Cum trimiți fișiere mari pe WhatsApp

WhatsApp este cea mai apreciată aplicație instant messenger pentru Android. Totuși, are destule neajunsuri care te pot încurca atunci când chiar ai nevoie de funcții inexistente sau limitate.

Una dintre aceste funcții limitate este restricționarea mărimii fișierelor pe care le poți transfera. Un clip video este limitat la 16 MB iar un document la 100 MB. Însă nu trebuie să îți faci probleme, pentru că există soluții pentru aceste lucruri. Iată cum transferi fișiere mari pe WhatsApp.

Îmbunătățește calitatea clipurilor video pe WhatsApp

Atunci când trimiți un fișier video pe WhatsApp, el va fi limitat și va fi transmis la o calitate redusă. Dacă vrei ca clipul video trimis să rămână HD, urmează acești pași:

  • Intră în aplicația WhatsApp pe Android.
  • Mergi la Settings.
  • Mergi la Storage and Data.
  • Mergi la Media Upload Quality.
  • Bifează Best Quality.

În acest fel clipurile tale video se vor putea transmite în HD, fără să piardă din calitate.

Folosește Google Drive pentru a trimite fișiere prin WhatsApp

O metodă care poate consuma mai mult timp, însă care îți permite să partajezi clipuri mari sau alte fișiere care depășesc limitele WhatsApp este folosirea Google Drive. Deja îl folosești pentru a face backup și a recupera datele din WhatsApp, astfel că e ok dacă stochezi aici un clip. Urmează pașii aceștia:

  • Apasă lung pe el.
  • Selectează Back up to Google Drive.
  • Mergi la aplicația Google Drive și apoi la fișierul pe care tocmai l-ai încărcat.
  • Apasă cele trei puncte verticale din dreptul numelui său.
  • Apasă Manage people and links.
  • Apasă pe Anyone with the link.
  • Schimbă setările dacă vrei.
  • Apasă pe simbolul de link 🔗.
  • Mergi în WhatsApp la contactul dorit, lipește și trimite.

Google Drive este una dintre cele mai bune aplicații Android cu care să îmbunătățești productivitatea. Îl poți folosi ca mediu de stocare, încadrându-se excelent în multe medii de lucru.

Folosește un serviciu dedicat

Dacă nu vrei să folosești Google Drive, poți apela la un serviciu alternativ de transfer, precum WeTransfer. Acesta îți va încărca clipul în serverul propriu și apoi îți va oferi un link pe care îl poți distribui către cei doriți. Partea negativă a acestui serviciu este că îți va șterge link-ul și încărcarea după câteva zile.

O aplicație care te ajută în editarea și transmiterea fișierelor video mari este Panda Video Compressor. Cu ajutorul acestei aplicații media-video pentru Android poți comprima clipurile dorite și apoi să le trimiți pe WhatsApp direct din aplicație.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger este o aplicație de comunicare pentru Android. Are funcții complexe, precum apeluri video și de voce sau transfer de fișiere. Cu ajutorul ei ții legătura cu prietenii, familia și colegii sau poți crea grupuri cu persoanele cu care împărtășești aceleași interese.

  2. Panda Video Compressor: Movie & Video Resizer

    Panda Video Compressor: Movie & Video Resizer

    Panda Video Compressor: Movie & Video Resizer este o aplicație Android cu care comprimi fișierele video. Pur și simplu le încarci în aplicație, selectezi dimensiunea dorită sau platforma pe care vrei să le distribui și apoi dai share. Suportă formate precum mp4, avi, mkv, flv, mpeg sau altele.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…