Cum folosești caracteristicile ascunse ale Android 10 pe orice telefon cu Android

Noul sistem de operare Android 10 a început să fie distribuit pe telefoanele Google Pixel 1, 2 și 3. Are o droaie de opțiuni noi, interesante, nu numai din punct de vedere vizual ci și din punct de vedere al funcționalității.

Însă unele dintre aceste opțiuni sunt disponibile și pe telefoane Android cu sisteme de operare mai vechi. Iată cum le poți accesa.

1. Focus Mode

Focus Mode este o caracteristică a Android 10 care îți blochează toate aplicațiile care te distrag. Astfel te vei putea concentra pe sarcinile mult mai importante și vei evita să pierzi timpul pe telefon.

Focus Mode face parte din aplicația Digital Wellbeing și este o combinație foarte reușită a Wind Down și a Do not disturb. Cu ea poți bloca aplicațiile și notificările care te distrag.

Pentru a instala Digital Wellbeing urmează acești pași:

  • Mergi la Google Play Store și instalează Digital Wellbeing (alternativ, o poți descărca de aici).
  • Mergi la pagina din Play Store a Digital Wellbeing și click pe Join the beta.
  • Odată ce te-ai înscris în beta vei fi notificat pentru a da update aplicației.
  • Intră în aplicație și mergi la Your Digital Wellbeing Tools.
  • Mergi la Ways to disconnect și selectează Focus Mode.
  • Selectează aplicațiile pe care vrei să le blochezi și apoi apasă Turn on now.

Cu această opțiune poți selecta și perioadele în care nu dorești să fii deranjat de către aplicațiile care te sâcâie sau de care nu te poți despărți.

2. Bubbles

Bubbles (bule) este o caracteristică nouă, lansată odată cu Android 10. Te ajută foarte mult atunci când faci multitasking prin faptul că îți permite să sari din aplicație în aplicație sau între conversații cu ușurință.

Conținutul acestor aplicații se va afla în niște bule care stau deasupra oricărei aplicații deschise, pe modelul Facebook Chatheads.

Deși nu este disponibilă ca opțiune în versiunile Android mai vechi, există o aplicație care face același lucru. Se numește DirectChat și cu ea poți mișca widgeturile (bulele) aplicațiilor oriunde pe ecran. Iată cum se folosește:

  • Instalează DirectChat de pe Google Play Store sau de aici.
  • Deschide aplicația.
  • Selectează aplicațiile pe care dorești să le folosești sub formă de bule.
  • Bucură-te de o funcționalitate a Android 10 pe orice telefon cu Android.

Versiunea pro a acestei aplicații scoate reclamele, introduce opțiunile instant reply, transparență, teme și costă doar 2$.

Tu ce versiune Android rulezi pe telefon? Scrie-ne într-un comentariu, mai jos!

  1. Digital Wellbeing

    Digital Wellbeing

    Digital Wellbeing este o aplicație a Google care îți oferă statistici cu privire la durata de utilizare a aplicațiilor, numărul de notificări sau de câte ori îți verifici telefonul. Pe baza acestor statistici poți seta un program în timpul căruia să nu fii deranjat de telefon, să blochezi aplicații care te distrag și să fii mult mai productiv.

  2. DirectChat (ChatHeads for All)

    DirectChat (ChatHeads for All)

    DirectChat îți permite să creezi ChatHeads pentru orice aplicație sau serviciu de mesagerie. Preia toate conversațiile și le pune într-un loc și îți permite să treci dintr-o aplicație în alta fără a întrerupe ceea ce faci. Poți seta un mod privat, în care să nu se vadă că ai citit mesajele sau poți trece anumite aplicații sau contacte în blacklist.

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…

Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram
Cum să verifici dacă ai un stalker pe Instagram

Instagram este o modalitate excelentă de a te conecta cu alții și de a împărtăși momente importante din viața ta. Nu este tocmai prietenos cu confidențialitatea, dar acesta este un lucru cu care am ajuns să ne împăcăm, pentru bine sau pentru rău. Însă stalkerii sunt o problem…

Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram
Cum să descarci mesajele vocale de pe Telegram

Dacă te afli în situația de a dori să descarci mesajele vocale trimise sau primite în Telegram și să le salvezi în altă parte pentru a le asculta ulterior, ești în locul potrivit. Există opțiuni în Telegram Android, dar și în Telegram pentru PC, pentru descărcarea mesajelor v…

Cum adaugi un buton de contact pe Instagram
Cum adaugi un buton de contact pe Instagram

Instagram îți oferă o nouă funcție prin care simplifici modul în care urmăritorii și potențialii clienți iau legătura cu tine prin social media. Aceasta este butonul dedicat pentru contact. Se prezintă sub formă de call to action, precum „call”, „email”…

Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp
Cum să trimiți un mesaj către mai multe contacte pe WhatsApp

WhatsApp este, fără îndoială, cea mai populară aplicație de mesagerie instant din lume. Utilizatorii se bazează pe ea pentru a rămâne în legătură cu prietenii și familia. Cu creșterea continuă a popularității WhatsApp, platforma deținută de Facebook este folosită pe scară lar…