Cum cureți memoria cache a WhatsApp pe telefonul cu Android

WhatsApp a ajuns sinonim cu conceptul de comunicare. Este una dintre cele mai folosite aplicații instant messenger pe Android, având funcții complexe care pot fi folosite inclusiv în zona de business.

Însă WhatsApp nu funcționează întotdeauna cum ar trebui. În cele ce urmează îți vom arăta cum să cureți memoria cache a WhatsApp pe Android. De multe ori este cea „vinovată” pentru erorile aplicației.

Ce este memoria cache și de ce se curăță

Memoria cache reprezintă partea care stochează date și informații temporare în memoria telefonului Android. Aceste date nu sunt esențiale pentru funcționarea aplicațiilor.

De obicei, datele din memoria cache se împrospătează frecvent. Însă câteodată datele vechi rămân, peste ele adunându-se cele noi. Astfel, spațiul ocupat crește, acesta fiind unul dintre motivele pentru care WhatsApp nu trimite mesaje sau merge greu.

Curățarea memoriei cache ajută la redobândirea spațiului de stocare din telefon, eliminarea erorilor, creșterea performanței și aducerea aplicației la setările inițiale. Pentru a evita creșterea spațiului ocupat de memoria cache, poți să oprești descărcarea automată a imaginilor pe WhatsApp.

Cum ștergi memoria cache a WhatsApp

Pentru a reduce spațiul ocupat fără a șterge fișiere esențiale, urmează pașii aceștia:

  • Intră în telefon la Settings.
  • Mergi la Apps.
  • Mergi la WhatsApp.
  • Mergi la Storage.
  • Apasă Clear Cache.

Ai grijă să nu apeși Clear Data, deoarece această opțiune îți va șterge toate datele din WhatsApp, inclusiv cele esențiale precum conversații, imagini, fișiere sau clipuri video.

Curățarea memoriei cache este o metodă bună pentru a mări viteza dispozitivului Android și poate fi aplicată și altor aplicații care ocupă spațiu nejustificat.

Fii social! Dă un share acestui articol ca să-l vadă și prietenii tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare Android cu care ții legătura cu prietenii, familia sau colegii. Formează grupuri cu cei dragi sau cu colegii pentru a discuta cele necesare. În aplicație poți trimite mesaje text, voce, poți face apeluri video și audio și poți transfera fișiere.

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…

Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas
Cum schimbi limba aplicației Instagram – un ghid pas cu pas

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, iar uneori poate fi necesar să schimbi limba aplicației pentru a te simți mai confortabil în utilizarea ei. Fie că ești într-o țară nouă sau doar preferi să folosești aplicația într-o altă limbă, schimbarea …