Cum ștergi istoricul tastaturii pe telefonul cu Android

Telefonul cu Android este un martor tăcut al vieții tale. Deși nu îți dai seama, el comunică în mod activ cu serverele aplicațiilor instalate, trimițând și primind date de la acestea.

O bună parte dintre datele primite și trimise sunt sugestii de la servere bazate pe acțiunile tale anterioare. La fel se pune problema și în cazul aplicației care servește drept tastatură virtuală. Aceasta „învață” felul tău de a scrie, formulările lingvistice uzuale și prescurtările. Lucrurile acestea pentru tine devin automatisme și nu îți dai seama că tastatura ți le oferă gata scrise, în textul predictiv sau autocorrect.

Dacă ții la intimitatea ta și vrei să ștergi aceste date, ai la dispoziție câteva opțiuni în funcție de tastatura folosită.

Șterge datele tastaturii Gboard din telefonul cu Android

Tastatura preinstalată diferă de la un brand de telefon la altul. Dacă o folosești pe cea preinstalată, anume Gboard, din sistemul de operare Android, procedează în felul următor:

  • Mergi în meniul telefonului, la Settings.
  • Apasă pe Language and Input.
  • Selectează Gboard.
  • Apasă Reset Settings.
  • Apasă Delete learned words and data.

Șterge datele salvate de tastatura SwiftKey

SwiftKey este tastatura care vine preinstalată în special pe Huawei, care au preluat-o de la Microsoft. Pentru a șterge datele de scriere salvate, urmează acești pași:

  • Mergi în meniu la Settings.
  • Mergi la Language and Input.
  • Selectează Microsoft SwiftKey Keyboard.
  • Mergi la Typing.
  • Selectează Clear typing data.

În acest fel, toate datele salvate de către tastatura ta vor fi șterse. Vei controla mai ușor accesul pe care giganții tehnologici îl au asupra device-urilor tale.

Dacă știi metode pentru protejarea datelor personale din telefon, nu ezita să ne lași un comentariu!

  1. Gboard – Tastatura Google

    Gboard – Tastatura Google

    GBoard este tastatura oficială a sistemului de operare Android. Dispune de viteză și fiabilitate, tastare prin glisare sau recunoaștere vocală. Are încorporate diferite funcții precum căutarea de GIF-uri, emoji-uri, suport pentru majoritatea limbilor dar și căutarea pe Google.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…