Cum schimbi browserul implicit pe Android

Cu toții avem preferințele noastre când vine vorba de browserul folosit. Însă, Androidul vine și el cu propria variantă prestabilită, Google Chrome, un fel de Internet Explorer, mai bun pentru că este client Google. Ei bine, la fel ca în cazul computerului personal, poți să îți schimbi browserul implicit pe toate dispozitivele Android foarte simplu.

Dacă vrei să folosești Opera, Firefox sau chiar Edge, poți să o faci foarte simplu, înlocuind preferințele prestabilite. Iată cum!

„Deschide cu”

Pe Android dacă ai mai multe aplicații care fac același lucru, ești întrebat de fiecare dată pe care o preferi. Fereastra cu „Deschide cu” a fost implementată încă de la începutul sistemului de operare, pentru a-i  oferi posibilitatea utilizatorului de a-și personaliza cât mai mult experiența de utilizare. Pentru a schimba browserul implicit trebuie să:

  • Deschizi un link
  • Selectează browserul preferat din lista „Deschide cu
  • Apasă Întotdeauna

Trebuie să ai browserul pe care vrei să îl folosești instalat, pentru a putea face această alegere.

Din setări

Poți configura browserul implicit mai ușor, din setările telefonului. Astfel, vei avea mai multă flexibilitate și vei putea să îl schimbi din nou, în cazul în care, acesta nu îți place. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt:

  • Selectează Aplicații din Setările telefonului
  • Din meniul de setări (trei puncte verticale din dreapta – sus) alege Afișare aplicații de sistem
  • Găsește brwoserul în listă și deschide setările
  • Selectează „Aplicație Browser
  • Și alege din listă browserul pe care vrei să îl folosești

Astfel, vei putea deschide linkul cu browserul ales de tine, evitând Chrome-ul. De asemenea, atunci când vrei să schimbi aplicația de navigare pe internet, poți să parcurgi acești pași din nou.

Tu ce browser folosești? Spune-ne în comentarii!

  1. Browserul Opera pentru Android

    Browserul Opera pentru Android

    Opera oferă stabilitate şi caracteristici unice, îţi permite să navighezi la viteze mari cu compresie de date. Acest browser este cunoscut pentru accesul rapid la pagina de favoritefiind mai bine organizat decât orice alt browser, dar și pentru apelurile rapide.

  2. Firefox Browser for Android

    Firefox Browser for Android

    Firefox este un browser Web de la Mozilla care îţi permite să navighezi pe internt de pe dispozitivul Android. Îţi permite să-ţi sincronizezi istoricul și paginile favorite, să-ţi personalizezi browserul, să adaugi bookmarks şi site-uri pentru o accesare mai rapidă.

  3. UC Browser - browser web

    UC Browser – browser web

    UC Browser este un browser eficient pentru dispozitivele Android. Îţi permite să configurezi modul de navigare în diferite conexiuni la reţea, să-ţi organizezi site-urile pe grupuri, să navighezi anonim, să-ţi păstrezi download-urile active și multe altele.

  4. web Browser

    web Browser

    Acesta este un browser web ușor, ceea ce înseamnă că ocupă puțin spațiu de memorie. Este simplu de folosit și oferă funcții precum navigarea în mod anonim, creearea de liste de preferințe dar și multe altele.

  5. Browserul Chrome – Google

    Browserul Chrome – Google

    Google Chrome Browser este una dintre cele mai populare browsere de internet de pe piață. Este conectat la toate conturile Google, deci îți oferă o experiență de navigare foarte bine puse la punct. De asemenea, oferă funcții populare precum cele mai vizitate site-uri, știri, dar și modul incognito.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…