Cum creezi o parolă puternică împotriva hackerilor pe Android

Un cont securizat cu o parolă puternică înseamnă protecția datelor personale, a banilor și a liniștii tale și a celor dragi.

Parola este un element esențial al securității cibernetice. În momentul de față, hackerii și-au schimbat modul de lucru, nu îți mai infectează device-urile pentru a face rău, ci pentru bani, iar telefoanele cu Android devin ținte predilecte.

În telefonul cu Android ții parola de la e-mail, parola de la Facebook sau alte rețele de socializare, aplicația de e-banking și alte date sensibile. Un hacker va fi interesat să le fure pentru a le monetiza, fie luându-ți direct banii din cont, fie vânzând datele tale personale diferitelor firme interesate.

O parolă puternică este una dintre cele mai bune soluții pentru a-ți securiza conturile pe care le folosești pe telefonul cu Android. Însă o parolă puternică de acum zece ani va fi ușor de spart în prezent. Utilizatorii tind să facă greșeli sau să repete combinații de taste, ceea ce înseamnă riscuri de securitate. Iată câteva aspecte de care să ții cont.

Ce înseamnă o parolă puternică

O parolă puternică trebuie să respecte anumite puncte cheie:

  • Conține minimum 15 caractere.
  • Conține litere mari și mici, numere și simboluri.
  • Nu folosește înlocuiri de taste specifice (e cu 3, a cu 4 etc.).
  • Nu folosește date personale (data nașterii, numele etc.).
  • Conține litere din alfabete străine (Ñ, Φ, Б etc.).
  • Este schimbată o dată la câteva luni.
  • Nu folosești aceeași parolă la două conturi.

Pentru a afla cât de puternică este parola pe care vrei să o folosești, poți consulta site-uri precum How Secure Is My Password care îți spune în cât timp poate fi spartă parola pe care ai ales-o.

Folosește un manager de parole

Pentru că parolele tind să devină din ce în ce mai complicate și mai greu de ținut minte, există câteva aplicații pentru telefoanele cu Android numite manager de parole (password manager). Acestea sunt super-criptate și majoritatea îți oferă inclusiv acces cu amprenta, legând contul dorit de metoda de identificare ce ți-e la îndemână. Iată câteva dintre cele mai folosite:

  • KeePassDroidaplicație care îți permite să stochezi și să generezi parole puternice pentru fișiere, poze sau alte date personale stocate pe telefoane cu Android, tablete sau computere. Interfața este foarte bine organizată iar aplicația nu cere plăți suplimentare.
  • CM Locker adaugă un strat de protecție suplimentar telefonului cu Android prin blocarea ecranului și securizarea acestuia cu o parolă. Are un meniu bine organizat și are și o zonă confidențială, unde poți ascunde fișierele care nu dorești să fie văzute.
  • Keeper Password Manager este un manager de parole care îți permite să stochezi parole în mod nelimitat, să generezi parole puternice, să transferi aceste parole din telefon în PC sau pe alt telefon.

Tu ce aplicație folosești pentru a-ți proteja datele personale? Spune-ne într-un comentariu!

  1. KeePassDroid

    KeePassDroid

    KeePassDroid protejează parolele personale, fișierele și orice fel de conținut cu caracter confidențial. Aplicație multiplatformă, KeePassDroid îți leagă telefonul de tabletă și de laptop sau calculator.

  2. CM Locker (Secure Lock Screen)

    CM Locker (Secure Lock Screen)

    CM Locker blochează ecranul cu parolă și îți permite să vezi notificările, să faci poze sau să controlezi playerul de muzică. Mai dispune de manager de parole, blocare de la distanță, activare alarmă de la distanță și intruder selfie, mod care face poze celui ce încearcă să îți deblocheze telefonul.

  3. Gestionarul de parole Keeper®

    Gestionarul de parole Keeper®

    Keeper Password Manager este aplicația ideală pentru protejarea parolelor de atacuri ale hackerilor. Creează parole complexe pentru conturile tale și are acces bazat pe date biometrice: amprentă și recunoaștere facială.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…