Cum personalizezi ecranul de blocare al telefonului cu Android

Popularitatea telefoanelor cu Android se datorează, în mare parte, faptului că dispun de foarte multe opțiuni pentru personalizare. Poți schimba foarte multe elemente grafice, transformându-l într-un telefon care este, cu adevărat, al tău.

Unul dintre elementele ce se pot personaliza fără mari eforturi este ecranul de blocare. În cele ce urmează, îți vom arăta ce modificări suportă acesta și cum să îl transformi.

Schimbă tipul ecranului de blocare

Tipul ecranului de blocare se referă la metoda preferată pentru deblocarea ecranului. Aceasta poate fi:

  • Deblocare cu PIN.
  • Deblocare cu pattern.
  • Deblocare cu parolă.
  • Deblocare fără element de securitate.

Telefoanele Android cu sistemul de operare Android 10 beneficiază și de:

  • Deblocare cu amprentă.
  • Deblocare cu recunoaștere facială.

Evident, nu recomandăm deblocarea fără elemente de securitate. Telefonul conține date și informații cu caracter personal, pe care trebuie să le protejezi.

Pentru a schimba metoda de deblocare în Lock Screen, urmează acești pași:

  • Intră în meniul telefonului și mergi la Settings.
  • Mergi la Lock Screen.
  • Alege Screen lock type.
  • Schimbă deblocarea ecranului în funcție de preferințe.

Cum schimbi wallpaperul ecranului de blocare

În lock screen poți avea un fundal diferit față de cel din homescreen. Pentru a schimba wallpaperul cu unul creat de tine, urmează pașii aceștia:

  • Mergi la setările telefonului.
  • Intră la Display.
  • Alege imaginea pe care vrei să o folosești.
  • Apasă Lock screen.

Alternativ, intră în galeria telefonului, deschide imaginea pe care vrei să o folosești, apasă simbolul meniu (trei puncte verticale) și apoi apasă Set as wallpaper și după aceea selectează Lock screen.

Cum schimbi mesajul din ecranul de blocare

Cât timp telefonul este blocat, poți alege să fie afișat un mesaj personalizat pe ecranul de blocare. Fie că vorbim de un citat care te inspiră sau pur și simplu de numele tău (pentru ca, dacă îl găsește cineva, să știe cui să îl returneze), acest mesaj este foarte ușor de pus.

Mergi în setările telefonului la Lock screen display și apoi selectează Lock Screen Message. În caseta care urmează scrie mesajul și apoi apasă Done.

Schimbă felul în care îți apar notificările în lock screen

Datorită noilor politici de protejare a datelor cu caracter personal, poți schimba felul în care notificările sunt afișate în ecranul de blocare. Astfel, poți opta fie ca acestea să nu apară de loc, fie pentru a afișa doar notificarea, fără conținut, fie pentru afișarea unei previzualizări a conținutului mesajului.

Pentru a schimba felul notificărilor, mergi la Display Settings, deschide Lock screen display, apasă Lock screen și alege dacă vrei să fie afișate sau dacă dorești și afișarea conținutului.

Utilizează o aplicație dedicată pentru ecranul de blocare

Poți utiliza și o aplicație externă pentru configurarea ecranului de blocare. Aceasta îți va aduce toate setările într-un singur loc, transformând experiența într-una mai facilă și mai consistentă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai un share către prietenii tăi.

  1. DIY Locker - Tattoo Locker

    DIY Locker – Tattoo Locker

    DIY Locker – Tattoo Locker (Solo Locker) este o aplicație utilitară Android care îți permite să personalizezi cum dorești ecranul de blocare. În ea ai la dispoziție foarte multe teme, wallpapere sau animații, precum și scurtături pentru a face telefonul foarte accesibil.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…