S-a închis biroul sau școala? Iată care sunt cele mai bune aplicații de Android pentru a lucra și învăța de acasă

Să muncești sau să înveți de acasă vine cu propriile provocări, în special dacă faci asta pentru prima dată. Dar te poți ajuta de aplicațiile pentru Android ca să-ți fie mai ușor să te adaptezi

Având în vedere contextul generat de pandemia cu coronavirus, din ce în ce mai multe companii își trimit angajații acasă, ca să îi protejeze de rata mare de îmbolnăvire. Și chiar dacă oamenilor le-au fost puse la dispoziție aplicațiile necesare pentru desfășurarea muncii, tot mai ai nevoie de unele ca să ții pasul. 

Școlile și universitățile, de asemenea, au fost și ele printre primele închise. Pentru clasele I-VIII Guvernul României a creat programul de Teleșcoală în parteneriat cu Televiziunea Română. Elevilor și se predau lecțiile de profesori începând cu ora 9, pe TVR 2. Cursurile pot fi urmărite și pe site-ul Televiziunii Române dar și pe canalul lor de YouTube. Dar, desigur, acest program nu este suficient pentru a acoperi volumul mare de informații pe care școala românească îl impută elevilor. 

La fel se întâmplă și în cazul angajaților. Chiar dacă platforma pe care muncești de obicei îți este pusă la dispoziție, mai ai nevoie de multe alte aplicații pentru a menține comunicarea, pentru a te informa corect și nu în ultimul rând, pentru a fi la curent cu toate cursurile și știrile din domeniul tău

Cele mai bune aplicații de Android pentru a lucra și a învăța de acasă

Doar pentru că înveți sau lucrezi de acasă, asta nu înseamnă că trebuie să nu mai vorbești cu colegii, să nu mai fii la curent cu ultimele informații din domeniul tău și nici să muncești mai puțin. Desigur, toate taskurile sunt mai greu de îndeplinit de acasă. Dar poți să te ajuți de aplicații pentru Android ca să rezolvi lucrurile mai repede și mai bine. Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru a lucra și învăța de acasă.

  1. YouTube

    YouTube

    Pe YouTube poți viziona clipurile de la Teleșcoală dar și alte tutoriale informative despre subiectele la care ai neclarități. Poți folosi această resursă oricând, nu numai în perioada de carantină, deoarece conține clipuri care te ajută să înveți. 

  2. PhotoMath

    PhotoMath

    poză la exercițiul de matematică pentru a-i găsi rezolvarea cu Photo Math. Acastă aplicație nu numai că îți oferă rezultatul dar îți indică și rezolvarea. Iar dacă vrei să înveți la matematică în această perioadă, Photo Math te poate ajuta.

  3. Învaţă engleză cu Duolingo

    Învaţă engleză cu Duolingo

    Dacă tot stai acasă, poți să înveți o limbă străină sau să o exersezi pe cea cu care ai probleme. Probleme de gramatică, pronunție și vocabular te vor ajuta să înveți una dintre cele 40 de limbi străine, printre care se numără  engleza și franceza.

  4. Coursera

    Coursera

    Coursera este o librărie de cursuri onbline oferite de profesori de la marile universități internaționale. Cursurile sunt variate, ceea ce înseamnă că poți învăța orice. Poți să auditezi cursul și să înveți ce vrei tu fără să plătești diploma.

  5. Khan Academy

    Khan Academy

    Khan Academy este o altă universitate online unde poți învăța orice, de la scriere creativă la programare Java. Unele cursuri trebuie plătite, deci trebuie să ai grijă. Însă, poți folosi timpul petrecut acasă pentru a învăța ceva nou și practic.

  6. WPS Office + PDF

    WPS Office + PDF

    Kingsoft Office 5.7.3 este un editor de fişiere pentru vizualizarea şi modificarea formatelor de fişiere de pe telefonul mobil. Astfel, poți să trimiți modificări colegilor tăi mult mai simplu, în special acum, că stai acasă. Kingsoft este gratuit.

  7. Trello - Organize Anything

    Trello – Organize Anything

    Trello este un instrument de management foarte simplu de folosit. Aplicația îți oferă posibilitatea de a personaliza întru totul planul de muncă, astfel că toată lumea va ști ce are de făcut. În plus, poți să comunici mai ușor cu colegii în privința task-urilor.

  8. ZOOM Cloud Meetings

    ZOOM Cloud Meetings

    ZOOM Cloud Meetings îți oferă posibilitatea de a iniția și participa la conferințe telefonice și video foarte simplu. Această aplicație este un instrument perfect pentru perioada de carantină, pentru că așa poți să discuți cu colegii tăi probleme importante.

  9. Google Drive

    Google Drive

    Cu Google Drive stochezi fișierele într-un loc singur și ai acces la ele de pe telefonul mobil oricând. Poți partaja documente din Google Drive rapid. Aplicația nu este exclusivă fișierelor, ci poți stoca clipuri și fotografii, în funcție de natura muncii.

  10. PayPal

    PayPal

    Paypal este o aplicație utilă, care te ajută să-ţi accesezi contul PayPal şi să faci toate tranzacțiile financiare de pe dispozitivul mobil. Astfel, poți trece toate plățile în online, inclusiv facturarea, dacă nu ai un alt serviciu cu care să faci acest lucru.

Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram
Unde găsești fișierele descărcate de pe Telegram

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, fiind apreciată pentru viteza și funcțiile sale avansate, dar și pentru securitatea comunicării. Indiferent dacă folosești aplicația pentru a partaja imagini haioase cu prietenii, documente importante…

Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?
Ce este crossposting-ul pe Instagram și cum îl folosești?

Dacă ești activ pe rețelele sociale, probabil ai auzit de crossposting, un instrument foarte util atunci când vrei să publici același conținut pe mai multe platforme. Crossposting-ul este procesul de a distribui aceeași postare, fotografie, video sau reel atât pe Instagram, c…

Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp
Cum folosești filtre și fundaluri la apelurile video pe WhatsApp

WhatsApp continuă să inoveze, iar acum poți adăuga filtre și fundaluri personalizate în timpul apelurilor video, aducând o notă unică fiecărei conversații. Iată cum poți să personalizezi apelurile video pentru a te simți mai confortabil și pentru a te exprima într-un mod crea…

Cum lași comentarii publice la Instagram stories
Cum lași comentarii publice la Instagram stories

Instagram continuă să inoveze și să ofere noi funcții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. O noutate recentă este opțiunea de a lăsa comentarii publice la poveștile de pe platformă, oferindu-ți o modalitate diferită de a interacționa cu prietenii. Ce sunt coment…

Cum să adaugi muzică profilului de Instagram
Cum să adaugi muzică profilului de Instagram

Instagram a lansat o nouă funcție care îți permite să adaugi o piesă preferată direct în profilul tău! Dacă ți-e dor de zilele MySpace și HI5, în care muzica era o parte integrantă a profilului, acum poți readuce puțin din acel vibe și pe Instagram. Vrei să știi cum să faci a…