Cum recuperezi mesajele WhatsApp pe un telefon nou

Dacă ți-ai schimbat telefonul, va trebui să transferi în el toate datele telefonului vechi. Acest lucru te asigură că ai toate informațiile la îndemână oricând.

Ca să transferi conversațiile WhatsApp pe un telefon nou, trebuie să fi făcut un backup înainte folosind un serviciu cloud. În cele ce urmează îți vom arăta cum recuperezi mesajele WhatsApp pe un telefon nou.

Activează back-up-ul WhatsApp în Google Drive

Pentru a recupera pozele și clipurile video, dar și conversațiile de pe telefonul vechi cu Android și a le transfera în telefonul nou, este necesar să faci un backup în Google Drive. Urmează pașii aceștia:

  • Intră în WhatsApp și mergi la meniu apoi la Settings.
  • Mergi la Chats și selectează Chat backup.
  • Introdu informațiile cerute (adresă de mail asociată cu Google Drive), selectează backupul criptat end to end dacă dorești acest lucru și apoi apasă BACK UP.

În acest moment se realizează salvarea datelor WhatsApp în contul tău de Google Drive. Dacă ai bifat Include videos, vor fi salvate și clipurile.

Transferă conversațiile WhatsApp pe telefonul nou

Pentru a recupera conversațiile și a le pune pe telefonul nou, va trebui să instalezi WhatsApp și să îl pornești doar atunci când backupul de pe telefonul vechi este gata. Dacă ai urmat pașii precedenți, continuă astfel:

  • Pe telefonul nou intră în aplicația WhatsApp.
  • Urmează instrucțiunile de pe ecran, trebuie să introduci numărul de telefon asociat contului de WhatsApp.
  • Aplicația va afla automat dacă ai un backup în Google Drive și te va întreba dacă dorești să îl instalezi pe telefonul nou.
  • Apasă RESTORE.

În acest moment transferul va începe, însă va dura ceva timp în funcție de mărimea fișierului din cloud și de viteza conexiunii la internet. Ține cont că dacă dai SKIP nu vei mai putea recupera backupul din cloud.

În cazul în care treci de la Android la iPhone, ai aici un tutorial despre cum transferi istoricul conversațiilor WhatsApp între Android și iOS.

Dacă ți-a plăcut acest articol, trimite-l și prietenilor tăi!

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație Android de comunicare. Cu ajutorul ei ții legătura cu prietenii, colegii sau cu cei dragi prin mesaje text, mesaje vocale, apeluri audio sau video. De asemenea, poți transfera poze, clipuri video sau fișiere. Poți iniția sau poți fi invitat în grupuri de discuție cu persoanele cu care ai aceleași interese.

Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas
Cum cumperi coins pe TikTok, pas cu pas

TikTok este o platformă gratuită unde poți încărca și viziona videoclipuri scurte, poți face live și poți întâlni oameni cu aceleași interese. Deși este gratuită, aplicația are propria sa monedă virtuală, cunoscută sub numele de TikTok Coins. Aceste monede pot fi folosite pen…

Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit
Cum vezi ora exactă la care un mesaj Telegram a fost citit

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie, fiind o alternativă puternică la WhatsApp. Mulți utilizatori nu știu însă că pot vedea ora exactă la care un mesaj trimis a fost citit de către destinatar. Acest lucru poate fi foarte util dacă vrei să știi, d…

Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările
Cum faci un playlist pe TikTok pentru a crește vizualizările

TikTok este o platformă populară pentru crearea și distribuirea de conținut video, iar organizarea acestui conținut într-un mod accesibil poate contribui semnificativ la creșterea vizualizărilor. O modalitate excelentă de a face acest lucru este prin crearea de playlisturi pe…

Cum descarci clipuri video din canale Telegram private
Cum descarci clipuri video din canale Telegram private

Telegram este o platformă populară pentru distribuirea de conținut video prin intermediul canalelor. Cu toate acestea, unii creatori restricționează descărcarea și redirecționarea conținutului postat, făcând dificilă salvarea videoclipurilor. Dacă vrei să descarci un video di…

Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram
Ce trebuie să faci când nu funcționează Telegram

Telegram este o aplicație populară pentru mesagerie instant, dar uneori poate întâmpina probleme de funcționare. Dacă te confrunți cu dificultăți în utilizarea aplicației, există câteva metode simple prin care poți încerca să rezolvi problema. Iată un ghid pas cu pas pentru a…