Redenumește orice aplicație pe telefonul cu Android

Deși cunoscut pentru foarte multe opțiuni de personalizare sau de optimizare, sistemul de operare Android nu ne oferă întotdeauna tot ceea ce ne dorim. La capitolul minusuri intră și redenumirea unei aplicații.

Titlul aplicației se schimbă destul de dificil, folosind fie o altă aplicație, fie root-înd telefonul. Urmează pașii acestui tutorial pentru a ști cum redenumești o aplicație în sistemul de operare Android.

Schimbă numele aplicației pe un telefon fără root

Pe telefonul Android fără root nu se poate schimba numele unei aplicații. Însă poți schimba numele scurtăturii aplicației care se găsește pe homescreen. Pentru aceasta ai nevoie de Nova Launcher, aplicație care îți permite să modifici mai multe aspecte ale telefonului decât simpla schimbare a denumirii unei scurtături.

Pentru a schimba numele unei aplicații în homescreen, urmează pașii aceștia:

  • Instalează Nova Launcher.
  • Din meniul telefonului creează o scurtătură pe homescreen a aplicației pe care vrei să o redenumești.
  • Apasă lung pe noua scurtătură creată.
  • Din meniul pop-up apasă Edit.
  • Scrie noul nume al aplicației și apasă Done.

Același rezultat îl poți obține folosind QuickShorcutMaker, o aplicație destinată strict creării și redenumirii scurtăturilor. Pentru a redenumi o aplicație, intră în QuickShorcutMaker, alege aplicația dorită și apasă pe numele ei. În caseta apărută scrie noul nume al scurtăturii, apoi apasă Accept și în următorul ecran Create.

Cum redenumești folderele din homescreen

Folderele de pe homescreen-ul telefonului cu Android se pot redenumi în felul următor:

  • Creează un folder nou în homescreen și intră în acesta.
  • Apasă lung pe titlul folderului.
  • Scrie noul titlu.
  • Apasă bifa care apare pe tastatura virtuală în dreapta jos, în locul tastei Enter.

În acest fel, redenumești orice folder creat pe homescreen, în funcție de preferințele tale.

Tu ce caracteristici mai puțin cunoscute ale Android folosești? Scrie-ne mai jos, într-un comentariu.

  1. Nova Launcher

    Nova Launcher

    Nova Launcher este o aplicație de tip launcher pentru telefonul cu Android. Prin aceasta poți personaliza complet interfața sistemului de operare, adăugând culori și efecte noi, redimensionând pictogramele. De asemenea, suportă deschiderea aplicațiilor folosind gesturi.

  2. QuickShortcutMaker

    QuickShortcutMaker

    QuickShortcutMaker este o aplicație pentru Android cu care îți poți gestiona scurtăturile de pe homescreen. Poți crea scurtături ascunse, poți redenumi scurtăturile și le poți edita după cum dorești. Este ușor de folosit chiar și pentru un începător.

Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram
Cum vezi story-urile vechi de pe Instagram

Instagram este o platformă esențială pentru social media marketing cu peste 2 miliarde de utilizatori. Story-urile sunt unele din cele mai bune metode de a angaja urmăritorii și de a afla cine a văzut conținutul tău. Spre deosebire de Postările sau Reel-urile de pe Instagram,…

Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark
Cum să descarci videoclipuri TikTok fără watermark

Când vrei să descarci un videoclip de pe TikTok, de obicei acesta vine cu un watermark care indică numele contului celui care l-a încărcat. Dacă dorești să obții versiunea originală a videoclipului fără watermark, va trebui să folosești alte resurse. Este vorba de site-uri sa…

Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram
Cum elimini sugestiile de căutare pe Instagram

Instagram este o platformă populară pentru partajarea fotografiilor, videoclipurilor și pentru conectarea cu prietenii. Pe măsură ce folosești Instagram, aplicația colectează date despre preferințele tale și creează sugestii de căutare bazate pe căutările și interacțiunile ta…