Ce e de făcut când WhatsApp nu trimite mesajele

WhatsApp a ajuns să joace un rol foarte mare în viețile noastre. Cu ajutorul lui ținem legătura cu colegii, cu prietenii sau cu familia.

Însă când WhatsApp începe să aibă probleme, începem să simțim o presiune. Iată câteva metode simple ce pot fi folosite atunci când WhatsApp nu trimite mesajele.

Updatează aplicația WhatsApp

În unele cazuri, versiunile mai vechi ale WhatsApp încep să nu mai funcționeze. Datorită potențialelor riscuri de securitate, serverele refuză accesul mesajelor plecate de pe versiunile mai vechi.

Trebuie să fii la curent cu ultima versiune a WhatsApp pentru a fi ferit de aceste riscuri de scurgeri de date și să poți trimite mesaje fără probleme.

Ieși din programul WhatsApp Beta

În unele cazuri, versiunile de test pe care le folosesc cei înscriși în programul beta al WhatsApp nu funcționează cum ar trebui. Fie au probleme de conexiune, fie au bug-uri și erori, fie pur și simplu nu sunt în totalitate compatibile cu modelul tău de telefon.

Dacă ești înscris în acest program îl poți părăsi. Ca să faci acest lucru, mergi în Play Store, caută WhatsApp, iar sub Youre a beta tester apasă Leave. Accesează următorul link pentru a afla cum descarci aplicația WhatsApp Beta.

Verifică dacă serverele WhatsApp sunt picate

Câteodată este posibil să fi picat serverele WhatsApp responsabile de regiunea în care te afli. Pentru a afla dacă problema este din cauza lor, intră pe Downdetector. Site-ul de obicei va avertiza chiar fără să dai o căutare că un serviciu atât de popular precum WhatsApp este inactiv.

Permite WhatsApp să consume date în fundal

Pentru a primi și a trimite mesajele la timp, este necesar ca WhatsApp să mențină o legătură permanentă cu serverul chiar și atunci când aplicația nu este folosită. Pentru a dezactiva opțiunea care blochează traficul de date în fundal:

  • Mergi la Settings – Apps în telefon.
  • Mergi la WhatsApp.
  • Apasă Data Usage.
  • Bifează Background Data.

Dezactivează Smart Data Saver

Ca să reducă traficul de date pe Android, telefonul va face limitări în transmisia de date pentru a limita consumul iar tu nu vei avea o factură scumpă de plătit. Pentru a dezactiva Smart Data Saver urmează pașii aceștia:

  • Intră la setările telefonului.
  • Mergi la Mobile network.
  • Mergi la Data Usage.
  • Mergi la Smart Data Saver.
  • Scroll în jos la lista de aplicații până la WhatsApp și debifează switch-ul din dreptul lui.

Dezactivează Power Saving Mode

Dacă telefonul tău se află în modul de economisire a bateriei, este posibil să limiteze traficul de date pentru a păstra telefonul deschis mai mult timp. Dacă vrei să dezactivezi această opțiune, mergi la setările telefonului, accesează Battery și debifează Power Saving Mode. Dacă, totuși, ești interesat, poți opta pentru launchere Android cu caracteristici de optimizare a bateriei.

Golește cache-ul aplicației

Câteodată, fișierele temporare adunate în memoria cache și neșterse la timp pot cauza probleme. Mergi la Settings – Apps, selectează WhatsApp și mergi la Storage apoi apasă Clear cache.

Acest lucru nu va șterge datele personale sau conversațiile, ci doar fișierele temporare. În timpul folosirii, aplicația va trage un set nou de astfel de fișiere iar tu nu vei mai avea probleme cu trimiterea mesajelor.

Dezinstalează și reinstalează

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu a dat rezultate, îți mai rămâne doar să dezinstalezi și să reinstalezi WhatsApp. În primul rând trebuie să faci un backup pentru a putea recupera datele de pe WhatsApp. Dezinstalează aplicația, restartează telefonul și apoi instalează WhatsApp.

Dacă ți s-a părut util acest articol, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android cu ajutorul căreia poți trimite mesaje, clipuri video, poze și poți efectua apeluri audio și video. Dacă vrei să comunici cu mai multe persoane o poți face cu ajutorul grupurilor.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…