Cele mai bune aplicații pentru a obține Wi-Fi gratuit acolo unde este posibil

A călători nu înseamnă a căuta tot timpul un loc cu semnal bun sau limitarea timpului petrecut pe internet datorită costului abonamentului de date. Întotdeauna, în zonele urbane, vei găsi zone acoperite de rețele Wi-Fi gratuite.

Numărul acestora este din ce în ce mai ridicat iar pentru a le găsi, ai nevoie de o aplicație specializată în localizarea acestora. Am pus la punct o listă cu aplicații pentru găsirea rețelelor Wi-Fi gratuite, iar dacă vrei mai mult, aici găsești o listă cu aplicații utile în timpul călătoriilor.

Cum funcționează o aplicație Wi-Fi Finder?

Aplicațiile pentru identificarea rețelelor publice Wi-Fi strânge informații despre aceste rețele, despre acoperirea acestora, securitate, canal, puterea semnalului etc. Apoi le plasează pe o hartă pentru a fi mai ușor găsite. Iată o  listă suplimentară cu aplicații utilitare pentru rețele Wi-Fi

Multe dintre aceste aplicații te ajută să identifici zonele în care semnalul este slab și te vor ajuta să te conectezi la cea mai bună dintre ele. Însă trebuie să fii atent și la problemele de securitate care vin odată cu utilizarea unei rețele Wi-Fi publice.

Care sunt cele mai bune aplicații Wi-Fi Finder pentru Android?

Cele mai bune aplicații de acest fel combină ușurința utilizării, update-uri regulate și opțiuni multiple pentru o experiență îmbunătățită. Iată care sunt acestea:

  1. WiFi Map Pro — Passwords

    WiFi Map Pro — Passwords

    WiFi Map Pro – Passwords este o aplicație utilitară care îți oferă acces la hotspoturi din întreaga lume. Dispune de actualizări dese. Atunci când cauți o rețea publică, va identifica locația în care te afli și îți va lista rețelele din apropiere, cu toate datele despre acestea.

  2. osmino Wi-Fi: free WiFi

    osmino Wi-Fi: free WiFi

    osmino Wi-Fi: free WiFi este o aplicație bună pentru călătorii. Configurată ca un manager de rețele, îți va conecta telefonul în mod automat la hotspoturi din întreaga lume, având o bază de date impresionantă de astfel de rețele și parolele aferente. Și tu poți contribui, încărcând rețelele și parolele pe care le cunoști.

  3. Wifi Map Passwords - Free Wifi

    Wifi Map Passwords – Free Wifi

    WiFi Map Passwords – Free Wifi este o hartă interactivă care îți va arăta rețelele wireless din preajma ta. Calculează distanțele până la locul cel mai bine acoperit, însă trebuie să ai serviciul de date pornit pentru a beneficia de această opțiune.

  4. WiFi Key Connector: Free Password and WiFi Map

    WiFi Key Connector: Free Password and WiFi Map

    WiFi Key Connector: Free Password and WiFi Map este o aplicație Android gratuită pentru a te conecta rapid la rețelele din apropierea ta aflate în baza de date. Mai mult, ai opțiunea de a rula un test de viteză pentru a ști dacă poți folosi acea rețea fără bătăi de cap.

  5. OpenSignal Hărți 3G/4G/WiFi

    OpenSignal Hărți 3G/4G/WiFi

    OpenSignal Hărți 3G/4G/WiFi este aplicația care îți oferă, pe lângă o bază de date cu rețele Wi-Fi disponibile, și detalii tehnice. Astfel, vei putea afla care este cel mai apropiat turn de telefonie mobilă, puterea semnalelor 3G și 4G din zonă, precum și localizarea acestora pe hartă.

Cele mai bune aplicații de aviație pentru Android
Cele mai bune aplicații de aviație pentru Android

Planificarea călătoriei nu trebuie să fie un coșmar și nici să nu te ruineze financiar. Cu o aplicație pe telefon poți găsi rapid cele mai bune oferte de avion către destinația ta de vis. Nu mai plăti comision suplimentar către diverși intermediari. Iată cele mai bune aplicaț…

Cele mai bune aplicații Android pentru localizarea familiei
Cele mai bune aplicații Android pentru localizarea familiei

Grija pentru cei dragi este un sentiment natural. Atunci când copilul nu este acasă și te simți îngrijorat, faptul că știi permanent unde se află te ajută să te liniștești. Când ești în vacanță și alegi să petreci puțin timp separat de grup, va trebui să știi unde te întâlneș…

Cum activezi și folosești modul de vacanță în WhatsApp
Cum activezi și folosești modul de vacanță în WhatsApp

Suntem în mijlocul sezonului vacanțelor. Plecăm în concediu pentru a ne recupera sănătatea fizică și psihică, pentru a ne reîncărca bateriile și pentru a ne deconecta de probleme. Dacă vrem să ne deconectăm cu adevărat, trebuie să ne deconectăm și de telefon, să limităm timpu…