesagerie utilizată pe scară largă și deținută de Meta, a anunțat că introduce treptat passkeys. Rapoartele utilizatorilor independenți indică faptul că noua caracteristică de securitate fără parolă este acum funcțională pentru anumiți utilizatori. Dacă faci parte dintre aceștia, sau dorești să afli dacă ai primit deja update-ul, iată cum să configurezi passkeys pe WhatsApp.

  • Deschide WhatsApp pe telefonul Android;
  • Mergi la Settings > Passkeys;
  • Selectează Create Passkeys;
  • Urmează instrucțiunile pentru a conecta ecranul de blocare al telefonului la WhatsApp;
  • Alege tipul de passkey: PIN, amprentă sau recunoaștere facială.

O ultimă observație este că va trebui să folosești un dispozitiv Android care rulează Android 9 sau o versiune ulterioară. Succesul cu securitatea biometrică este variabil, de asemenea, în funcție de dispozitivul tău, deci dacă nu ai opțiunea de recunoaștere facială (de exemplu), probabil că nu ai un telefon compatibil.

WhatsApp adaugă că introduce suportul pentru passkey în următoarele “săptămâni și luni”, așa că dacă nu ai încă opțiunea de a crea un passkey în WhatsApp, nu-ți face griji, vei primi update-ul în viitorul apropiat.

Cum funcționează passkeys pe WhatsApp?

După cum am menționat, securitatea passkey funcționează utilizând senzorii biometrici integrați în multe dintre smartphone-urile actuale sau folosind un număr PIN presetat pe telefonul tău. Aceste date sunt stocate local (de exemplu, fizic) pe telefon sau pe alt dispozitiv mobil, astfel încât autentificarea este „securizată” de faptul că trebuie să fii în posesia hardware-ului pentru a completa cu succes procesul de autentificare.

Passkeys reprezintă alternativa la parolele lungi, adesea absurd de complicate, care sunt necesare pentru a securiza tot felul de conturi și servicii online în zilele noastre – măsuri care au mers atât de departe, încât au generat un joc de parodie de succes, The Password Game.

Dacă renunți la idee, poți reveni cu ușurință la utilizarea unei parole puternice pe WhatsApp și pe alte platforme care oferă acum securitatea passkey.

Passkeys sunt considerate viitorul securității online

Google și WhatsApp sunt două dintre cele mai mari nume care s-au alăturat trendului de a nu utiliza parole, în timp ce companii precum Apple și Microsoft s-au angajat, de asemenea, să creeze un nou standard de securitate online bazat pe passkeys. Este posibil să fi întâlnit, de asemenea, opțiunea de a configura passkeys pe platforme precum eBay și Uber.

Ca atare, nu există nicio îndoială că passkeys fac parte din viitorul securității online. Cu toate acestea, este important să nu supraestimăm promisiunea lor, deoarece multe conturi online vor necesita aproape cu siguranță 2FA (autentificare în doi pași), în special pentru utilizatorii business.

Aici, passkeys pot înlocui potențial elementul de parolă în securitatea cu doi factori, fără a înlocui însă complet procesul 2FA. În timp ce tehnologia passkey continuă să se răspândească, este în continuare un sfat general bun să utilizezi unul dintre cele mai bune manager de parole dacă dorești să simplifici securitatea online.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare complexă. Poți trimite imagini, clipuri video, mesaje, sau poți face apeluri de voce sau videoconferințe. Toate acestea sunt criptate end-to-end, astfel încât toate comunicațiile sunt securizate.

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum folosești Telegram fără număr de telefon
Cum folosești Telegram fără număr de telefon

Mulți utilizatori caută modalități de a se înscrie pe platforme precum Telegram fără a folosi un număr de telefon, din motive de confidențialitate și securitate online. În acest articol, îți voi arăta cum poți crea un cont Telegram fără a furniza numărul tău de telefon, folos…